Om te kunnen sporten hoef je echt geen duur sportschool abonnement aan te schaffen. De smoes om niet te sporten omdat het zo duur zou zijn telt dus helemaal niet mee. Sporten kan altijd en overal. Ook als je weinig tijd hebt. Er zijn voldoende mogelijkheden om thuis, aan de hoeveelheid beweging te komen om je gezond en fit te houden. Zowel cardio als krachttraining opties. Deze wil ik delen in dit blogje. Ik heb zelf namelijk twee jaar geleden veel thuis gesport dus ik weet hier veel vanaf. Ik ben pas een jaar lid van een wat duurdere sportschool.

 

Wat deed ik dan zo al om thuis te sporten? Ik deed aan P90x.Dit was een extreem sportprogramma dat zeker niet geschikt is voor iedereen. Ik deed het in dezelfde periode als Mascha van Beautygloss, die dit sportprogramma ook thuis heeft uitgevoerd. Klik hier voor het artikel van Mascha over P90x. Ik had de dvd’s van iemand geleend dus dit kostte mij geen geld, enkel de kosten van de attributen (gewichten en een yoga matje). Ik heb het programma met succes afgerond en voor mij was het een super uitdaging, dit programma wil ik in de toekomst absoluut nog een herhalen. Andere bekende extreme sportprogramma’s zijn Insanity, les Mills Pump, Turbofire etc.

P90x en andere extreme programma’s zijn zeker niet geschikt voor iedereen dus zal ik nog meer opties geven voor thuis sporten. Op youtube is namelijk ontzettend veel te vinden om thuis heerlijk te sporten, ik zal hieronder wat voorbeelden delen.

Blogilates, een leuke spontane vrouw die via haar youtube kanaal allerlei vrolijke workouts aanbiedt die zowel op cardio als krachttraining gericht zijn. Ook deelt Blogilates gezonde healthy lifestyle tips en recepten. Goedkoop, makkelijk en voor iedereen bereikbaar!

De bekende 30-day Shred. Een workout programma van 30 dagen dat momenteel erg hip is in blogland en omgeving. Je kunt dit programma gewoon vanaf je laptop volgen via youtube video’s die zij delen. Dit zijn workout video’s in verschillende levels waarbij je dagelijks afwisselt tussen een krachttraining en een cardio workout. Een programma dat een strakker lichaam belooft na 30 dagen. Super effectief en lekker motiverend.

De workout van de Victoria Secret modellen? Op dit youtube kanaal worden de VSX workout gedeeld, uitgevoerd door de Victoria Secret modellen en hun personal trainers.

Ook yoga kun je thuis uitoefenen. Er zijn op Youtube onwijs veel heerlijke ontspannende, maar ook meer intensieve yoga workouts te vinden Tara Styles deelt haar yoga sessies in haar filmpjes.

Houd je niet zo van het doen van workouts vanaf een televisie of computer scherm? Je kunt ook gewoon zelf aan de slag gaan. Met een yoga matje kom je al heel ver. Je kunt er buikspieroefeningen op doen( crunches, sit ups etc.) en ook kun je je opdrukken om je schouder en core spieren te trainen. Je triceps train je door dips te doen aan de rand van je salontafel, en squats en lunges kan overal waar je wilt. In de tuin train je cardio door heerlijk een aantal minuten te springtouwen. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon lekker gaan hardlopen. Hardloopschoenen aan, een fijne sportoutfit en heerlijk een fijn rondje vrijheid.

Daarnaast kun je aan beweging doen door een eindje te gaan fietsen, of gewoon de fiets naar school of je werk te nemen. Ook een grote wandeling is erg goed voor je conditie. Nee je hebt geen sportschool nodig om lekker te sporten.

Wat doe jij om aan je dagelijkse beweging te komen, of heb je ervaring met het doen van home workouts? Ik ben erg benieuwd naar jullie verhalen en ervaringen. Heb je ervaring met P90x of de 30-day shred? Of ben je gewoon een fanatiek hardloper? Begint jouw ochtend met een kwartiertje Yoga? Ik wil het allemaal horen van jullie. Laat het me weten in de comments.

Follow my blog with Bloglovin’

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

11 gedachten over “Thuis sporten – healthy lifestyle”

 1. Ik deed altijd krachttraining in de sportschool of in de homegym van m’n vriend. Op een gegeven moment had ik daar wat minder zin in en heb ik een tijdje niets gedaan, en toen las ik over de 30 Day Shred en dat heb ik vorige week afgerond. Vond het echt erg leuk om elke dag een half uur lekker intensief bezig te zijn dus ik ga kijken wat ik nu ga doen, ik wil nog wel zo’n dagelijks thuisprogramma doen.

 2. Leuk! Ik doe momenteel 30 DS 🙂 Updates kun je op mijn blog volgen! En als extra doe ik nog buik en bilspier oefeningen!
  Eefje

 3. P90X 30 dagen gedaan, geen verschil gezien en er toen maar mee gestopt… Ik vind Tone It Up een hele grote aanrader! Leuke workouts van leuke meiden, dus erg motiverend en goed vol te houden. Gratis te zien via YouTube en hun site toneitup.com, ook gratis tips wat voeding betreft.

 4. 30day Shred heb ik een tijdje gedaan en voelde echt goed. Alleen irriteer ik me aan haar, ik weet niet waarom maar op een gegeven moment had ik van;hou nou je mond maar.
  Nu loop ik 2x in de week hard en ben ik begonnen met zwemmen.
  Door jouw blog ben ik eigenlijk ook wel steeds meer bezig met bewegen. Vind het helemaal super van je dat je nog zo lekker sportief ben nu je zwanger bent.

 5. Ik doe op dit moment de 30 day squat en crunch challenges. Ideaal voor mij want het duurt niet te lang en het kan gewoon thuis zonder enige benodigheden.

 6. ByMaureeeeen

  Ik deed de 30 days squats challenge, ga weer overnieuw beginnen, want toen ik ziek was heb ik er niks mee gedaan, en naja ik begin maar weer overnieuw gewoon..

 7. Ik ben dit jaar begonnen met thuis sporten, vooral sinds de fit for summer challange ben ik heel actief daarmee geworden. Wel sport ik nog één keer week een uur in de sportschool (Body Balance)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ik heb iets leuks voor je!

 

Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox
dit veld niet invullen s.v.p.