Vandaag heeft Annemiek van Puurfiguur weer drie heerlijke en simpele recepten voor jullie voor hele gezonde en makkelijk te maken maaltijden. Wist je dat rucola enorm gezond is maar ook heel veelzijdig? 3x Simpele recepten met rucola zet je binnen no-time op tafel en zorgt voor een heerlijke gezonde maaltijd.
3x Simpele recepten met rucola
Gebruik je rucola alleen voor in de sla? Je kunt nog veel meer met deze heerlijke voorjaarsgroente! Dit zijn drie lekkere en gemakkelijke recepten met deze gezonde slasoort:
1. Rucolasalade met garnalen en mango
Wél een salade, maar dan een verrassende combinatie. Want het pittige van rucola combineert heerlijk met zoete mango, romige avocado en de karakteristieke smaak van garnalen. Bovendien ben je zó klaar met deze salade, want je zet hem in 10 minuten op tafel.
De salade vult goed door de mix van gezonde vetten, eiwitten en koolhydraten. Als je wilt afvallen, houd het dan bij maximaal 1 stuk koolhydraatrijk fruit (zoals mango) per dag. Dan verlies je gemakkelijker gewicht.
Ingrediënten
- 450 gram middelgrote gepelde garnalen
- 100 gram rucola
- 1 avocado, in plakjes gesneden
- 1 mango, in blokjes gesneden
- 1/2 rode ui, in plakjes gesneden
- Sap van 2 limoenen
- 60 ml extra vierge olijfolie
- 1 eetlepel kokosolie
- Mespuntje komijnpoeder
Bereiding
- Verhit een eetlepel kokosolie op middelhoog vuur in een grote koekenpan.
- Bak de garnalen 4 tot 6 minuten tot ze ondoorzichtig zijn.
- Meng in een slakom de rucola, garnalen, avocado, mango en ui.
- Maak de dressing met olijfolie, het limoensap en de komijn. Meng dit door salade. Eet smakelijk!
2. Gegrilde kip met rucola en kikkererwten
Een snelle avondmaaltijd die bol staat van de eiwitten door een combinatie van kip en kikkererwten. Eiwitten verzadigen zó goed, dat je ’s avonds niet snel naar ongezonde snacks of koekjes grijpt. Mooi meegenomen als je bezig bent met afvallen of je streefgewicht wilt behouden.
Naast een pittige smaak voegt rucola nog stoffen toe die goed zijn voor je cellen. Net als gezonde koolhydraten en belangrijke mineralen als jodium en zwavel. Kokosolie levert gezonde vetten zodat je met dit gerecht een uitgekiende mix van macronutriënten binnenkrijgt. Pepervlokken stimuleren je spijsvertering en citroen heeft een reinigende en beschermende werking. Nog meer goed nieuws: dit supergezonde gerecht zet je in 15 minuten op tafel.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 kleine kippendijen
- 400 gram gekookte kikkererwten
- 60 gram rucola
- 6 eetlepels kokosolie
- 4 takjes tijm
- ¼ theelepel gemalen rode pepervlokken
- 2 eetlepels vers citroensap
- 1 eetlepel geraspte citroenschil
- Zoutvlokken naar smaak
- Extra vierge olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- Zout naar smaak (het liefst Himalayazout of Keltisch zeezout)
Bereiding
- Verhit 2 eetlepels kokosolie op middelhoog vuur in een middelgrote koekenpan.
- Voeg de kikkererwten, tijm en rode pepervlokken toe. Verwarm deze ongeveer 5 minuten terwijl je af en toe roert.
- Zet ondertussen de grill op middelhoog vuur. Smeer het grillrooster in met kokosolie.
- Wrijf de kip in met 4 eetlepels kokosolie en breng op smaak met zout en peper.
- Grill de kip tot deze goudbruin en gaar is, ongeveer 8-10 minuten.
- Meng de kikkererwten met de rucola, citroenschil en het citroensap.
- Serveer met de kip, waarover je nog wat olijfolie en zeezout sprenkelt. Geniet ervan!
3. Pesto van rucola
Heb je er wel eens aan gedacht om pesto te maken van rucola? Samen met walnoten, Parmezaanse kaas en olijfolie krijg je een heerlijke pittige spread. Dit heb je ervoor nodig:
Ingrediënten
- 60 gram rucola
- 65 gram walnoten in stukjes
- 60 gram Parmezaanse kaas, geraspt
- 250 ml extra vierge olijfolie
- 1 teentje knoflook, fijngehakt
- 1 theelepel zout naar smaak (het liefst Himalayazout of Keltisch zeezout)
Bereiding
- Doe de walnoten, knoflook, rucola, Parmezaanse kaas en het zout in een keukenmachine en meng alles goed door elkaar.
- Terwijl de machine het werk doet, giet je de olijfolie langzaam over het mengsel. Verwerk alles tot een gladde massa.
Ken jij nog meer eenvoudige recepten met rucola? Deel ze hieronder in de reacties
klinkt lekker en de rucola pesto heb ik eens gemaakt en was erg lekker 😀