Recept voor oreo cupcakes met pinda frosting (semi healthy)

Recept voor oreo cupcakes met pinda frosting: In mijn blog verleden heb ik al veel recepten gedeeld. Op Kelly Caresse.nl staan meer dan 10 pagina’s vol recepten. Van ontbijt recepten, tot lekkere lunch ideetjes. Gezonde bakrecepten, suikervrije bakrecepten en ongezonde maar hele lekkere smulrecepten. Recepten voor een heerlijke avondmaaltijd, recepten voor salades en soepen. Ik zou zeker even aanraden om mijn recepten te bekijken via de recepten categorie. Vandaag heb ik een recept dat denk ik toch wel een hoogtepunt is uit mijn recepten verleden. Ik heb nog nooit zulke lekkere semi healthy cupcakes gemaakt! Deze no bake Oreo cupcakes met pinda frosting zijn delicious! Eigenlijk is alles in het recept gezond, behalve dat je per cupcake ongeveer 1 mini oreo koekje verwerkt. Dat noem ik peanuts maar daardoor mag ik dit recept niet gezond of suikervrij noemen. Dat neemt niet weg dat dit recept gewoon heerlijk is! De combinatie van oreo koekjes, verwerkt in een cupcake gemaakt met lekkere nootjes, bananen en pindakaas zorgt voor een smaaksensatie waar je u tegen zegt.

Wat heb je nodig voor deze oreo Cupcakes met pinda frosting (8-10 stuks):

Voor de bodem:

  • 100 gram pinda’s of cashewnoten ongezouten.
  • 3 eetlepels kokos rasp
  • 2 eetlepels kokosboter
  • Ongeveer 5 dadels
  • een snufje zout
  • 2 eetlepels cacaopoeder
  • 3 oreo koekjes

Voor de pinda frosting:

  • 2 bananen
  • 3 eetlepels pindakaas (die van Lidl is suikervrij)
  • 2 theelepels vanille extract
  • 2 eetlepels kokosolie
  • snufje zout
  • paar oreo koekjes om ze mee te versieren (half koekje per cupcake).

Hoe maak je deze oreo cupcakes?

De bodem:

  • De bodem maak je door in een keukenmachine de nootjes, cacao poeder, kokosrasp, snufje zout samen te mixen tot een droog beslag. Vervolgens voeg je hier de kokosolie aan toe en de dadels. Daarna mag je er Oreo koekjes aan toevoegen. Mix dit tot een licht plakkerig beslag.
  • Het beslag voor de bodem gebruik je om cupcake vormpjes mee te beleggen. Druk het beslag aan in de cupcake vormpjes.


De pinda frosting voor op de bodem:

  • In de keukenmachine doe je nu de pindakaas, gesmolten kokosolie (belangrijk zodat het goed mengt), 2 bananen, het vanille extract, het snufje zout en dit mix je tot je een romig gemengd beslag hebt. Dit beslag voeg je als topping toe op de bodem.

  • Dan zien je cupcakes er zo uit. Vervolgens neem je de oreo koekjes voor de garnering en deze breek je in vier stukjes. Steek in iedere cupcake twee kleine stukjes van de Oreo koekjes. Daarna mogen je cupcakes voor zo’n 45 minuten in de diepvries om op te stijven.

En dit is dan het eindresultaat als je ze uit de cupcake vormpjes haalt. Het is belangrijk dat je ze koel bewaart zodat ze goed stijf blijven. Zien ze er niet geweldig uit? Op de oreo koekjes na (ongeveer 1 koekje per cupcake) zijn ze volledig suikervrij. Dit recept is geweldig voor de oreo fans, de pinda en noten fans en voor iedereen die dol is op cupcakes met frosting.

Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit ook graag namaken? Ik begin weer te watertanden bij het zien van de heerlijke foto’s. Echt een succes recept als traktatie op kinderverjaardagen, als hapje in het weekend bij de koffie of gewoon als semi gezonde snack. Ik ben heel benieuwd naar jullie reacties in de comments.

Liefs Kelly

Volg mij via Bloglovin’ , Twitter Instagram of Facebook of Youtube.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

16 gedachten over “Recept voor oreo cupcakes met pinda frosting (semi healthy)”

  1. Het idee lijkt me super! Wel denk ik dat je jezelf nog heel erg kan verbeteren in nette, mooie foto’s maken.

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.