Recept gevulde roti maken

Recept gevulde roti maken

Recept gevulde roti maken : Kort geleden deelde ik het recept om zelf Kip masala met haricot verts te maken met ingrediënten uit de supermarkt. Je kunt dit met rijst eten maar nog lekkerder is dat met Roti. Dit zijn een soort Surinaamse pannenkoeken die je eenvoudig zelf kunt maken. Vandaag deel ik een recept dat ik leerde van een Surinaamse vriendin. Deze gekruide gevulde roti’s zijn heerlijk. Ik heb ze gevuld met aardappels en heerlijke kruiden (o.a met komijn). Erg lekker en helemaal niet zo moeilijk. Benieuwd hoe jij de keukenprinses kunt uithangen en zelf roti kunt maken? Volg dan zeker dit recept.

 Recept gevulde roti maken

Wat heb je nodig om zelf deze gevulde roti’s te maken?
– Tarwebloem, ongeveer 300 gram.
– Kraanwater, ongeveer 70 ml (ik deed het op gevoel, tot je een fijn deeg bereikt).
– Aardappelen, voor 8 roti’s ongeveer 3-4 middelgrote.
– Kruiden: Kerriepoeder, Komijnkruiden, zout en peper
– Deegroller, koekenpan, pan om aardappelen in te koken, theedoek.

Aan de slag met de roti!
In een beslagkom doe je de bloem en dit vermeng je met wat water. Doe hier tevens een theelepel zout bij. Het is aanvoelen hoeveel water je nodig hebt dus voeg dit steeds handmatig toe tot je een typisch brooddeeg krijgt dat lekker smeuïg is. Lang kneden is echt een aanrader om een flexibel deeg te krijgen. Het deeg mag niet vast blijven plakken aan je handen maar ook niet te droog worden. Leg vervolgens een vochtige theedoek over je beslagkom en laat het deeg 1 uur rijzen. Houdt dus rekening met deze tijd als je dit gerecht wilt maken. Ondertussen kun je de kip massala gaan maken en de vulling van de Roti.
Recept gevulde roti maken

Dan gaan we met de vulling van de Roti beginnen. Je schilt de aardappelen en snijdt deze in kleine blokjes, zo is de kooktijd wat sneller. Vervolgens doe je de aardappelen in een pan met kokend water en deze kook je tot ze zacht worden zodat je ze kunt stampen. Giet de aardappelen af en stamp de aardappelen fijn, zoals je dat ook bij stamppot doet.

Recept gevulde roti maken

Nadat je de aardappelen gekookt en gestampt hebt meng je hier zo’n 2 theelepels komijnzaad kruiden bij, een eetlepel kerriepoeder en wat zout en peper. Dit vermeng je tot een aardappelprutje.

Recept gevulde roti maken

Als het roti deeg een uur heeft kunnen reizen leg je een schone theedoek op je werkblad en daar strooi je tarwebloem op. Dit zal voorkomen dat het deeg gaat plakken aan je theedoek. Dan pak je een klein beetje deeg en dit druk je plat op je handpalm als een klein pannenkoekje, hierna kun je deze vullen.

Het platte pannenkoekje vul je in het midden met een klein beetje van het aardappelprutje. Vervolgens vouw je het pannenkoekje (de roti) dicht en rol je hier een bolletje van.

Recept gevulde roti maken

Die bolletjes leg je op een rijtje klaar zodat je die later kunt gaan rollen met de deegroller. Zo zien de gevulde bolletjes er dan uit. Als je kinderen hebt  die niet zo tegen de gekruide vulling kunnen is het handig om een paar bolletjes leeg te houden. Zonder vulling smaken de roti’s ook erg lekker.

Vervolgens ga je ieder bolletje met je deegroller tot grote platte pannenkoeken rollen, die zien er dan zo uit. In deze vorm gaan ze daarna gebakken worden in de koekenpan.

Vervolgens gaan we beginnen met bakken. Dit vraagt veel geduld. Je zet een koekenpan op het vuur en hier doe je nog GEEN olie in. Dan leg je zorgvuldig een Roti in de pan en op laag vuur bak je deze. Zodra er ‘luchtbellen’ door de Roti komen kun je hem gaan omdraaien, doe dit ook voorzichtig. Dan is die kant al een beetje gaar. Dan gebruik je olie en dit breng je met een dun laagje aan op de Roti. Zodra je weer luchtbellen van de andere kant ziet kun je hem weer omdraaien. Dan kwast je de omgedraaide kant in met een laag je olie en daarna draai je ook die nog een keer om tot je de perfecte Roti hebt. Deze is licht gegaard en heeft wat bruine spikkeltjes. Herhaal dit met alle deegbolletjes. Leg de Roti’s in een mooie ovenschaal.

Recept gevulde roti maken

Zo zien ze er dan uit. Heel erg lekker en ik vind deze een stuk lekkerder dan kant-en-klare Roti’s. Je kunt er een heleboel in een keer maken en een deel invriezen of lekker allemaal in een keer opeten met de Kip massala.

