Vandaag heb ik weer een heerlijk gezond en makkelijk recept voor jullie om zelf bananenbrood te maken. Banaan als ingrediënt in pannenkoekjes, muesli repen of in dit geval brood of cake heeft als goede eigenschap dat het gezond is, een lekkere zoete smaak geeft en het ook stevig is als basis voor het meel.Bananenbrood kun je eten als tussendoortje, bij de lunch of lekker bij de koffie. Ik deel met jullie het basis recept maar je kunt er van alles aan toevoegen. Ik maakte dit lekkere en gezonde bananenbrood met vriendin Vera die ook de mooie foto’s gemaakt heeft. Benieuwd naar het recept voor een heerlijk bananenbrood? lees dan verder.
Recept voor bananenbrood wat heb je nodig?
- 2 bananen (bij voorkeur rijpe bananen)
- 200 gram zelfrijzend bakmeel, bij voorkeur volkoren.
- 2 eieren
- Kaneel of koekkruiden naar smaak
- Een beetje oerzoet/honing of suiker om het wat zoeter te maken, dit hoeft echter niet.
Aan de slag voor een heerlijk gezond bananenbrood:
- Je begint met de ‘natte’ ingredienten dus de banaan en de eieren, deze doe je in een beslagkom en deze meng je goed.
- Je voegt de droge ingrediënten toe dus het zelfrijzend bakmeel, de koek en speculaas kruiden en eventueel wat oerzoet of suiker/honing.
- Dit mix je met een mixer een tijdje tot je een glad en luchtig beslag hebt
- Een cakevorm vet je in met boter en hier doe je het bananenbrood beslag in.
- Bak het bananenbrood voor 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.
Dan is je gezonde bananenbrood klaar en kun je deze heerlijk in plakjes snijden. Meenemen in je lunchtrommel, serveren als gebakje bij de koffie, eten als tussendoortje of als heerlijk ontbijt. Vooral als je volkorenmeel gebruikt hebt is het gezond en lekker vullend. Wil je meer toevoegen aan je bananenbrood? Voeg dan heerlijke noten, pitten en zaden toe ) superfoods! ) andere fruit soorten (bijvoorbeeld appel) of gedroogde bessen zoals goji bessen, rozijnen enzovoorts. Je kunt het zelf zo lekker en persoonlijk maken als jij wilt. Ik vind dit recept echt een heerlijke ontdekking en eigenlijk net zo lekker als een zelfgebakken cake. Het is namelijk lekker smeuïg en zoet.
Heb jij wel eens een bananenbrood gegeten? Wat vind jij ervan? Wat is voor jou het lekkerste bananenbrood recept?
Liefs Kelly
Volg mij via Bloglovin’ , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.
Lekker!
Healthy Mommy onlangs geplaatst…Musthaves zwangerschap
Ik heb dit zelf ook wel eens gemaakt, maar dan is het recept iets anders. Ik vind het lekkere maar ik maak m volgende keer iets kleiner, ik kreeg hem niet helemaal op in m’n eentje en durfde hem niet te lang te bewaren.
Martina onlangs geplaatst…4 Maart 2014 – Sunny outfit
Klinkt goed. Alleen houd ik niet zo van banaan. Smaakt het echt overduidelijk naar banaan of is het meer gewoon zoet brood? Het lijkt me wel echt een handig verantwoord tussendoortje namelijk.
Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #17
Ik heb het laatst proberen te maken maar toen was het een beetje mislukt geloof ik hahaha.
Hannah onlangs geplaatst…Photo Diary #3
Ik zag deze recept al vaker op internet, en ene kant ben ik er enorm benieuwd naar maar andere kant houdt het mij tegen. Omdat ik bananen niet super vind..
Mariska onlangs geplaatst…Hema wenkbrauwgel
Dit recept wil ik heel graag nog eens proberen!
Deze ziet er heel lekker uit..heb er zelf ook eens 1 gemaakt maar die was niet heel erg lekker haha. Deze ziet er gewoon zo heerlijk vers en smeuig uit, mmm
Bibian onlangs geplaatst…Verhuizen: opruimen die handel!
