Recept carrotcake met cheesecake frosting. Vandaag heb ik een super lekker en simpel recept voor jullie wat helemaal geschikt is voor de herfst. Althans, ik vind het door de kruidige smaak een typisch recept voor wanneer het buiten wat kouder wordt en je toe bent aan een lekker extraatje. Ik deelde al eens een gezond recept voor carrotcake, vandaag deel ik een ongezond maar lekker smeuïg recept voor jullie. Bovenop de carrot cake zit een cheesecake frosting, waar onder andere MonChou in zit, en laat dat nu echt een top combinatie zijn. Benieuwd hoe je dit lekkers ook zelf kunt maken?
Recept Carrotcake met cheesecake frosting
Wat heb je nodig voor een flinke carrotcake met zo’n 12 plakjes en cheesecake frosting?
– 200 gram roomboter
– 150 gram geraspte wortel
– 100 gram rozijnen
– 2 eieren
– 1 pakje MonChou
– 150 gram suiker
– 2 theelepels kaneel
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje vanillesuiker
– Een halve bus poedersuiker
Aan de slag met je zelfgemaakte cheesecake carrotcake!
– Verwarm je oven voor op 180 graden en vet een cakeblik in met wat boter.
– In een keukenmachine / mengkom met mixer doe je het zelfrijzend bakmeel, 150 gram boter (de andere 50 gram heb je straks voor de frosting nodig), 2 eieren, de suiker, de wortelreepjes, kaneel en de rozijnen. Rozijnen zijn optioneel in dit recept maar wij vonden dit heel erg lekker, dit zorgt voor een variatie en een smeuïg effect. Voeg deze ingrediënten stapsgewijs toe, dus mix steeds weer een beetje nadat je wat hebt toegevoegd totdat alles erbij zit. Dit klop je een beetje luchtig op tot een fijn beslag.
– Doe het carrotcake beslag in de ingevette cakevorm. Bak dit in de oven voor zo’n 45 minuten. Prik er dan met een prikker in zodat je kunt checken of je carrotcake helemaal gaar is. Als dat het geval is, haal je je carrotcake uit de oven en laat deze een uurtje afkoelen.
Dan gaan we de cheececake frosting maken als topping voor de carrotcake. Die maak je door 50 gram boter, 1 zakje vanillesuiker, 1 halve bus poedersuiker en het pakje MonChou te mixen en vervolgens op te kloppen tot een luchtige frosting. Daarna smeer je de frosting uit over je afgekoelde carrotcake. Verdeel dit goed zodat er een gelijke laag overheen zit. Zet de carrotcake met cheesecake frosting ongeveer een half uur in de koelkast zodat de frosting wat harder kan worden. Daarna is je carrotcake klaar om aangesneden te worden, smakelijk!
Ben jij ook dol op carrotcake of heb je het nog nooit gemaakt? Ik krijg er weer helemaal zin in nu ik dit recept uittyp! Laat je reactie op dit recept achter bij de comments.
Ik heb het nog nooit gemaakt en nog nooit gegeten! Het klinkt wel heel erg lekker. Nu kan ik zelf niet koken, maar ik ben het aan het leren op de dagbesteding. We mogen ook zelf ideeën inbrengen, dus misschien is dit wel een idee! Het moet Gezond, Goedkoop en Lekker zijn en dat is dit wel denk ik. Ik ga het voorstellen!
Marion onlangs geplaatst…De Afgelopen Week
Ik maak het best vaak! Is een simpele “taart” maar toch super lekker!!
Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Bananen Kaneel Muffins
Ik maak het best vaak! Is een simpele “taart, maar toch super lekker!
Geertje – Stay At Home Mama onlangs geplaatst…Bananen Kaneel Muffins
Het resultaat ziet er heerlijk en herfstig uit. Ik krijg gelijk zin om het te gaan maken, helaas heb ik niet alle ingrediënten in huis.
Chris onlangs geplaatst…Kastanjepuree uit de oven
Ziet er echt heerlijk uit Kelly! Ik ben echt dol op carrot cake, zo lekker!
Hey kelly ij heb nog nooit carrot cake gemaakt en ook nog nooit gegeten ik heb nog 2 weken vakantie dus hij staat op de planning voor volgende week! Lijkt me erg lekker fijne zondag liefs Lisanne
Lisanne onlangs geplaatst…Thema week!!!
Ik wil dit al zo lang eens proberen! Bedankt voor het recept!
Simone onlangs geplaatst…It’s a coffee TAG
Ik krijg er spontaan trek in als ik dit zo zie! Jammie!
Sophie onlangs geplaatst…Nieuwe herfst items!
Ik heb het nog nooit gehad. De combinatie wortel en cake niet zo lekker lijkt. Maar eigenlijk zie ik het wel vaker. Dus toch maar eens proberen!
lilian onlangs geplaatst…Review Primark Panty
Wat lekker, wil het zelf snel weer eens maken.
