Banaan havermout pannenkoekjesÂ
Jullie kennen natuurlijk wel de bekende banaan/ei pannenkoekjes die ik al eens eerder in een recept met jullie gedeeld heb en welke heel bekend zijn in ‘blogland’ vooral onder de foodies. Dit is namelijk een gezond en lekker recept en ook makkelijk te maken. Vandaag deel ik met jullie hier een nieuwe variant op. Bij deze variant wordt er namelijk havermout toegevoegd en een beetje yoghurt om de pannenkoekjes een stuk vullender en steviger te maken. Het nadeel aan de banaan/ei pannenkoekjes vond ik dat ze heel zacht zijn en daardoor voor mij niet vullend genoeg. Als ik die wilde eten nam ik er standaard yoghurt of extra fruit bij. Deze pannenkoekjes vullen als een malle kan ik jullie vertellen. Ze zijn net zo lekker en zitten boordevol eiwitten en vezels.
Wat heb je nodig voor heerlijke banaan havermout pannenkoekjes voor 1 persoon?
- 1 banaan
- 2 eieren
- 40 gram havermout /oatmeal
- een scheutje yoghurt (ongeveer 75 gram)
- kaneel of speculaaskruiden naar keuze.
- 1 halve eetlepel oerzoet / suiker of honing.
- De banaan doe je in kleine stukjes in de beslagkom en daarna voeg je hier de andere ingredienten aan toe. Mix dit tot een glad mengsel met een staafmixer/ mixer of in een blender. De havermout wordt zo in kleine stukjes verpulverd.
- Naar wens voeg je aan het beslag een halve eetlepel oerzoet toe of eventueel suiker of honing.
- Met olijfolie of kokosboter vet je de pan in, en dit laat je even opwarmen. Daarna voeg je met een juslepel (of andere lepel) drie lepels van het beslag toe in de pan zodat je drie kleine pannenkoekjes tegelijk kunt bakken. Het beslag wordt snel bruin dus draai de pannenkoekjes snel om.
- Als je ze omdraait horen ze er goudbruin uit te zien. Als ze er zo aan beide kanten uit zien dan zijn ze klaar om te serveren. Uit de mix haal je zo’n 8 kleine pannenkoekjes.
Je kunt ze heerlijk serveren met een dotje slagroom maar om het gezonder te maken voeg je er lekker fruit aan toe zoals blauwe bessen, aardbeien, kersen of stukjes banaan, appel of wat je dan ook lekker vindt. Ik ben heel blij dat ik dit recept ontdekt heb en daardoor heerlijk kan smullen van gezonde maar vooral ook vullende pannenkoekjes. Met deze pannenkoekjes zit mijn buik een paar uur vol en verlang ik niet naar zoete snacks (geen chocolade dus haha). Wat vinden jullie van dit recept? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly
Volg mij via Bloglovin’ , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.
Ziet er heerlijk uit!
Marieke onlangs geplaatst…RONDJE NEDERLAND | Plekken waar ik ooit nog eens naartoe wil!
Dit ziet er echt super uit! Wowie!
Marion onlangs geplaatst…APK
Heerlijk ook deze variant. Ik eet ze meestal met Griekse yoghurt en diepvries frambozen, Mmm!
Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #8
Hmm my favorite! Wat een goed idee zeg om er havermout en wat yoghurt in te doen. Ga ik zeker eens uitproberen!
Marloes onlangs geplaatst…Instagram Tag
Hmmm lekker!
WeHeartFit onlangs geplaatst…Mijn afslankreis is afgelopen!
Ik heb deze zondag gemaakt! Superlekker! Tenminste, nog niet jouw recept uitgeprobeerd maar dat komt morgen denk! 🙂 Klinkt goed!
Het lijkt me heel lekker!
Malou onlangs geplaatst…FASHION INSPIRATION #46
Ga ik zeker proberen! Ziet er lekker uit;))
Oh, dit klinkt echt lekker! Ik eet elke morgen met havermout, maar dit is wel heel erg leuk als ik vakantie heb ofzo hihi ^^
Sophie onlangs geplaatst…Essence All About Matt Oil Controle Make-up Base
Ohh dat ziet zo lekker uit!! Die wil ik eens proberen
Anouk onlangs geplaatst…Webshop: Interieur bij Zalando
Ze zijn inderdaad echt heerlijk!
Suzanne onlangs geplaatst…Sport & Fibromyalgie
Wat een goed idee!
Ik denk dat je ze ook wel ‘gewoon’ met havermeel kunt maken. Ik heb beiden altijd in huis 🙂
Elize onlangs geplaatst…Minestronesoep
Yummie! Toevallig heb ik gister allerlei soorten pannenkoeken gemaakt! Ik wilde ook de banaan-ei pannenkoekjes maken, én dan een versie met bloem/havermout. Maar omdat ik dat te veel op elkaar vond lijken is mij tweede poging een geheel 100% volkoren pannenkoek geworden. Ook lekker!
Susanne onlangs geplaatst…Recept: Susanne Omelet
Ik maak ze ook wel eens, lekker. Alhoewel ik de versie met ricotta lekkerder vind! Liefs
Bibian onlangs geplaatst…FILMPJE: 50 things TAG
Lekker, dit wil ik zeker eens proberen!
