Mini appeltaartjes recept

miniappeltaartjes

Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie om zelf lekkere mini appeltaartjes te maken. Dit formaat is ideaal als je wel gebak of taart wil serveren maar het bij kleinere porties wil houden. Ook zien deze kleine handgemaakte appeltaartjes er gewoon heel schattig uit. Het idee is eigenlijk gelijk aan de appeltaart die je in het groot zou maken, maar dan heb ik deze in een klein formaat gemaakt. Ik laat je twee variaties zien want je kunt zelf variëren met hoe je het deeg in vorm kneedt. Beiden zijn net zo lekker natuurlijk. Benieuwd hoe je zelf zulke mini appeltaartjes maakt? Klik dan op lees meer.

Wat hebben we nodig voor dit recept voor zo’n 10 mini appeltaartjes?
– 200 gram roomboter
– 200 gram lichte basterdsuiker
– 400 gram zelfrijzend bakmeel
– Snufje zout
– 2 eieren (foutje op de foto)
– 4 appels
– 3 eetlepels kaneel
– 2 eetlepels witte suiker voor de appelmix (optioneel)
– 75 gram rozijnen
– Cupcakeblik

Aan de slag!
– Als eerst gaan we het deeg maken. Dit doe je door de roomboter, basterdsuiker, het zelfrijzend bakmeel, snufje zout en de eieren te kneden tot een dik beslag. Het moet echt een dik beslag worden wat stevig genoeg is en niet aan je vingers blijft plakken. Mocht dit wel het geval zijn, voeg dan wat extra bakmeel toe tot je van het deeg een mooie bol kan maken.
– Schil de appels en snij ze in kleine blokjes. Doe deze in een kom en voeg daar het kaneel, de 2 eetlepels witte suiker en de rozijnen aan toe. Dit wordt de appelmix voor in de appeltaartjes.

– Dan pak je je grote deegbal er weer bij. Pak hier 2/3 vanaf en van dat deel maak je kleine bolletjes deeg die je over de vormpjes van je cupcakeblik verdeeld. Ik gebruikte twee blikken om zo voldoende mini appeltaartjes te kunnen maken. Zorg ervoor dat het deeg evenredig verdeeld is.

– Doe wat bloem op je tafelblad en met een deegroller (kan ook bijvoorbeeld met een schone lege fles wijn) maak ik platte rondjes van de mini balletjes deeg die ik vervolgens in ieder cupcakevormpje doe zoals je op de foto hierboven kunt zien.
– Vul deze deegbakjes met de appelmix. Je hebt nu 2 opties. Of je klapt ze dicht en gebruikt het overige 1/3 deel nog om ze helemaal dicht te maken, of je maakt er appeltaartjes van met een leuk raster patroon erop.
– Het raster patroon maak je door het overige 1/3 deel deeg plat te rollen met de deegroller en daar strookjes uit te snijden. Verdeel de strookjes over de appeltaartjes om ze zo dicht te maken met een leuk raster patroon. Gebruik je eigen creativiteit om ze op die manier leuk in te vullen. Zelf vind ik het juist leuk dat mijn appeltaartjes er niet picture perfect uitzien, je ziet duidelijk dat ze zelf gemaakt zijn en dat vind ik iets charmants hebben ten opzichte van kant-en-klaar gebak.

Hierboven zie je het verschil, ik maakte ‘dichtgebouwen’ appeltaartjes en appeltaartjes met een raster patroon van deeg erop. Om ze extra te laten glanzen kun je er nog een geklopt eitje over uitsmeren. Dit heb ik niet gedaan.
Je bakt de taartjes in een 180 graden voorverwarmde oven in zo’n 25 minuten af. Laat ze goed afkoelen en dan zijn ze klaar om te serveren. Smakelijk!
Als variatietip kun je de gebakjes ook vullen met kersenvulling, abrikozen, stoofpeertjes of net waar je zin in hebt.

Deze mini appeltaartjes zijn heerlijk bij een zelf georganiseerde high tea!  Ik denk dat appelgebak het altijd wel goed doet bij veel mensen. Wat vinden jullie van dit recept? Heb jij nog een lekkere variatietip op deze mini appeltaartjes? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

31 gedachten over “Mini appeltaartjes recept”

  1. Wat kijk ik toch graag op je site en wat zien deze appeltaartjes er toch heerlijk uit.
    Ik krijg er helemaal trek van 🙂

  2. Zulke taartjes zijn zo handig. Ik maak ze ook regelmatig en vries ze dan vaak in. Ik heb van die kleine taartvormpjes ooit eens bij de Lidl gekocht. Daar heb ik er 6 van en eens in de zoveel tijd maak ik er dan 6 en die vries ik in. Weet je wat ook handig is voor deze vorm, bladerdeeg gebruiken. Ze lijken dan iets meer op een appelflap maar zijn net zo lekker.
    Marieke onlangs geplaatst…TV Series TagMy Profile

  3. Kelly Caresse

    Slimme tip van het bladerdeeg, dan zijn deze taartjes helemaal binnen no-time klaar, mmm!

  4. Kelly Caresse

    Dankjewel, ja en zo lekker snel te maken dat het ideaal is voor last minute plannen 🙂

  5. Hi Kelly, wat een leuk idee!! Kleine porties hebben veel voordelen vind ik, hoef je de taart ook niet meer aan te snijden hehe…

    Ik besef me dat ik alle ingedrienten in huis heb dus zit nu heel hard in mezelf te twijfelen of ik ze ga maken zodat we morgen kunnen ontbijten met capu & taart…hmmm…
    Groceries Glossy onlangs geplaatst…Help! Ik wil gezond eten!My Profile

  6. Ziet er gezellig en lekker uit ik ga ze onthouden is ook leuk te maken voor als je visite krijgt voor bij de koffie. Of invriezen wat ik bij de comments las ook goed idee fijn weekend Kelly liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…I love WinterMy Profile

  7. Hmmmm krijg er trek van. Deze verkopen we ook op mijn werk, maar vers gemaakt zijn ze vast het allerlekkerste

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.