Mmm, vandaag heb ik een heerlijk ontbijt receptje voor jullie voor pannenkoekjes met banaan en honing. Je maakt ze met maar een handjevol ingrediënten en je hebt deze heerlijke pannenkoekjes binnen no time op tafel staan om als heerlijk ontbijt of lunch te serveren. Benieuwd hoe je ze maakt? Klik dan snel op lees meer om erachter te komen.
Recept: Bananenpannenkoekjes met honing
Wat heb je nodig voor deze heerlijke bananenpannenkoekjes voor 2 personen?
- 1,5 banaan (of 2 kleine bananen)
- 2 eieren
- 100 gram bloem (kan speltbloem zijn)
- 30 ml melk (of amandelmelk)
- Snufje zout
- Honing voor garnering
- Roomboter of olijfolie
Kluts eerst de eieren los in een kom en prak 1 ½ banaan met een vork fijn. Snijd dan de overige banaan in plakjes die je later nodig hebt voor de garnering. Voeg de geprakte banaan, de bloem en een snufje zout toe aan de kom en meng alles met een garde tot een fijn beslag. Voeg een scheutje melk toe om het beslag te verdunnen. Verhit de helft van de roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur of gebruik olijfolie en laat dit even warm wormen. Vorm drie kleine pannenkoeken van de helft van het beslag en bak deze voor zo’n 2 tot 3 minuten. Houd ze goed in de gaten, voor je het weet verbranden ze. Keer de pannenkoekjes om en bak deze nog zo’n 2 – 3 minuten tot de pannenkoekjes aan beide kanten goudbruin zijn en klaar zijn om te serveren. Doe dit ook zo met de rest van het beslag zodat je in totaal 6 kleine pannenkoekjes hebt.
Vervolgens is het tijd om ze te serveren. Leg per persoon 3 pannenkoekjes in het midden van een bord, garneer ze met wat plakjes banaan en top ze af met wat honing of andere toppings naar keuze. Ook erg lekker om te serveren met wat walnoten, pistachenoten of rood fruit. Maak er maar een feestje van. En vervolgens kan ik alleen nog maar ‘eet smakelijk’ eraan toevoegen. Ik ben benieuwd wat je van het recept vindt! Meerdere vergelijkbare recepten zijn hier terug te vinden.