Recept gevulde roti maken

Dit is dan het eindresultaat dat je met je handen lekker kunt opeten. Je neemt een Roti in je hand en dipt deze in de Kip Massala en eet deze dan zo op. Heerlijk om zonder bestek te eten en kinderen vinden dat vaak ook echt een feest. Smakelijk eten!

Zijn jullie ook dol op Roti? Maken jullie dit wel eens zelf, zo ja hoe? Ik ben benieuwd naar jullie reacties op mijn recept. Het is echt een aanrader, het kost wat meer tijd maar ik vind het heel gezellig om wat langer in de keuken te staan. Het is ook erg leuk om te maken samen met een vriendin, je moeder of met je partner.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

31 gedachten over “Recept gevulde roti maken”

  1. Hihi Kelly,
    Hoe jij het uitlegt is het zoo makkelijk! Ik heb een hindoestaanse man. En heb ook een aantal keren roti leren maken. Echter zijn ze wel heel streng wat betreft dat aardappel mengsel dat niet door de roti heen mag komen als je gaat rollen. Hier is een speciale techniek voor die ik nog steeds niet onder de knie heb! Maar door dit bericht denk ik: Ach wat maakt het eigenlijk ook uit! Want het is heel lekker. Ik ga dit recept zeker snel ook een keer maken. En voor vegetariers kun je bij de kousenband en aardappel ook een gekookt ei doen ipv vlees.

    hmmmm jammie! Bedankt voor het delen! P.s. heb je ook al geleerd hoe je dahl maakt? Ook jammie en mijn kinderen zijn er samen met rijst dol op!

    Liefs!
    Eva
    Eva onlangs geplaatst…5xvragen met Femke Lopes!!My Profile

  2. Ik kan zelf niet zo heel goed koken, maar een vriend van ons maakt dit vaak en soms ik heb het van hem wel eens geproefd. Erg lekker. Ik ben nogal een kerriefan, dus op logisch. Misschien ga ik dit toch eens zelf proberen, want het lijkt me echt heerlijk!
    Marion onlangs geplaatst…De Weg KwijtMy Profile

  3. Dat ziet er lekker uit! Ik ga het roti recept zeker een keer proberen, want het ziet er best ‘makkelijk’ uit. Heb het namelijk een keer zelf geprobeerd en dat was niet echt een succes haha, maar was ook met een ander recept. Ik vind de buitenlandse keuken ook zo heerlijk, mijn schoonfamilie is Moluks en ik probeer zo af en toe Indische gerechtjes uit. Ook heel erg lekker! En een stamppot op z’n tijd blijft ook super lekker natuurlijk;).

  4. Ah super leuk zo weer het vervolgrecept! Dit kost denk ik wel wat meer tijd maar vind dit wel redelijk simpel klinken! Ga het volgend jaar eens maken, als ik het niet vergeet haha
    marieke onlangs geplaatst…Kerst dingen!My Profile

  5. Ik heb weleens roti gemaakt en de vulling kwam uit het deeg echt een ramp sindsdien niet meer zelfgemaakt, maar nu ik dit zie heb ik wel zin om me er weer aan te wagen heerlijk!
    sarah onlangs geplaatst…AardbeiensausMy Profile

  6. Duidelijke uitleg met de foto’ s erbij. Ik vind Roti zelf erg lekker en wil het graag een keer zelf maken. Het is zo makkelijk nu wij een Surinaams gezin naast ons hebben wonen met een eigen restaurant 😉
    Lifesabout onlangs geplaatst…De Instagram-tagMy Profile

  7. Dat ziet er lekker uit. Tip: gebruik volgende keer echte masala (kruiden) van de toko ipv kerrie poeder 😉

  8. Dat ziet er lekker uit. Tip: gebruik volgende keer echte masala kruiden ipv kerriepoeder. Verkrijgbaar bij de toko. 😉

  9. Ik heb echt nog nooooit roti op, geen idee hoe het moet smaken haha. Best erg maar ik dacht eerst dat je de vulling alleen zelf maakte, de rotie zelf vond ik er namelijk zo ‘echt’ uitzien haha. Eigenlijk gewoon een dik complimentje dus 😉 Het is niet iets dat ik zelf zou maken maar recepten met foto’s maken me altijd blij 😀
    Susanne onlangs geplaatst…Recept: Filodeegtaartjes met spinazie en fetaMy Profile

  10. De roti heb ik nog nooit zelf gemaakt ( ga ik toch eens doen) De vulling wel.
    In mijn slowcoocker, maar ook in een braad zak in de oven. Moet je zeggen dat dat heel makkelijk is.
    Maak wel het prutje, uien, pepertje, knoflook, massala en tomatenpuree in de koekenpan.
    Doe dan alles, prutje, kip, aardappels en bonen, bij elkaar in een braadzak en 1 uur in de oven. Geen omkijken meer, heerlijk.

    Misschien een ideetje.
    Sandra

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.