Saskia onlangs geplaatst…Tips tegen droge handen
Ik heb ze vorige week toevallig nog gemaakt. Wel zonder yoghurt en suiker, maar met frambozen. Super lekker! Ook heb ik alleen het eiwit gebruikt. Het eigeel dus weggegooid, om het zo nog gezonder te maken.
Kan ze vanmiddag wel weer maken, jumm!
Lijken me erg lekker, binnenkort maar eens proberen!
Edith onlangs geplaatst…Osaka W.I.C. by Herôme
Goed idee die toevoegingen!
Hannah onlangs geplaatst…Happy challenge | Actie!
Lijkt me heel erg lekker en ook vullend, goed idee 😀
Manon onlangs geplaatst…FILMPJE: 50 things TAG
Ik ben echt dol op pannenkoeken, deze variant ga ik ook zeker eens maken. Apart dat er yoghurt in zit maar klinkt zeker als een succes.
Hester onlangs geplaatst…Let’s get Personal tag
Ik heb inderdaad hetzelfde met de banaan ei pannenkoekjes, ik raak er niet vol van! Heb ze al een tijdje niet gemaakt, maar ik ga zeker jouw variant ook eens uitproberen.
Michelle onlangs geplaatst…De verslaving die sushi heet
Wat een geweldig slim idee om er wat yoghurt / havermout aan toe te voegen! ik ga dit eens proberen 🙂 ik maak ze heel regelmatig oooooh wat zijn ze lekker zeg!!! kan er niet genoeg van krijgen 🙂
Leuke variatie!
Martina onlangs geplaatst…25 Februari 2014 – Aankopen huishoudsbeurs
Ik heb nog steeds niet toegegeven aan de hype rond de banaan-ei pannenkoekjes maar dit lijkt me al een heel stuk appetijtelijker! Ik hou sowieso van alles met havermout lol
Jessie onlangs geplaatst…Review – The Body Shop Shimmer Cubes
Oh, dit lijkt me echt heel lekker! Ga ik zeker een keer maken binnenkort!
Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven… Plog #3
Ziet er heerlijk uit!
Jennn onlangs geplaatst…De Happychallenge, positieve gewoontes
Ooh wat een heeeeerlijke tip! Dit ga ik zeker een keer proberen, dit weekend misschien al? Super leuk dat je dit recept deelt, love it! Xx
Dagmar onlangs geplaatst…PERSONAL / De antwoorden op Q&A #1
Ik heb de “gewone” banaan-ei pannenkoekjes al vaak gemaakt, maar ga volgende keer zéker jouw versie proberen. Kan volgens mij alleen maar nóg lekkerder zijn! Supertip, bedankt om dit te delen!
aMuse Rouge onlangs geplaatst…Week 7-8: aMuse Rouge was af en toe eens thuis
Ohw dat ziet er heerlijk uit 😀
Tamarah onlangs geplaatst…Woonkamer Make-Over #6
Hmm die lijken me erg lekker! Ga ik ook eens maken 🙂
Tedje onlangs geplaatst…Glossybox februari 2014
Ik vind de gewone variant ook niet echt vullend dus ga dit een keer proberen 🙂
Tamara onlangs geplaatst…Heerlijk weekend!
Als het goed is heb ik dit allemaal in huis, dus kan ik het morgenochtend maken! 😀
Rosalie onlangs geplaatst…Wat een heerlijke dag.
Hmm, lijkt me heel lekker!
Robin onlangs geplaatst…TAG: Let’s get personal
Het ziet er verrukkelijk uit!
Mmm, ziet er echt lekker uit!
Lori onlangs geplaatst…De kleine piranha (en de dubbele tepel)
Lijkt me heerlijk! Ga ik zeker een keer proberen.
x Simone
Ik ben niet gek op havermout, krijg het echt niet weg maar wie weet met dit recept wel. Ik ga het onthouden en binnenkort eens maken.
blogsvanmiranda onlangs geplaatst…Happy challenge opdracht 4!
Pingback: VLOG : Gezelligheid met Suzanne op zondag - Kelly Caresse | Kelly Caresse
Pingback: Superfood gebruiken in een Healthy lifestyle : Wat en hoe? | Kelly Caresse
Pingback: Gezond eetpatroon : Healthy lifestyle gevarieerd eten | Kelly Caresse
Kan je ipv de yoghurt óók kwark gebruiken?
Jep maar je kunt ook de yoghurt helemaal weglaten
Hmmm laatst geprobeerd en ze zijn echt heerlijk! De gezonde versie met fruit vond ik al heel lekker, maar ik heb er ook stiekem een aantal wat minder gezond gemaakt door er nutella op te doen. HEERLIJK 😀
Hannah onlangs geplaatst…Huishoudbeurs + primark
Pingback: Kelly Caresse | Mijn week in foto's: Suikervrij eten
Lekker hé :-). Ik gebruik dit recept al een tijdje, ik heb het geleerd van een Belgische TV kok die nogal bezig is met gezonde voeding. Hij mixt de ingrediënten wel niet, maar laat ze gewoon even wellen. Dat is ook lekker. En inderdaad veel meer vullend dan banaan – ei pannenkoekjes.