Saskia onlangs geplaatst…Prenatale depressie: Maar jij hebt toch alles?
Mmhh lekker! Net vorige week een wortelcake gemaakt de kinderen van mijn klas.
Dita onlangs geplaatst…Recept: Pasta met rucola, spekjes, roomsaus en groenten
Wortel in een cake trekt me niet heel erg aan maar misschien toch maar eens proberen.
Gaat de kaneel ook door het beslag of er over heen? Kon ik niet terug vinden in het recept.
In je ingrediëntenlijst staat trouwens 2x 2 eieren 🙂
Ik list geen wortel, maar dit is zooooo lekker!! 🙂
Channa onlangs geplaatst…Musicals in Concert 2015
Het klinkt en ziet er lekker uit! Mijn zusje heeft het een keer geprobeerd voor de zondag bakchallenge, maar hij was niet gaar en er zat teveel sinaasappelsap in, binnenkort maar eens dat van jou proberen 🙂
Kelly onlangs geplaatst…Tag: The blog friendship booklet
Oooooh heerlijk!
Martina onlangs geplaatst…8 Oktober 2015 – De babykamer van Melle
Vooral die frosting lijkt me zo lekker 🙂
Karlien onlangs geplaatst…Getest: tomatensoep met kikkererwten en kokosmelk
Klinkt heerlijk!!
angelique onlangs geplaatst…Fashion | Badpakken
Ik weet zonder te proberen al dat dit heeeeeerlijk is! Hij lijkt heel erg op mijn recept, waar ik nog walnoten en banaan aan toevoeg. Oh men, ik krijg hier nu heel veel zin in en da’s niet goed want ik ben extreem op m’n eten aan het letten. Thanks 😉
Carlijn onlangs geplaatst…How to: snelle everyday smokey eye
mmm zo lekker!
Ik ben echt dol op carrotcake, ik maak het meestal zonder rozijnen maar met klinkt ook wel heel erg goed. Vooral de combinatie van de frosting met de cake maakt het zo lekker vind ik
Oops! Ik pas het even aan, dankje voor de tip, daar heb ik overheen gekeken 🙂
Ah balen, gelukkig zijn er voortaan op zondag veel winkels open 😛
Heel leuk om op de dagbesteding te gaan doen, het is inderdaad goedkoop, maar niet heel gezond maar ik heb ook een gezonde variant gemaakt, misschien is dat een tip? 🙂 Het is in ieder geval heel lekker
oeh!! Ik ben gek op Carrotcake! Ik ga em uit proberen, yum
Linda onlangs geplaatst…Diagnose ODD
Lijkt me heerlijk, alleen probeer ik juist gezond te eten op t moment
Kim onlangs geplaatst…Vegan challenge 2015 week 1 overzicht
Nog nooit gemaakt, maar daar moet maar eens verandering in komen. Ik ga hem dan wel maken zonder de frosting, daar ben ik niet zo dol op. Maar verder mmm!
Lifesabout onlangs geplaatst…Ovenschotel met shoarma en bonen.
Ik ben gek op Carrotcake. Mijn recept wordt door iedereen die het proeft gemaakt haha. Carrotcake is gewoon verslavend lekker.
Madelon onlangs geplaatst…Genius Glutenvrij Brood
Ik ben dol op carrotcake! De laatste x dat ik m maakte was zoveeeeel werk..(recept uit heel holland bakt). Deze is een stuk simpeler en lijkt me ook heel erg lekker!!
Leonie onlangs geplaatst…Mamavoorspelt: Hond & newborn
Het klinkt lekker en het ziet er heerlijk uit…en toch vind ik het echt niet lekker haha. Mijn zusje maakt het ook wel eens en ik probeer elke keer te proeven, maar nee, niets voor mij!
Jaimy en Laura onlangs geplaatst…Laura’s week #48
Yummie! Ik heb het ooit ergens gegeten en toen was het verrassend lekker! Want ik dacht dat het echt erg raar zo smaken maar integendeel!
Tamara onlangs geplaatst…SURINAME DAG #49 Slapen slapen slapen
Carrotcake is zoooo lekker :). Moet het nog steeds een keertje maken eigenlijk!
Judith | myfoodblog.nl onlangs geplaatst…Gevulde speculaas
Hier is carrot cake helemaal een hit. Heerlijk met gahakte walnoot door het beslag en wat over de frosting gesprinkelt. Voor de monchou kan je ook philadelphia gebruiken. Dat doen ze hier.
Ow lekker met walnoten! En philadelphia is een goede tip, dankjewel! 🙂
Heerlijk! Bij de Hema smul ik altijd van de carrot cake haha! Maar die je nu gedeeld heb, klinkt niet ingewikkeld. Dus ga ik thuis ook uit proberen ?