Recept Duitse koolrollade : Door Kim

duitse
Wat een hoop super leuke en enthousiaste mailtjes heb ik al gehad naar aanleiding van mijn oproepje voor de nieuwe rubriek: ‘Het recept van..’. Vandaag trapt Kim af, met haar recept voor Duitse Koolrollade. Toen ze mij een uitleg gaf van wat dit recept inhoudt was ik gelijk enthousiast, dit lijkt me dus zo lekker! Deze Duitse ‘Kohlrollade’ zijn kleine pakketjes spitskool die gevuld worden met gehakt. Heerlijk als vleesgerecht bij aardappeltjes en een salade, of bijvoorbeeld rijst en wat andere groentes erbij. Vrij eenvoudig te maken, dus echt een aanrader!

Wat heb je nodig voor dit recept voor Duitse Koolrollade (4 personen)?

  • 500 gram gehakt
  • een spitskool
  • Twee eieren
  • Paneermeel
  • een ui
  • keukentouw of een satéprikker
  • peper, zout en paprikapoeder
  • bouillonblokje en wat olie

Hoe maak je deze Koolrollade?

  • Haal 4 grote bladen van de spitskool af en kook deze voor 10 minuten in een pannetje met water.
  • Neem het ui en snij deze in kleine stukjes. Neem ook nog wat blaadjes spitskool en snij deze ook in kleine stukjes.

  • Nu ga je het gehakt bereiden met twee eieren, fijngesneden kool, ui, de kruiden en wat paneermeel (net zoals bij gehaktballen). Dit ga je goed kneden in een kommetje tot je een fijn mengsel hebt.
  • We gaan nu de koolrollade pakketjes maken. Je kunt het beste de dikkere nerven van de koolbladen verwijderen en vervolgens het gehaktmengel over de koolbladen verdelen. Je gaat ze inpakken met keukengaren of eventueel met satéprikkers. Deze pakketjes doe je in een braadpan waar je een half bouillonblokje bijdoet en 200 ml water. Deze laat je zo’n 40 minuten op laag vuur bakken. Halverwege draai je de koolrollade pakketjes even om.

Erg lekker om te eten met aardappeltjes en wat jus en een salade zoals ik deed met komkommer en fetakaas en olijven.
Eet smakelijk!

Dankjewel Kim, voor het delen van dit heerlijke Duitse recept, ik wil dit zeker eens zelf gaan maken want het klinkt heel eenvoudig maar wel erg smaakvol. Ik ben benieuwd wat jullie vonden van dit recept. Zijn jullie bekend met koolrollade? Laat je reactie achter bij de comments.

 

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

29 gedachten over “Recept Duitse koolrollade : Door Kim”

  1. Wow dat ziet er lekker uit, ik ben namelijk dol op spitskool! Dankjewel voor het delen Kim

  2. Kelly Caresse

    Ja goed idee om het op die manier vegetarisch klaar te maken! 🙂

  3. Mmm ik ben nu al dol op deze rubriek, super leuk om nieuwe recepten te ontdekken zo

  4. Dit recept herken ik van mijn duitse tante en vind ik zo lekker, zij doet er vaak ook nog kaas tussen, ook erg lekker als dat gaat smelten tussen die rolletjes 🙂

  5. gwendy wesseler

    Wat een leuke rubriek 🙂 en wat een lekker recept lijkt me! Je kunt natuurlijk hier ook nog eens heel erg creatief zijn met de kruiden melanges van het gehakt. Fijne dadels erin, pistache nootjes, vleugje kaneel, klein beetje feta kaas door het gehakt . Ik ga er vanavond is mee aan de slag, dank voor het delen van dit leuke recept 🙂

  6. Dat lijkt me heerlijk. Idd wel de vegetarische variant. En makkelijk te maken ook. Ik weet vaak niks te bedenken met de kool die in de winkel ligt. Maar dit is een goed plan! Liefs, Eva

  7. Klinkt als een heerlijk recept, die ga ik mee nemen! lekker met verse kruiden door het gehakt om het net wat op te pimpen. lekker wat kaas er door heen laten versmelten. Heerlijk zo’n rubriek op je blog, ik hou van bakken en koken dus komt goed uit! Naar wat voor soort gerechten ben je opzoek, of maakt dat eigenlijk niet zo veel uit??

  8. Ziet er erg lekker uit! Ga ik zeker volgende week een keer maken. En ik was al fan van kellycaresse.nl maar nu helemaal! Ik ben de laatste tijd echt inspiratieloos met wat ik moet gaan koken, dus dit is echt super handig.

  9. Leuke rubriek! Echter lijkt het me nog leuker als je ook je eigen ervaringen deelt, dus ook daadwerkelijk de recepten uitprobeert en je mening erover deelt, voor het recept artikel te plaatsen.

  10. Erg lekker! Mijn moeder maakte het altijd voor ons thuis en recept van mijn Duitse oma gekregen. Nog een tip erbij…rol het gehakt eerst als gehaktbal en daarna een stukje gerookte spek omheen. Dan in het blad wikkelen. Erg lekker!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.