Yum, dit ziet er lekker uit en ook nog eens gezond! Past perfect in WeightWatchers haha. Ik ga het snel eens een keertje uitproberen, ben heel erg benieuwd.
Manon onlangs geplaatst…Verhuizen: opruimen die handel!
Ohh, dit is een makkelijke versie zeg! Ik heb altijd iets ingewikkeldere recepten, vooral ook omdat ik geen boter wil gebruiken, maar deze is echt simpel. Ga ik snel proberen!
Gwen onlangs geplaatst…Lief Dagboek #9
Ik heb ook weleens bananenbrood gemaakt! Heeeel erg lekker! Ik moet zeggen dat ik deze er aardig compact en nat uit vind zien terwijl mijn bananenbrood juist de bakvorm uit rijst en super luchtig is! Altijd een lekker voedend tussendoortje!
Susanne onlangs geplaatst…Recept: Gezonde ‘gehaktbal’
Dit moet ik echt een keer gaan maken! Lijkt me ook ideaal om mee te ontbijten.
Carina onlangs geplaatst…The Happy Challenge (part 8): Seventh Challenge (2)
Met noten erin is ook lekker!
Elize onlangs geplaatst…Uitslagen!
Ik zie het steeds vaker bij andere mensen / bloggers voorbij komen! Lijkt me erg lekker. Moet ik misschien toch maar keer zelf maken 😉
Geertje onlangs geplaatst…Fun With Candy Melts: Winactie…
Ik wil dit ook echt een keer gaan proberen 🙂
Malou onlangs geplaatst…NATURA SIBERICA GINSENG SIBERIAN HAIR MASK
Dit ga ik dus echt proberen! Helemaal niet moeilijk en ik ben echt gek op banaan 🙂
Rosa onlangs geplaatst…Look of the day – Diploma uitreiking
Lekker! Ik gebruik het liefst ander meel, bij voorkeur amandelmeel en wat bakpoeder. Verder het liefst noten bovenop en blauwe bessen en goji bessen er doorheen!
Hester onlangs geplaatst…Dankbaarheidslijstje IV
Toevallig had ik zondag ook voor het eerst bananenbrood gemaakt. Alleen gebruikte ik geen gewone (volkoren) meer, maar havermeel (haverblokken in de blender malen tot meel). Ik gooiende er wat rozijnen en noten door en ik ben helemaal om. Wat is dat ontzettend lekker! Ik moet mezelf inhouden om niet elke keer als ik een plak neem dat hele brood op te eten hihi.
Jammie!
Mmmm ziet er erg lekker uit!
Pingback: Superfood gebruiken in een Healthy lifestyle : Wat en hoe? | Kelly Caresse
lekker !!
Eline onlangs geplaatst…Genieten van het eerste zonnetje!
Pingback: Lief Dagboek #10 | mijn leven als mama
Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Suikervrij eten ik ga de challenge aan!
Pingback: Kelly Caresse | Diary donderdag : Thuismoeder, kneuterigheid, gezelligheid en meer!
Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Mijn suikervrije eetpatroon voor een fit leven!
Nou, haal net het bananenbrood uit de oven. Ben benieuwd. Het ruikt heerlijk hier
Zaterdag heb ik jou bananenbrood gemaakt en vind het erg lekker.
Heb vanochtend twee stukjes even in de oven gedaan en zo had
ik een heerlijk ontbijt.
Ik ga het zeker vaker bakken, maar wil de volgende keer iets van
noten toevoegen.
Toch leuk, ik had twee erg rijpe bananen en ging zoeken op bananenbrood, en ik kwam erg snel bij jou uit 😉 Mijn bananenbrood volgens jouw recept gaat dus zo de oven in.
Jantine onlangs geplaatst…Verborgen armoede| Arm zijn is niet (altijd) aan uiterlijk te zien
Oh ik heb nu al twee keer jou banenbrood gebakken en vind het heerlijk. Een lekker gezond tussendoortje. Ik wil zo weer banenbrood maken maar denk dat ik twee lepeltjes pindakaas toevoeg. Gr kim