Recept: Pindakaas bananenbrood

Pindakaas bananenbrood

Pindakaas bananenbrood, dat klinkt als het goede van twee werelden bij elkaar. Ik ben echt dol op zelfgebakken bananenbrood, ik vind het een heerlijk tussendoortje, het is lekker zoet, de structuur is precies zoals cake maar dan is het een gezonde traktatie. Ik deelde al eerder mijn recept voor een bananenbrood maar ik ben gaan experimenteren in de keuken en kwam tot dit recept. Aangezien ik ook dol ben op pindakaas en dit het liefst in al mijn suikervrije baksels vermeng kwam ik uit op een bananenbrood met pindakaas erin. Het basisrecept is ook anders dan mijn vorige recept want deze is gemaakt met dadels en amandelmeel, geïnspireerd op het recept uit het voedselzandloper kookboek. Vandaag deel ik met jullie een variatie op een bananenbrood waarin heerlijk pindakaas verwerkt zit, gewoon omdat dit een heerlijke combinatie is! Met dit toprecept maak je iedereen blij! Ik vind het vooral een fijn recept om op zondagavond te maken zodat ik voor de hele week iedere dag een gezond zoet tussendoortje in huis hebt. Dit voorkomt behoefte aan ongezonde zoetigheid. Benieuwd naar het recept? Lees dan verder.

Pindakaas bananenbrood

Wat heb je nodig voor dit pindakaas bananenbrood?

  • 2 eetlepels pindakaas (ik had helaas geen suikervrije pindakaas meer in huis)
  • 2 bananen
  • 3 eieren
  • 2 eetlepels honing
  • 10 dadels zonder pit
  • 4 eetlepels amandelmeel
  • Sap van een halve citroen
  • Een theelepels bakpoeder

Pindakaas bananenbrood

Aan de slag!

  • In de keukenmachine doe je de dadels en bananen en deze laat je even heel fijn malen tot een fijn mengsel.
  • Dan doe je alle overige ingredienten erbij, het bakpoeder, de amandelmeel, sap van de halve citroen, 2 eetlepels pindakaas, de eieren en de 2 eetlepels honing.
  • De oven verwarm je alvast voor op 175 graden.
  • Een cake vorm vet je in met roomboter of kokosboter. Daarna voeg je het beslag toe aan de cakevorm.
  • Je bakt het pindakaas bananenbrood in een half uurtje in de oven. Daarna laat je deze zo’n 10 minuutjes afkoelen voor dat je het serveert zodat het bananenbrood niet uit elkaar valt wanneer je deze uit de cakevorm haalt.

Pindakaas bananenbrood

En smullen maar!

Dan is je pindakaas bananenbroodje al klaar. Het is echt zo gedaan en het is een ideale snack als gezond tussendoortje. Vooral voor de pindakaas liefhebbers een musthave om eens te maken.

Lijkt dit recept jou ook zo lekker of heb je al eens zo iets gebakken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

24 gedachten over “Recept: Pindakaas bananenbrood”

  1. Ziet er heerlijk uit! Ik ga het misschien eens proberen binnenkort 🙂

  2. Dat ziet er heerlijk uit! Waar haal je die amandelmeel? Kan je het eventueel ook maken met gewoon meel of bloem?

  3. Je kunt ook makkelijk zelf pindakaas of andere notenpasta maken. Gewoon jn de blender gooien en ongeveer een kwartier mixen. Snufje zout erbij en klaar 🙂 supermakkelijk en suikervrij!
    Carina onlangs geplaatst…GoodbyeMy Profile

  4. Oehlala! Dit moet ik proberen! Heb al 2 versies geprobeerd, ook eentje met kwark, erg lekker! Met pindakaas lijkt me ook echt super, ik ben verslaafd aan pindakaas!
    Het enige wat kronkels in mijn hoofd brengt, is dat er 4 eetlepels amandelmeel in moeten. Dat is toch wel super weinig voor zo’n hele cake? Ik kan het met bijna niet voorstellen. Heb je soms een kleine bakvorm ofzo of moet ik het maar gewoon proberen? (;
    Erg leuk recept! Ik ga het zeker proberen!
    Talitha onlangs geplaatst…4x ontbijten met havermoutMy Profile

  5. hoi Kelly,

    ik heb dit recept nu een paar keer gemaakt. maar het brood zakt in. Ik heb een hete lucht oven, is de temperatuur fout?

    verder ga zo door, erg lekker!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.