Recept granola zelf maken met Kaneel!

homemade granolaRecept granola zelf maken met Kaneel, zo lekker!
Nootjes, havermout, pitjes en dat soort gezonde ingrediënten maken je ontbijt helemaal healthy. Je gooit wat lijnzaad door je yoghurt en je spijsvertering schijnt een enorme boost te krijgen. Ook ik probeerde dit regelmatig uit maar eerlijk? Ik vind het helemaal niet zo lekker. Geef mij maar mijn vertrouwde Griekse yoghurt met Cruesli, gemaakt van havermout en gezonde zaadjes (denk ik) maar wel gefrituurd in een laagje suiker, dat kan natuurlijk niet heel gezond zijn. Het is helemaal hip om granol zelf te maken. Nadat ik dit geproefd had door Granola die ik gekregen had, wilde ik het zelf ook proberen. Ik laat voortaan mijn ongezonde cruesli voor wat het is en maak zelf granola. Waar havermout en de bekende gezonde zaadjes in verwerkt zitten maar dan proef je die die er niet meer doorheen, ideaal! Vandaag deel ik mijn homemade granola recept met jullie.

Wat heb je nodig voor dit granola Recept met kaneel
– Havermout (ik gebruikte goedkope oatflakes van Jumbo)
– Honing
– Alles wat je aan gezonde stuff in huis hebt: Walnoten, rozijnen, chiazaad, lijnzaad, kokosvlokken, cranberry’s etc.
– Ovenschaal en oven
– Klein beetje water

Hoe maak je zelf granola klaar?

– Je doet wat bakpapier op een ovenschaal en begint met de droge ingrediënten. Ik gebruikte een aantal eetlepels havermout, een paar theelepels chiazaad, ik brak wat walnoten in stukjes en deed deze erbij, superfood mix wat ik nog in de keukenkast (ongebruikt) had staan en kokosvlokken. Ik deed er wat theelepels kaneel bij, je kunt ook koek en speculaaskruiden gebruiken, erg lekker! Alle ingrediënten roer je door elkaar.
– Dan voeg je de natte ingrediënten toe: Een paar eetlepels honing, en een half kopje water. Dit roer je door de droge mix tot alles vochtig en plakkerig geworden is. Ik gebruikte water omdat ik zo de honing wat kon verdunnen en dus minder honing (is natuurlijk suiker, maar toch suiker) nodig had.
–  Verwarm de oven voor op 175 graden. Doe de ovenplaat in de oven voor 20 minuten en ga iedere 5 minuten even kijken en alles omroeren met een lepel. Zo voorkom je dat het aanbrandt en weet je zeker dat alles goed verhit wordt. Je homemade granola is klaar als alles knapperig geworden is. Laat het een nachtje afkoelen en de dag erna heb je  krokante muesli.

Beginnersfout: Ik maakte een beginnersfout door rozijnen en cranberry’s mee te bakken, dit is niet zo slim omdat de rozijnen en cranberry’s in de oven opblazen en als een soort harde zwarte balletjes eruit komen. Rozijnen en gedroogde vruchten kun je beter pas toe voegen als alle granola gebakken is. Dan blijven ze lekker, zacht en gezond.

Zo ziet je zelfgemaakte granola eruit als het klaar is!

Doe het in een leuke pot en je zelfgemaakte recept granola is klaar om te eten! Ik vind het heerlijk om in de yoghurt te eten met wat banaan erbij. Ik ben erg blij dat ik dit recept ontdekt heb. Mijn bloedsuikers zijn er ook blij mee, die cruesli uit de winkel was voor mijn lichaam wat moeilijker te verwerken. Deze homemade granola smaakt bijna hetzelfde!

Heb jij wel eens zelf granola gemaakt? Wat voeg jij hier graag aan toe? Wat is jouw favoriete recept? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op dit recept bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

36 gedachten over “Recept granola zelf maken met Kaneel!”

  1. Oh dat is veel makkelijker dan ik dacht. Ik heb deze ingrediënten allemaal in huis (op de kaneel na, maar dat maakt mij niet uit). Normaal gooi ik alles zo in een schaaltje en eet ik het met sojayoghurt, maar dit kan ik straks wel eens gaan proberen! Als het gelukt is gooi ik het resultaat op instagram! 🙂
    Marion onlangs geplaatst…Rewild Your Life: Dag 1My Profile

  2. Ik heb het nog nooit geprobeerd maar ik wist ook niet dat het zo makkelijk was. Zeker het proberen waard! 🙂 en fijn dat je er alles in kan doen wat je zelf lekker vindt!
    Bente onlangs geplaatst…Post! #3My Profile

  3. Klinkt goed zeg! Ik denk wel dat ik mezelf hier even toe zou moeten zetten omdat het wat extra werk is maar het lijkt me erg lekker.
    Jess onlangs geplaatst…WijMy Profile

  4. Een kennis van mij maakt het ook en neemt het vaak mee naar fairs waar ze dan staat. Ik zal het toch ook eens gaan proberen, want hier pak ik ook regelmatig cruesli, en ik had inderdaad begrepen dat granola veel gezonder is.
    Colinda onlangs geplaatst…Tuin kriebelsMy Profile

  5. Dat ziet er heerlijk uit! Ik wist helemaal niet dat het zo makkelijk zelf te maken is, erg fijn. Dit ga ik zeker een keer maken! Ik doe nu altijd een ‘Super High Fiber muesli’ door mijn Griekse yoghurt heen, maar zelfgemaakt zal denk ik nog gezonder zijn. 🙂
    Xaviera onlangs geplaatst…Soulful Sunday #10My Profile

  6. Dit lijkt mij echt hemels lekker als ontbijt! Ik zie het steeds vaker voorbij komen en het lijkt mij ook erg leuk om te maken, zeker omdat je het een beetje aan je eigen smaak aan kan passen. Dank je wel voor het delen van het recept!

  7. Ik heb dit nog nooit gemaakt, dacht altijd dat het veel ingewikkelder zou zijn, dankjewel voor deze handige food tip!

  8. Waar koop je kokosvlokken 🙂 ? Ze verkopen ze niet in de Jumbo. Ik ga het namaken!

  9. Kelly Caresse

    Die heb ik bij een natuurwinkeltje gekocht, het merk is geloof ik: EKOland 🙂
    Veel bakplezier en smakelijk alvast! 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.