Vandaag heb ik een heel lekker en gezond diner recept voor jullie. Een gezonde variant op de bekende ‘vette hap’ de kapsalon. De echte kapsalon bestaat uit een bakje met daarin friet, shoarma, salade, kaas en veel knoflooksaus en eventueel sambal. De vette hap die heerlijk is na een avond stappen. Maar alles behalve gezond. Wil je een makkelijk gerecht op tafel zetten wat ook nog eens gezond is en wat anders dan de standaard ‘aardappels, vlees en groente’ dan is deze gezonde variant op de kapsalon (kipsalon : want met kip) een echte aanrader waar ons hele gezin van smult.
Diner recept: Gezonde Kipsalon met zoete aardappelfriet
Wat heb je nodig voor 3-4 personen:
– 500 gram Kipfilet (eventueel al in blokjes). Je kunt ook kipshoarma gebruiken.
– 500 gram zoete aardappelfriet of ovenfriet
– Kip kruiden en paprikakruiden
– 50 ml yoghurt (optioneel en niet op de foto)
– 1 teentje Knoflook
– Sla naar keuze
– Cherrytomaten
– 1 Komkommer
– Knoflooksaus
Hoe maak je deze gezonde kapsalon / kipsalon klaar?
– Bak de zoete aardappelfriet of ovenfriet af in de oven of Airfryer.
– Snij ondertussen de kip in blokjes als dit nog niet gedaan is.
– Marineer de kip in een bakje met de yoghurt en de paprika- en kip-kruiden. Ik doe dit met yoghurt omdat dit de kip lekker mals en fris van smaak maakt. Je kunt ook wat olie gebruiken voor de marinade.
– Bak de kipstukjes in een pan met een heel klein beetje olijfolie.
– Maak dan de sla klaar, doe wat gesneden sla in een kom, snij de cherryomaatjes in kleine stukjes en schil de komkommer en snij deze ook in plakjes.
– Als de kip en de zoete aardappel frietjes klaar zijn, pak je een ovenschaal. Hierin doe je als eerst de frietjes, dan de gebakken kip en vervolgens de salade.
Je kunt de kipsalon serveren met wat geraspte kaas, dit maakt het gerecht wel wat vetter. Ik doe de knoflooksaus pas op mijn bord erbij, om niet teveel te gebruiken. Je kunt de knoflooksaus natuurlijk ook al in de ovenschaal verdelen bij de kipsalon.
En zo ziet het er dan op je bord uit. Smakelijk eten! Wij zijn er dol op. Ik ben benieuwd of jullie dit gerecht al kennen en al eens gemaakt hebben. Wat kook jij vanavond? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.
Ik ben echt mega benieuwd if ik dit lekker vind.. ik ga het binnenkort eens een keertje proberen :-).
Ik heb het al eens eerder gemaakt met aardappelschijfjes. Dit brengt me wel op ideeën! Wij krijgen vanavond boerenkool, maar deze ga ik onthouden voor komende week.
Ik houd hiervan!! Maak dan vaak wel mijn eigen knoflooksaus die iets gezonder is ook..Wij eten vanavond trouwens varkenshaasje met pepersaus en krieltjes ?
Haha, die foto van de kip met yoghurt lijkt net op een ontbijtje!
In hoeverre is dit een Kapsalon? Lijkt meer op een salade…
Heerlak!! ik maak hem ook zo alleen met frietjes van koolraap 🙂 mag geen zoete aardappel 😉
Oooh lijkt me delish!
Lekker ja.
Mijn variant is met vega shoarma (vegetariër), frietjes uit de airfryer, kaas, sweetchili saus, sla, ui, paprika.
Tevens maak ik van Griekse yoghurt 2% vet, een knoflooksaus met knoflook, peper en zout en een drupje azijn erdoor