Het beroemde pasta recept van Yannick (Aanrader!)

IMG_8460

Dat we dit recept nu pas delen is eigenlijk heel erg gek, we eten dit namelijk minstens eens per week, maar vaker zelfs twee keer per week. Ik heb het over het beroemde pasta recept van Yannick, dat hij weer van zijn vader geleerd heeft. Hij bevat mega veel groente, is daardoor super voor kindjes die slecht groente eten (Lana en Aimy eten hier grote porties zo van op!) en hij is gewoon heel erg lekker. Een pasta bolognese met heel veel groente dus en een erg bijzondere smaak.

IMG_8453

Het beroemde pasta recept van Yannick
Ingrediënten voor 4-5 personen (Wij maken altijd voor 2 dagen klaar en maken dit vervolgens in).

  • 500 gram mager gehakt (of vegetarisch gehakt)
  • 4-5 tomaten
  • 3 paprika’s (bij voorkeur tricolore)
  • Een paar wortels
  • 2 uien
  • Een paar teentjes knoflook naar smaak
  • 1 grote prei
  • 1 courgette
  • 1-2 stronken bleekselderij
  • 1 pak spaghetti
  • 1 pak tomatenpuree (of 2-3 kleine blikjes tomatenpuree)
  • 1 pot pastasaus en dan de ‘Con olivo’ variant van Lidl of de olijven variant van Aldi. (Val je nu van je stoel omdat we er een potje in verwerken, dan kun je dit vervangen voor wat verse olijven, wat olijfolie of sap van het potje olijven. Lust je geen olijven? Gebruik dan een andere saus of laat je de pot weg. Dit maakt de smaak wel anders.)
  • Laurierblaadjes (essentieel!)
  • Italiaanse kruiden
  • Zout en peper, naar smaak.

Uiteraard kun je er ook minder soorten groente in doen, maar wij vinden dit het lekkerst.

Aan de slag!

  • Snij alle groente tot hele kleine stukjes, dit is eigenlijk het meeste werk maar ik kan je zeggen, dit smaakt zoveel lekkerder dan kant en klaar zakken met gesneden groente. Die pak ik ook regelmatig hoor, maar Yannick’s recept is het lekkerst door alle groente in hele kleine blokjes te snijden en in het gerecht te verwerken.
  • Doe in een grote braadpan wat olijfolie en de gesnipperde uitjes. Voeg hier vervolgens de geprakte teentjes knoflook bij. Bak dit tot het gehakt rul is en de uitjes glazig worden.
  • Voeg dan alle groente toe aan de pan. Laat dit even mee bakken zodat alle smaken goed tot hun recht komen.
  • Zet een pan met heet water op om de spaghetti ondertussen in te koken.
  • Voeg dan de tomatensaus toe aan de pan. Hiermee bedoel ik de pot en  het pakje tomatenpuree. Voeg hier naar smaak Italiaanse kruiden aan toe en de laurierblaadjes. Dan naar wens wat zout en peper. Roer alles goed door zodat het echt een fijne smeuïge saus wordt. Laat deze minimaal 20 minuten opstaan zodat de laurierblaadjes hun werk doen en de groente lekker in kan trekken.
  • Giet de pasta af en serveer de pasta los van de saus (wij vriezen de saus voor de helft in voor een volgende portie) of meng dit direct door elkaar.IMG_8456
  • Serveer de pasta op borden en zet op tafel wat geraspte kaas, parmezaanse kaas, Maggie of net wat je lekkere toppings vindt voor op je pasta.
  • Bon Appetit!

Mmm, ik krijg honger als ik er weer naar kijk. Wat vinden jullie van dit recept? Hebben jullie ook echt zo’n familie recept wat van vader op zoon of moeder op dochter is doorgegeven en nog steeds met veel liefde wordt gemaakt? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

17 gedachten over “Het beroemde pasta recept van Yannick (Aanrader!)”

  1. Klinkt lekker!! Hoeveel laurierblaadjes gebruik je? En ik neem aan dat je ze er weer uit vist als de saus klaar is? 😉

  2. heerlijk!! en voorgesneden groente vind ik dus niet lekker he…zal wel tussen me oren zitten maar ik snij alles zelf of flikker het ff kort in de blender is ook zo klaar. en jaaa ik maak nog steeds mijn moeders ajam pangang haha ze maakte dat altijd voor roon op zondag en het recept gebruiken we nog steeds 😀
    rachel onlangs geplaatst…Mommy tagMy Profile

  3. Klinkt heerlijk, ga ik zeker eens proberen met dat laurierblaadje en lekkere verse groenten. Ben sowieso dol op pasta! Zelf heb ik een recept voor gehaktballen meegekregen van mijn moeder die ik echt té lekker vind. En die vormen echt een gouden combinatie met rauwe andijviestamppot met spekjes!!!
    Ik krijg er honger van 😀
    Monique onlangs geplaatst…Lang leve het leven.My Profile

  4. Kelly Caresse

    Als het kleine blaadjes zijn dan: 3-4 en van die grote max 2 stuks en daarna eruit vissen.
    of als je geen vaatwasser hebt: Erin laten en wie het blaadje treft die moet afwassen haha :p

  5. Klinkt inderdaad superlekker. Mijn dochter is juist een groente eter dus dit zal ze dan ook wel erg lekker vinden?. Dankjewel voor het delen!! Wij hebben als familierecept kippensoep en uienhachee. Superlekker daar kan ik echt geen genoeg van krijgen.
    Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #03My Profile

  6. Klinkt super lekker! Ik zou dit zo als vegetarische pasta ook maken 🙂 Kleine opmerking; bedoel je niet twee stengels bleekselderij? Twee stronken lijken me ietwat veel! Liefs!

  7. Ik doe ook altijd een laurierblaadje door mijn lasagne als ik die helemaal zelf maak. Heb ik ooit in een recept zien staan want wist niet dat het bij Italiaanse gerechten past. Geeft echt een lekkere smaak inderdaad.

  8. Pasta is hier ook favoriet! De kids eten het hier heel goed (welke niet ?) dus elke week eten we wel pasta, deze lijkt mij heerlijk, vooral met laurier, net even wat anders. Ik heb deze opgeslagen
    Dewi onlangs geplaatst…Fabulous mom: BarbaraMy Profile

  9. Dat klinkt heerlijk! Fijn recept!!
    Een tip: daaarna afmaken met geraspte kaas en even in de magnetron: dan heb je lekker gesmolten kaas eroverheen.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.