Recept voor gezonde Appeltaart (Suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)

gezondere Appeltaart suikervrij lactosevrij glutenvrij

Β Recept voor gezonde appeltaart

Vandaag heb ik een heel bijzonder recept voor jullie! Dit recept is een gezond alternatief voor de bekende appeltaart en deze is helemaal geschikt als je een glutenvrij, suikervrij of lactose vrij dieet volgt. Deze gezonde appeltaart is heel bijzonder van smaak en ik ontdekte dit recept toen ik terug aan het bladeren was tussen mijn recepten. De gezonde cheesecake die ik al eens deelde had een bodem gemaakt van dadels, amandelen, kokosboter en koekkruiden. Ik bedacht me ineens dat ik die bodem als basis kan gebruiken voor Β allerlei taart recepten. Ik dook mijn keuken in en kwam uit op dit gezonde appeltaart recept. Als je de foto ziet kun je haast niet geloven dat dit recept geen geraffineerde suikers bevat, Β lactose vrij is en dan ook nog eens glutenvrij is. Benieuwd naar dit gezonde recept? Lees dan snel verder.

gezondere Appeltaart suikervrij lactosevrij glutenvrij

Wat heb je nodig voor deze gezonde appeltaart?

Voor de bodem:
10 dadels (vrij van glazuurlaag)
200 gram walnoten (of bijvoorbeeld hazelnoten)
100 gram pinda’s
50 gram kokosolie
2 theelepels koek en speculaas kruiden
2 theelepels kaneel
Snufje zout

Voor de vulling:
5 appels
schaaltje rozijnen
2 eetlepels Kaneel
Sap van een halve citroen

Voor de garnering (optioneel)
2 handjes vol krentjes
Nootjes (pistache of amandelen of pecan noten)
Een beetje citroensap


Aan de slag!
– In de keukenmachine mixen we alle ingredienten voor de bodem tot een fijn beslag. Je kunt het best als eerst de dadels erin doen zodat deze fijn gemalen worden, dan de noten toevoegen. Hieraan voeg je de (gesmolten) kokosboter toe en daarna alle kruiden.
– In een springvorm druk je het beslag aan tot een fijne taartbodem met een randje van ongeveer 3 cm.
– Doe de springvorm voor 10 minuten in de koelkast/vriezer zodat deze kan harden en de kokosolie kan stollen.

gezondere Appeltaart suikervrij glutenvrij lactosevrij

– De vulling maak je door appels te schillen en in blokjes te snijden. Hier voeg je wat citroensap aan toe zodat de appels niet gaan verkleuren. Dan voeg je hier voldoende Β kaneel aan toe en dit roer je goed door. Vervolgens voeg je hier in water gewelde rozijnen aan toe.
– Als de taartbodem opgestijfd is kun je hier de appelmix aan toevoegen.
– Dan kun je de garnering gaan maken. Ik gebruikte een combinatie van walnoten en pistache noten die ik in de mixer kort fijn gehakt heb. Hier voegde ik wat citroen sap aan toe. De garnering heb ik over de taart besprenkeld samen met een handje rozijnen die ik hieraan toevoegde.

gezondere Appeltaart suikervrij glutenvrij lactosevrij

Dan is je frisse gezonde appeltaart klaar. Eigenlijk kun je het meer een soort appel noten taart noemen. Erg lekker voor de noten liefhebbers! Het kaneel en de koek en speculaas kruiden maken de smaak helemaal af waardoor deze veel weg heeft van originele appeltaart.
Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit zelf ook klaar maken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij viaΒ Bloglovin’Β ,Β TwitterΒ ,Β InstagramΒ ofΒ FacebookΒ of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


MeldΒ je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

Β 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Recept voor gezonde Appeltaart (Suikervrij, glutenvrij en lactosevrij)”

  1. Lijkt me erg lekker, als je inderdaad bepaalde dingen niet mag eten… Maar ik denk dat ik toch liever een stukje pak van een “echte” appeltaart….
    Geertje onlangs geplaatst…Mijn Meiden ABCMy Profile

  2. Ik ga dit recept onthouden voor als ik een keer bezoek krijg dat nog meer niet mag dan ik, want dit recept is echt alles vrij zowat (behalve noten dan haha). De koekkruiden lijken me trouwens erg lekker door de bodem. Zelf zou ik m’n appeltaart denk ik gewoon blijven maken met mijn glutenvrije meelmixen. Die bevalt gewoon heel goed.

