Pasta Proscuito recept

Pasta Proscuito recept Vandaag heb ik voor jullie weer een recept, en dan wel een recept van een gerecht waar ik zelf helemaal dol op ben! Dit recept is geinspireerd door het recept van Serena van Beautylab.nl, en ik wilde dit graag ook met jullie delen omdat ik dit zo heerlijk, makkelijk maar ook een bijzonder recept vind. Dit recept kun je maken met slechts een paar ingredienten, het is een gezond en verantwoord recept, en je gaat er vele gasten blij mee kunnen maken. Ik heb er al een aantal eters blij mee gemaakt!.

Wat heb je nodig voor dit pasta Proscuito recept voor 2 personen:

  •  een pakje Proscuito ham (80 – 120 gram)
  •  Een citroen
  •  400 gram cherry tomaten
  • Een zak rucola sla
  •  Pasta (soort en hoeveelheid naar wens)
  •  Eventueel mozzarella of goudse kaas
  •  Eventueel pijnboompitten voor garnering.

Hoe maak je Pasta Proscuito?

  • Allereerst zet je water op voor de pasta, en kook je de pasta zoals aangegeven op het pakje. Ik koos voor een biologische donker-volkoren pasta, deze moest 10-12 minuten koken. 
  • Vervolgens snijd je de proscuito ham in kleine stukjes. Je voegt olijfolie toe aan je wokpan, en voegt hier de stukjes proscuito ham aan toe. Vervolgens snijdt je de cherry tomaatjes in halfjes en voeg je ook deze toe aan het mengsel. Laat dit mengsel goed aansudderen. De olijfolie neemt de smaak van de proscuito dan over, en ook de tomaatjes zorgen voor een papperig sausje.
  • De citroen snijdt je door de helft, het sap van de ene helft pers je uit over het tomaten/proscuito mengsel. Dit geeft het gerecht een frisse touch
  • Als de pasta kookt giet je deze af.

  • Vervolgens kun je de borden gaan serveren. Allereerst bedek je de borden met een bedje van rucola sla. Ik vind het lekker om daar veel rucola voor te gebruiken omdat dit het gerecht zowel knapperig, als een peperige smaak geeft. Ook is rucola een gezonde slasoort bomvol anti-oxidanten en vitamines. De sla hoeveelheid krimpt in zodra je het warme pasta mengsel toevoegt.
  • Als je het bedje van rucola sla hebt opgediend, ga je de afgegoten pasta toevoegen aan de borden. De hoeveelheid bepaal je aan de hand van je eigen wensen.
  • Vervolgens voeg je het mengsel van proscuito en tomaatjes toe aan de borden. Als je ook mozzarella of goudse kaas wil gebruiken in het gerecht kun je dit nog onder het warme sausmengsel doen zodat dit lekker smelt.
  • De andere helft van de citroen serveer je op tafel zodat men naar wens nog wat citroensap kan toevoegen. Ook de eventuele pijnboompitjes kun je op tafel zetten voor hen die dat er lekker op vinden.

Eet smakelijk! De bijzondere combinatie van penne pasta, Proscuito ham, rucola sla en citroensap en cherrytomaatjes is heel uniek en maken het een hele speciale pasta. De peperige knapperige rucola smaak, in combinatie met de zoutige proscuito ham en cherry tomaatjes, geeft de pasta een bijzonder effect. Het citroensap frist de smaak wat op. Dit gerecht is heerlijk te eten met een glaasje water met vers citroensap erin, of natuurlijk heerlijk met een glaasje Processo of een italiaanse witte wijn.

Wat vinden jullie van dit recept? Kenden jullie dit al of is het nieuw voor je? Heb je nog lekkere smaaksuggesties? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

9 gedachten over “Pasta Proscuito recept”

  1. Pingback: Tapas recept - Kelly Caresse | Kelly Caresse

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.