Ik heb vandaag een heerlijk recept voor jullie voor een heel makkelijk te maken gerecht dat heel verrassend en lekker smaakt. Het is geïnspireerd op het bekende ‘Kip in de hoed’ recept van Allerhande, maar dan zonder bladerdeeg en daardoor een stuk minder calorierijk (mits je niet teveel rijst opschept natuurlijk). Maak hier een lekkere salade bij en je hebt heerlijk gegeten.
Recept: Rijst met kipkerrie en kersen (kip-kersen)
Wat heb je nodig voor 3 personen?
- 400 gram kipfilet
- Rijst
- 1 teentje knoflook
- 250 ml magere crème fraishe
- 1 pot kersen (450 ml)
- Kerriesaus zakje (maar je kunt ook veel kerriepoeder gebruiken dat je op smaak maakt met zout). Ik vond dit even makkelijker.
- 4 gemberbolletjes (uit pot)
- Zout en peper naar smaak.
Aan de slag.
Snij de kipfilet in blokjes en pers de knoflook met een knoflookpers of snij de knoflook heel fijn. Kook de rijst in een pan, of kook de rijst in de magnetron (recept). Doe wat olie in de pan en bak het kipfilet gaar. Voeg eventueel zout/peper naar smaak toe. Snij ondertussen de gemberbolletjes fijn tot kleine stukjes.
Als de kip gaar is voeg je de pot kersen toe (zonder het vocht) en de stukjes gember. Daarna voeg je de crème fraishe toe en de kerriekruiden. Roer dit goed door tot de saus wat indikt. Als deze dik genoeg is dan is deze klaar.
Serveer de kipkerrie met kersen bij de rijst. Maak hier een lekkere (komkommer) salade bij en je hebt een gevarieerde en lekkere maaltijd. De combinatie van de kerriekruiden en het zoete van de kersen is verrassend en lekker.
Eet smakelijk!
Ken jij dit recept? Of lekkere variaties hierop? Ik ben heel benieuwd, ik ben altijd op zoek naar lekkere kookinspiratie.
Wat een leuk recept en heel verrassend met de kersen!
karlien onlangs geplaatst…Autovakantie naar Frankrijk met peuter
oke kel…..kip kerry met kersen….. nog nooit van gehoord en kan me de combi ook echt niet voorstellen maar ik gaat het een keer maken hihi want ben natuurlijk wel heel erg benieuwd 😀
rachel onlangs geplaatst…#Vlog 15 oktober ’16
Leuk recept! Ik heb nog nooit gehoord van kipkerrie en kersen, maar ik ben wel benieuwd naar de combinatie.
Vanessa onlangs geplaatst…PLOG: Etentje & comedyshow Gunter Lamoot
Verrassend met de kersen!
Martina onlangs geplaatst…13 Oktober 2016 – Je bent kleuter en je wilt wat
Oh klinkt goed! Ik ben dol op kersen dus ik ga het een keer proberen, maar ik maak normaal mijn kip kerrie met stukjes ananas. Die doe ik er dan overheen na het opscheppen, want ik hou niet van warme ananas 😉