    Trouwens, denk je dat je de bodem ook alleen met amandelmeel kunt maken?
    Elize onlangs geplaatst…Wij bloggen glutenvrij: AdviesMy Profile

  3. Klinkt lekker! Alleen ik lust dit hier thuis dus ik zou dit niet snel maken ik zie mij zelf nog niet alleen een hele taart eten (al hoewel…. haha) x

  4. Oh wauw, dat ziet er goed uit! Die bodem lijkt wel erg nat maar op de eindfoto ziet het er gewoon perfect uit! Handig als je last hebt van allergieΓ«n, maar omdat ik dat niet heb kies ik dan toch voor een ‘echte’ appeltaart πŸ˜‰
    Susanne onlangs geplaatst…4x Aadappel…..:AardappelpannenkoekMy Profile

  5. Ziet er lekker uit, maar eerlijk is eerlijk, ik neem liever een stuk echte appeltaart. Natuurlijk niet elke dag, maar bij speciale gelegenheden moet dat kunnen denk ik.

    Lijkt me wel een uitkomst wanneer je bepaalde producten niet mag hebben bijvoorbeeld!
    Miranda onlangs geplaatst…Heeft jouw hond ook een slechte adem?My Profile

  6. Aah, ziet er heel lekker uit! Wat gaaf dat je zo creatief bent en met die ingrediΓ«nten het voor elkaar krijgt om een normaal uitziende appeltaart te maken.

    Maar als ik heel eerlijk ben eet ik denk ik toch liever een ‘echt’ stukje appeltaart. πŸ˜‰
    Betty onlangs geplaatst…Ons weekend ServiΓ«My Profile

  7. Oh gezonde appeltaart moet gewoon geweldig zijn. Ik ben dol op appeltaart!!! Ga me zeker eens aan dit recept wagen.
    Jess onlangs geplaatst…It’s a…My Profile

  8. Een glutenvrije appeltaart zal mijn dochter die glutenvrij is dol op zijn, gaan we zeker proberen..

  9. Ziet er heerlijk uit! Ik probeer het recept te pinnen maar dat lukt helaas niet πŸ™

  10. Ik heb de taart gemaakt, maar hij valt volledig uit elkaar…. Enig idee hoe dit komt?

  11. Recept is een aanrader! Heb de taart nog wel even 20 minuten in oven gezet op 180graden.
    En de bodem is zeker een goede basis!

  12. Hij was echt heerlijk! Ongelooflijk dat hier geen suiker in zit. Hij was echt zoet en smakelijk. Een echte aanrader. 10 minuten in de oven maakt hem wel lekkerder en maakt dat hij minder uit elkaar valt. Wel weer af laten koelen voordat je hem uit de springvorm haalt.

  13. Gekregen van Biancaroza op mijn verjaardag. Al jaren geen taart op omdat ik glutenvrij en suikervrij eet. Hij was heeeerlijk! Dankjewel dat je dit soort dingen bedenkt voor mensen zoals ik met wat voedsel intoleranties. x

  14. Wat leuk, een taart waar naast lactose- en glutenvrij ook geen ei in zit! Kan ik ook een keer een stukje taart eten πŸ˜‰ Bedankt voor het bedenken, ik ga em zeker binnenkort uitproberen!

  15. Lijkt me heel lekker die taart, heb ook pas gezonde speculaaskoek gemaakt die ik zelf niet kon proeven maar wel de lekkere amandelspijs en ik zal proberen deze taart met amandelspijs zelfgemaakt ( met citroenrasp, amandelmeel en dadels) te maken. Maar ik zag jouw kaneel op de foto en vroeg me af of dit ceylonkaneel is, zoniet, die is lekkerder en gezonder, voor de mensen die nieuwsgierig hiernaar zijn kijk eens op groenevrouw.nl kaneel
    sUcces en bedankt voor lekkere recept!

  16. Kelly, ziet er heerlijk uit!!!
    Moet deze niet nog even in de oven? Of hoeft dat niet?!

  17. Klinkt lekker :). Zonder lactose en gluten kan mijn hele gezin er van genieten ;).

  18. Hoi ik ga hem maken maar het handige aan deze taart is dat hij niet in de oven hoeft.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.