Vandaag heb ik voor jullie een heerlijk recept voor een maaltijdsalade met pasta, die heerlijk te eten is als lunch, avondeten of bijvoorbeeld bij de barbeque. Dit recept is makkelijk en snel te bereiden, lekker budget proof maar ook gezond. Dit recept is suikervrij, en levert je goede koolhydraten, eiwitten, voedingsvezels, gezonde vetten en vitamines. Deze maaltijdsalade zou je zo bij de Albert Heijn in de schappen kunnen vinden, helaas ben je dan al snel rond de 4-5 euro kwijt per maaltijd. Dit recept kost per persoon maximaal 1,50.
Wat heb je nodig per persoon?
- Een grote hand gemende sla
- 1 tomaat, 15 cm komkommer
- Een blikje tonijn, of een blikje zalm (of eventueel gerookte kipfilet of een vega variant).
- 40 gram volkoren pasta
- 1 eetlepel biologische mayonaise (suikervrij)
- 2 augurkjes.
Hoe maak je dit gerecht klaar?
- Als eerst doe je de pasta in een pannetje met water, dit laat je koken zoals beschreven staat op de verpakking van de pasta.
- Snijdt de tomaat in kleine stukjes, de komkommer in plakjes en de augurk in kleine stukjes.
- Ik gebruikte een on the go saladebak. Dit is heel handig om salades in mee te nemen voor bijvoorbeeld op je werk of bij een picknick. In de salade bak doe ik eerst een grote hand gemengde sla. Vervolgens voeg ik hier de blokjes tomaat, augurk en stukjes komkommer aan toe.
- Ondertussen wacht je tot de pasta gaar is. Giet het kokende water af. Besprenkel de pasta met wat olijfolie en een snufje zout, zo gaat de pasta niet zo aan elkaar plakken, en het geeft wat smaak aan de pasta. Vervolgens doe je de pasta over je groente mengsel heen in je bakje of schaal.
- Vervolgens voeg je hier je vis of vlees aan toe. Zoals ik bij de ingredienten al aangaf kun je kiezen voor tonijn of zalm (eventueel uit blik), gerookte kipfilet, een vegetarische vleesvervanger, of bijvoorbeeld garnaaltjes. Dit zorgt voor eiwitten in je salade, dit vult goed in de maag, is gezond en natuurlijk erg lekker.
- Als dressing gebruik ik een eetlepel biologische mayonaise. Vind je dit niet lekker, of vind je dit te vet (al zit het boordevol omega-3 vetzuren, en is een beetje vet echt niet ongezond), dan kun je kiezen voor een lichtere dressing zoals Balsamico azijn (bio en suikervrij), honing gemengd met mosterd of een andere dressing naar keuze.
- Mix de salade door elkaar en houdt deze koel in de koelkast tot je deze gaat eten.
Eet smakelijk!.
Wat vinden jullie van dit recept? Maken jullie ook wel eens zelf maaltijd salades, en zoja hoe maak je deze dan? Heb je nog lekkere salade tips? Laat het me weten in de comments.
Follow my blog with Bloglovin’
Lekker! Ik eet dit soort maaltijdsalades regelmatig, vooral net warm weer!
Wij eten 2x/week pastasalade. We hebben ons eigen recept en vind mayo echt niet lekker. Je kunt ook bij de slager in de AH vragen om een dikke plak (bio) ham, die je in stukjes snijd. Die zag ik in jou lijstje nog niet!
Lekker! Ik maak met dit weer vaak salades. Vandaag maar weer eens een pastasalade met tonijn en voor mijn vriend kip!
Ik ben gek op maaltijdsalades! Vooral met dit lekkere weer kan ik er geen genoeg van krijgen. Deze klinkt ook erg smakelijk! 🙂
Klinkt goed, ga hem binnenkort uitproberen! Ik maak hem vaak met kip, zongedroogde tomaatjes, pijnboompitjes, rucola en rode pesto!
klinkt heerlijk! Ik heb persoonlijk moeite met maaltijdsalades of pastasalades maken. Dit klinkt misschien raar,maar ik krijg er de smaak nooit goed in.
Dat klinkt niet raar, ieder heeft zo z’n passie en dingen 🙂 wie weet wordt je er vanzelf creatiever in 🙂
Klinkt lekker! Mag ik vragen waar je die bio mayonaise koopt?:)