Hartige kaasstengels en zoete kaneelstengels

hartige en zoete stengels

Vandaag ga ik echt een van de makkelijkste snack recepten ooit laten zien, namelijk voor hartige kaasstengels en zoete kaneelstengels. Beiden heb je iets meer dan een kwartier op tafel staan. Toch is het altijd een succes als je dit serveert aan gasten en veel lekkerder dan wat er kant-en-klaar in de supermarkt verkocht wordt. De stengels zien er feestelijk uit als je ze serveert in een leuke beker of glas. Deze stengels zijn tevens erg lekker en makkelijk als avondsnack voor in het weekend.

Dit zijn de benodigdheden voor de hartige kaasstengels

Wat heb je nodig voor zo’n 15 hartige kaasstengels?
– 5 plakjes bladerdeeg
– 100 gram geraspte kaas naar keuze
– 1 ei

Wat heb je nodig voor zo’n 15 zoete kaneelstengels?
– 5 plakjes bladerdeeg
– Flinke portie kaneelsuiker (dit is een mix van witte suiker met kaneelpoeder)
– 1 ei

Aan de slag!
– Doe wat bakpapier op een ovenschaal of rooster. Snij de vellen bladerdeeg in repen. Uit een velletje haal je zo’n 3 repen voor de stengels. Besmeer ze met ei. Dit kun je met de hand doen of met een bakkwast. Voor de hartige stengels besprenkel je ze met geraspte kaas, voor de zoete kaneelstengels besprenkel je ze met kaneelsuiker.

Hier gaat de hartige kaasvariant in de oven.

Hier zie je de variant met kaneelsuiker nog voor het bakken in de oven.

Dan gaan ze de oven in, doe ze in een 180 graden voorverwarmde oven en bak ze in zo’n 12 minuten af. Laat ze even afkoelen en serveer ze dan aan je gasten. De dag erna zijn ze al wat minder knapperig dus mijn advies is om ze dezelfde dag nog te eten (wat helemaal geen straf is haha). En dan zijn je hartige kaasstengels en je zoete kaneelstengels klaar! Zie je hoe makkelijk het is?

Serveer ze in een leuk glas of vrolijke mokken. En dan zeg ik, eet smakelijk! Ook lekker als hapje voor een high tea

Ik ben benieuwd of jullie dit recept al kennen en of jullie dit al eens geprobeerd hebben? Wij vinden het heel erg lekker. Laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Hartige kaasstengels en zoete kaneelstengels”

  1. Zo lekker en makkelijk ! De kaasstengels heb ik weleens gemaakt, ook met zeezout eroverheen. Maar de kaneelstengels ga ik zeker uitproberen, klinkt lekker !

  2. jaaaa heerlijk!!! wij maken regelmatig die kaasstengels en strooien er dan ook nog een beetje paprika en kerrypoeder overheen nom nom nom. die met kaneel hebben we nog niet gemaakt dus gaan we maken 😀
    rachel onlangs geplaatst…Happy b-day hubby!!My Profile

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.