Havermout met appel recept!
Mijn favoriete ontbijt is absoluut havermout, ik ben er dol op!. Ik vind het lekker om hier fruit aan toe te voegen en het liefst appel om er een appel taart versie van re maken. Het is een heerlijk verzadigend ontbijt waar ik uren van vol zit. Doordat het een warme maaltijd is warm ik er helemaal van op wat ik ideaal vind wanneer het buiten zulke koude temperaturen aangeeft. Het meest gelezen artikel dat ik op mijn blog heb staan is het ‘hoe maak je havermout recept’. Dit artikel is al heel oud, maar via googje het meest gevonden. Vandaag deel ik een update op dit recept met een heerlijke appel twist. Voor mij proeft dit ontbijt net zo lekker als een stukje appel taart, eerlijk waar! Het is gewoon heel lekker als variant op standaard havermout, niet moeilijk maar absoluut een aanrader. Een havermout ontbijt bomvol goede voedingsvezels, eiwitten en vitamines. De kaneel in dit ontbijt is versterkend voor je stofwisseling, en de vezels zijn goed voor je stoelgang, wat wil je nog meer toch hihi. Lees verder voor het recept.
Wat heb je nodig?
- 50 gram havermout/rolled oats/havervlokken
- 150 ml amandelmelk/halfvolle melk/soja melk
- 1 appel
- 1 hand rozijnen
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel honing naar wens
Hoe maak je dit heerlijke havermout appel recept?
- Snij het appeltje in kleine blokjes en bewaar ze even in een schaaltje.
- In een klein pannetje doe je de havermout en de melk en dit zet je op het vuur. Dit roer je al opwarmend goed door.
- Voeg 1 theelepel (of meer mmm!) kaneel toe en roer dit mee tijdens het koken.
- Als de havermout begint in te dikken dan voeg je de stukjes appel toe, vervolgens voeg je een handje rozijnen toe zodat deze mee kunnen warmen in het pannetje.
- De truc is dat je voor jezelf bepaald hoe dik je de pap wilt hebben, ik vind het heerlijk als de substantie wat zacht is en de appeltjes ook nog licht knapperig zijn. Om dit te bereiken zet ik het vuur op tijd uit op het moment dat de pap nog wat zacht is. Wil je de pap wat droger van substantie hebben dan kook je het nog wat langer. Hier krijg je vanzelf handigheid in tot je de voor jou perfecte structuur leert kennen.
- Voeg een eetlepel (of meer?) honing toe om wat zoetigheid toe te voegen, dit enkel wanneer je dit lekker vind.
- Als de havermout pap lekker in juiste substantie gekookt is kun je deze serveren. Drink er een lekker kopje groene thee bij en je healthy lifestyle smul ontbijtje is compleet!
Smakelijk eten!
Ben jij ook zo dol op havermout, of heb je dit nog nooit gegeten? Ik ben benieuwd wat jullie van dit ouderwets lekkere, maar zeer gehypte gerecht vinden. Laat het me weten in de comments. Lees je dit artikel in de ochtend nog voor je ontbijt? Ren dan nu naar de keuken voor het lekkerste ontbijt dat er bestaat!.
Liefs Kelly.
Ik vind havermout heerlijk, maar dan op de ‘normale’ manier.
Gewoon melk met havermout en een beetje suiker…
Saai, maar wel heerlijk!
Geertje onlangs geplaatst…Tegeltjeswijsheid: Dromen…
Ik ben ook weer aan de havermout. Niet perse omdat ik t nou zo lekker vind maar omdat ik gezonder wil gaan leven! Eet t nu voornamelijk “over night” dan móét ik t wel op eten omdat ik t al gemaakt heb.
leuke manier om te maken!
martinaa89 onlangs geplaatst…23 November 2013 – The boyfriend tag
Dit klinkt erg goed, dat ga ik zeker eens proberen!
Natasja onlangs geplaatst…Philips VisaPure gezichtsreinigingsborstel
Wat eet ik dan veel havermout. Ik eet 85 gram iedere ochtend.
Suzanne onlangs geplaatst…Lush Gezichtsreinigers Wintercollectie 2013
Ik heb het nog nooit gehad, maar wil het zeker een keertje proeven. 🙂 Helemaal deze variant.
Joyce onlangs geplaatst…New in: Cowboysbag 1304 The Purse
Zo eet ik mijn havermout ook (alleen zonder de honing en rozijntjes!). Heerlijk!
