Chili con carne recept

Chili con carne recept

Chili con carne recept, zonder pakjes of zakjes! Een gezondere versie dus. Vandaag wil ik graag een heerlijk receptje met jullie delen, ik ben er dol op!. Dit is een recept om een verse chili con carne te maken, vrij van geraffineerde suikers of e-nummers. Je hebt hier geen pakje poeder voor nodig om dit in elkaar te maken, dit kun je gewoon heerlijk zelf met verse ingredienten. Door dat er geen bewerkte ingredienten in zitten, zul je merken dat je veel langer vol zult zitten, je lichaam heeft hier voldoende aan. Je krijgt voldoende vezels, gezonde koolhydraten, groente, eiwitten en andere vitamines binnen.

Chili con carne recept
Chili con carne recept

Wat heb je nodig voor 3-4 personen chili con carne recept:

  • – 250 gram rundergehakt (suikervrij, let op de etiket)
  • – 400 gram blokjes tomaten uit blik
  • – 300 gram kidney bonen uit blik
  • – 2 mini blikjes tomatenpuree
  • – 2 uien (niet op de foto)
  • – 2 teentjes knoflook
  • – 1 a 2 eetlepels chili poeder (niet op de foto)
  • – 1 eetlepel oregano kruiden + 1 thee lepel basilicum.
  • – Een avocado (optioneel)

Gezond koken doe je met natuurlijke kokosboter. Een product vol gezonde vetten met veel voordelen voor je gezondheid.

Hoe bereid je deze gezonde Chili con carne:
– Snij de uitjes tot kleine blokjes. Pel de knoflook. Doe wat kokosboter in de pan en rul de uitjes tot ze glazig worden. Voeg de knoflook toe.

– Vervolgens voeg je het gehakt toe aan in de braadpan. Bak dit tot het goed bruin is.

– Voeg de tomaten in blokjes, tomatenpuree toe en warm dit mee op met het mengel. Vervolgens voeg je de kidney bonen toe aan het gerecht en warm dit mee op.

Chili con carne recept

– Voeg alle kruiden toe (chili poeder, oregano, basilicum, en naar smaak peper en zout). Meng dit goed door. Vervolgens kun je als je wilt avocado toevoegen. Dit maakt je gerecht wat romiger omdat dit gezonde vetten bevatten, ook geeft het meer die mexicaanse smaak. Je zou ook mais korrels kunnen toevoegen.  Warm dit alles goed op zodat alle smaken bij elkaar kunnen mengen, en je gerecht goed warm is.

Chili con carne

Ik maakte er een simpele frisse salade bij van tomaat, komkommer en ijsbergsla. Ik voegde hier balsamico dressing (suikervrij) aan toe.

Chili con carne recept

Naar wens kun je er wat parmezaanse kaas aan de chili con carne toevoegen.

Dan is je gerecht klaar, smakelijk eten!

Maak ook eens deze lekkere Mexicaanse tortilla bakjes klaar! Of maak deze ovenschotel met tortillachips! En zoek je een lekker Marokkaans recept? Maak deze gezonde Marokkaanse tortilla!

Wat vonden jullie van dit recept? Hebben jullie nog leuke variatie tips op deze chili con carne? Laat het me weten in de comments. Als jullie dit zelf gaan namaken lijkt het me leuk als jullie dit met me delen, foto via twitter/instagram, lijkt me tof 🙂

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

17 gedachten over “Chili con carne recept”

  1. Hmmm, heerlijk zeg! Ik heb eigenlijk nog nooit zelf chili con carne gemaakt maar ik vind het wel heel lekker dus ik ga dit binnenkort zeker maken!

  2. je kunt je chili ook vegetarisch maken door in plaats van gehakt te kiezen voor linzen en bulgur/couscous. In mijn ervaring ook erg lekker! Ik doe er dan als kruiden naast chili komijnzaadjes en kaneel in

  3. Mmmh ik hou van chili con carne! Wij maken het altijd met paprika in plaats van tomaat, maar ook altijd met verse ingrediënten. Dat vind ik een stuk lekkerder dan uit een pakje. Leuk recept!

  4. Lijkt me heerlijk! Komijn is ook altijd een topper in de mexicaanse keuken. Kan niet misgaan 😀

  5. Zo maak ik hem ook! Maar ik las laatst dat kokosboter/kokosvet helemaal niet gezond is.. dus hier met olijfolie 😉 Ik zal vanavond ook weer een receptje plaatsen!

  6. Ik heb dit recept gisteravond gelijk uitgeprobeerd!! Ook man en kinderen vonden het heerlijk! Zelf zou ik van de avocado apart een guacamole maken. Hij viel nu een beetje in het niet.

  7. Pingback: Lekkerste recepten die gezond en budgetproof zijn! | Kelly Caresse

  8. Heerlijk recept, alleen 1theelepel chilipoeder er in gedaan.
    dit recept is een blijvertje.

  9. Haha, even opgezocht na het kijken van je blog van vandaag. Ik maak het zonder champignons, maar ook altijd met stukje ananas. Ik gebruik alleen in plaats van tomatensaus een flesje chilisaus. Maakt het misschien iets pittiger, maar door die ananas is het perfect. Misschien wel iets te pittig voor Lana.

  10. Ik ben hem u aan het maken! Alleen de volledige recept staat er niet op. In de blog doe je er groentes erbij. Miss tip voor de volgende keer. Ik ben benieuwd wat mijn dames ervan vinden. Bedankt voor het delen van het recept!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.