Gezonde cupcakes bakken, wie wil dat nu niet? Deze gezonde cupcakes zijn vetvrij dus daarom een stuk verantwoorder. Dit heerlijke vetarme recept voor cake ontdekte ik via vriendinnetje Vera. Ik kon haast niet geloven dat met deze ingredienten zo’n lekkere cake te bakken is!. We hebben met deze ingredienten een tulband cake gebakken en twee cupcakes. Met dit beslag kun je ook enkel cupcakes bakken, zo’n 8-12 stuks of een grote cake.
Wat heb je nodig voor deze ‘gezonde cupcakes’?
- 3 eieren
- 90 gram bloem
- 90 gram suiker of te vervangen voor stevia / oerzoet
Door de eieren zal de cake ontzettend gaan groeien in de oven, dit maakt het een hele luchtige cake, vandaar dat er maar weinig meel/suiker aan toegevoegd hoeft te worden. Naar wens kun je er een snufje kaneel aan toevoegen,
De eieren, suiker en de meel klopt je op tot het een mousse achtige structuur heeft, lekker luchtig en wat dikkig. Dit duurt een aantal minuten .
Wij maakten toevallig een tulband en twee cupcakes. Je kunt dit beslag gebruiken voor zo’n 8-12 cupcakes. De cupcake vormpjes vul je voor 1/3 met mix, het gaat namelijk nog behoorlijk opstijgen. Een tulband of andere cakevorm vul je ook voor 1/3.
De cupcakes gaan ongeveer 20 minuten op 170 graden in een voorverwarmde oven. Een tulband of andere cake ongeveer 45 minuten. Je cake is daarna klaar!
Wij hadden zin om ze mooi en vrolijk te versieren. Het vetarme gezonde deel gaat er dan wel vanaf. Fondant bevat ontzettend veel suiker en kleurstof. Als je hier weinig van toevoegt dan valt het nog wel mee. Vera en ik gingen los met de fondant en marsepein haha.
Dit is het eindresultaat van mijn cupcake, op deze manier zijn ze natuurlijk verre van gezond meer. Versierd met gekleurd fondant en marsepijn. We maakten gebruik van allerlei uitsteekvormpjes, een deegroller voor marsepein, en kleine glitter sprinkels als kers op de cupcake.
De tulband van vriendinnetje Vera kreeg ook een restyling! Zoals je kunt zien is Vera een stuk meer ervaren in het versieren van cakes en taarten.
Binnenkort meer van Bakken met Kelly en Vera! Wat vonden jullie van dit recept? Persoonlijk was ik verbaasd door de heerlijke smaak omdat er geen boter of melk aan toegevoegd was. Dit is ook ideaal voor mensen met lactose intolerantie. Ook was ik verbaasd dat de cakes nog zo groot werden met zo’n kleine hoeveelheid beslag. Zouden jullie dit zelf ook gaan maken? Ik ben benieuwd, laat het me weten in de comments.
Follow my blog with Bloglovin’
Leuk idee, het zijn ingrediënten die denk ik iedereen wel in de kast heeft staan. Het lijk alleen wel een beetje bleekjes maar dat komt misschien door het licht.. Leuk dat je dit wilde delen!
Liefs
Wat zijn ze goed gelukt! Ze zien er echt heerlijk uit 😀
Heel leuk! Ben benieuwd hoe het smaakt, zo zonder een heel pakje boter erin, hihi.
Mooi en vrolijk! Bijna zonde om dan op te gaan eten he 😉
Leeuk!
handig dit! ze zijn heel leuk geworden <3
Door er speculaaskruiden aan toe te voegen,krijg je speculaasmuffins. Lekker en feestelijk voor de feestdagen.
Pingback: google zoekwoorden populair met bijbehorende artikelen | Kelly Caresse
Hi Kelly,
Als ik stevia(poeder) gebruik, hoeveel moet ik dan gebruiken? Het is namelijk wel sterker dan gewone suiker, dus 1 op 1 aanhouden lijkt me iets teveel.