Bente onlangs geplaatst…Zevenheuvelenloop: de afloop
ik heb het eerlijk gezegd nog nooit op… *schaam*
Hmm, lekker! Ik eet het ook vaak met stukjes banaan er doorheen 🙂
Kim onlangs geplaatst…Favorieten H&M november 2013
Ik maak het zelf eigenlijk ook regelmatig op deze manier alleen dan met kokossuiker in plaats van honing. Ontzetten lekker!
Hester onlangs geplaatst…Kokosolie als gezichtsverzorging
Ziet er heerlijk uit! xx
BeautyblogLaura. onlangs geplaatst…The Bond Girls – OPI
Ik ben gek op havermout en maak het ook vaak klaar op deze manier.
Saskia onlangs geplaatst…Review: Sea Line Mineral Bio Body Butter
Oooh zo lekker! Wat een fijne tips en kan je niet een stukje doormailen? Dat zou een gouden uitvinding zijn, maakt de afstand ook wat kleiner 🙂
Dagmar onlangs geplaatst…Unboxing – Glossybox ‘Sweet November’
Hmm lijkt me heel eg lekker! 🙂
Michelle onlangs geplaatst…the way that I’ve been holding on so tight
Ik heb nog nooit havermout gegeten, maar de combinatie met appel en kaneel lijkt me erg lekker! 🙂
Kimberley onlangs geplaatst…Beauty Sinterklaascadeautjes Onder De €10
Jum, ik ga dit morgenvroeg proberen!
Life of Simone onlangs geplaatst…Geshopt: Kruidvat 1+1 actie
Ik hou er ook van, maar ik vind het een vervelend karweitje om het vroeg klaar te maken terwijl warm toch echt het lekkerste is. Ik moet bekennen dat ik dus meer brood dan havermout eet. :$
Rianca onlangs geplaatst…Happy Moments #11: Lovely Dinners & Good Friends
Ik heb nog nooit zoiets gegeten eigenlijk. Maar het lijkt me wel lekker!
Ik ontbijt altijd met brood.
Robin onlangs geplaatst…NOTW #9
Ik eet al heel lang havermout als ontbijt en de laatste tijd ook met amandelmelk… de amandelmelk van alpro vind ik alleen mierzoet, ongezoete versie van de biologische winkel is wel heerlijk! (uitproberen waard als je alpro echt niet lekker vind!)
Ik probeer zo vaak mogelijk havermout te eten, omdat het zo gezond is. Meestal doe ik er wel niks extra bij, maar nu ga ik dit recept wel eens uitproberen!
Katrien onlangs geplaatst…Verslag: Londen + shoplog
heerlijk soms doe ik er ook een stukje chocola bij
mmmm…. Ik hou van havermout!
Ik maak het meestal met kaneel, rozijntjes en banaan!
Ik ga dit recept ook maar eens proberen, ik ben erg benieuwd! Ik eet iedere ochtend yoghurt met havermout, kaneel, honing en een banaan. Ik weet alleen niet of ik van warme melk hou, ik hou ook niet van chocomelk.
Oeiii dat klinkt echt heel lekker, moet het toch eens op deze manier proberen. Met deze koude dagen is een warm ontbijt toch iets lekkerder dan koud.
Debbie onlangs geplaatst…{29}Friday-linkparty-day
Ik maak mijn havermout ook altijd met appel, kaneel en rozijnen. Ik maak het alleen dan wel met ongezoete sojamelk en ik doe er vlak voor het serveren nog wat gebroken lijnzaad overheen. Inderdaad, heerlijk zo’n warm ontbijtje nu het buiten wat kouder wordt! 🙂
Con leche onlangs geplaatst…Hotspot: Eetbar Dit in Den Bosch
tegenwoordig ben ik aan de muesli maar vroeger at ik vaak havermout. (toen ik nog geen gezin had 😉
Ik gaarde de havermout met appelstroop en water, de helft at ik op de andere helft deed ik een schaaltje.
Dat stortte ik ‘s middags als ik uit school kwam als een pudding op een schoteltje en at het vervolgens op. mmmmmmmm
Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Eetdagboek suikervrij eten
Heerlijk, havermout! Alleen is het geen “overnight” recept 😉
Desondanks ga ik het zeker eens proberen!