Recept gezonde Choco fudge
Het is weer tijd voor een heerlijk recept. Het wordt echt gevaarlijk wanneer ik dit soort recepten ontdek, ik wil ze dan blijven maken haha en overal waar te voor staat is niet goed. Resultaat is dat ik dan best veel snack van dit soort gerechtjes. Ik heb een geniaal lekker recept vandaag, namelijk voor suikervrije choco fudge! Je kent die fudge snoepjes vast wel, vooral bekend in karamel smaak, dat zijn van die karamel kleurige blokjes. Onwijs lekker maar een grote suikerbom. Vandaag heb ik een lekker alternatief met een chocolade smaakje en dat zonder suiker of chocolade te gebruiken! Ben je benieuwd hoe je deze heerlijke choco fudge maakt? Klik dan op lees meer voor een uitgebreide beschrijving.
Wat heb je nodig voor ongeveer zes grote gezonde choco fudge blokken?
- 100 gram kokosboter. Deze smaak geurloos of met kokosgeur zijn.
- 3 eetlepels honing
- 2 eetlepels cacao poeder
- 2 eetlepels pindakaas of notenpasta zonder suiker (als je geen noten/pindapasta lust of mag eten kun je dit vervangen door 2 extra eetlepels honing en een extra eetlepel kokosboter)
- Een klein scheutje vanille extract.
- Cupcake of muffin vormpjes of ijsblokjes vormpjes voor kleinere hapjes
Hoe maak je deze heerlijke suikervrij snack?
- In een pannetje verhit je de kokosolie tot deze smelt.
- Dan voeg je er al roerend de cacao poeder, pindakaas/notenpasta, honing en vanille extract aan toe. Je blijft roeren tot je een egale massa krijgt. Dan mag het vuur uit.
- De massa ziet er dan zo uit.
- De massa giet je in muffinvormpjes/cupcake bakjes of ijsblok vormpjes.
- Dit gaat voor ongeveer 10 minuten de vriezer in zodat ze kunnen harden.
- Dit is het eindresultaat. Gezonde choco fudge Heerlijk voor bij de koffie, als tussendoortje of als traktatie.
Ik ben heel erg blij dat ik dit recept ontdekt heb, het is een prima alternatief voor chocolade of karamel blokken. De combinatie van cacao met pindakaas vind ik erg lekker. Ook zijn de blokken wat romiger dan chocolade wat ik lekker vind. Wat vinden jullie van dit recept? Zouden jullie dit zelf ook maken? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Liefs Kelly
Ook lekker:
Gezonde zelfgemaakte twix
Gezonde zelfgemaakte bounty
Recept voor gezonde chocolade brownies
Hier ben ik benieuwd naar, leuk recept!
Saskia onlangs geplaatst…Favoriete roze lipsticks!
Toevallig heb ik alles in huis dus ik ga dit deze week zeker eens maken
Dita onlangs geplaatst…Shoplog Primark
Wat ziet het er leuk en lekker uit! Ik wil eigenlijk maar meer gaan koken/bakken dus dit recept wil ik zeker een keertje maken.
Naomi onlangs geplaatst…Yves Saint Laurent Rouge Volupté – 06 Pink In Devotion
Oh yum! Wat lekker makkelijk om te maken, en ziet er super lekker uit. Ik ben benieuwd!
Marloes onlangs geplaatst…Liefde Voor Nike Sneakers!
OEh, lijkt me heerlijk! En wat makkelijk om te maken! Ga ik vandeweek eens proberen!
Geertje onlangs geplaatst…Een Kijkje In Mijn Leven – Plog #5
Hmm dat ziet er heerlijk uit!
Lauriëtte onlangs geplaatst…Rotterdam: Bazar
Het ziet er geweldig uit. Wat een goed idee. Denk niet dat ik het zelf zou maken aangezien ik niet zo’n fan ben van fudge maar wel leuk om te onthouden voor mijn schoonmams.
Jess onlangs geplaatst…Instagram diary #24
Jummie. Dit maak ik regelmatig maar dan met noten er in. Hihi
Suzanne onlangs geplaatst…Hardlopen | Beginnersfout
Oh dit ziet er goed uit en ook niet heel erg moeilijk om te maken! Leuk receptje 🙂
Manon onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #11
Wat? Opwarmen, roeren, in een vormpje gieten en in de vriezer zetten? That’s it? Maar dat kan ik ook!!!! Dit ga ik binnenkort met mijn nichtje maken. Die is dol op dit soort dingen uitproberen!
Marion onlangs geplaatst…Eetstoornis ~ Herstel: Ik had een keuze
Wow, dat ziet er lekker uit. En makkelijk. En gezond. Moet geprobeerd worden dus;)
Miranda onlangs geplaatst…Recept: eiersalade
Wat een geweldig recept en ook nog makkelijk dus deze ga ik zeker eens proberen!
Hester onlangs geplaatst…My first race approaches
Oh dit ziet er heel lekker uit, dit is nou iets wat ik zeker zou kunnen gaan maken. Liefs
Bibian onlangs geplaatst…Een kijkje in het leven van… Manon #11
Wat lekker! Ik wil dit wel gaan proberen 🙂
mmmmm lijkt me lekker!
martina onlangs geplaatst…22 April 2014 – Mijn “korte” coupe
Wat zien ze er erg lekker uit.
Gebruik je honing van de ah basic? Ik ben nog aan het zoeken voor een honing die alleen in de eu geproduceerd is. Maar ik kan alleen mix eu en niet eu vinden (en niet eu voor honing vaak jomt uit china, of voor niet eu honing is antibiotica toegestaan)
chiara onlangs geplaatst…Casatiello
mmm dat ziet er zeker niet verkeerd uit <3
Tessa onlangs geplaatst…borstzakjes op 5 manieren
Het ziet er heerlijk uit en ik zou het graag eens proberen, helaas mag ik het niet. Ik moet sinds kort histamine vrij eten en dat is vrij lastig haha! Misschien ga ik zoiets eens proberen, histaminevrij te maken!
Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…My Weekly Diary #4
Haha herkenbaar van het blijven snacken, daarom maak ik altijd kleine porties en verdubbel ik het recept als het post! Ik heb dit recept al eens vaker gezien en lijkt me super lekker! Alleen die kokosolie, de prijs houdt me nog steeds tegen. Waar koop jij je kokosolie en hoe duur is het? Het komt tegenwoordig in zoveel recepten voor!
Susanne onlangs geplaatst…Pasen-Food!
Dankjewel voor jullie geweldige reacties! @susanne ik koop deze grote pot kokosolie bij te toko voor maar 3 euro! Stuk goedkoper als via superfood winkeltjes 🙂
Kelly Caresse onlangs geplaatst…Healthy recept: Choco fudge suikervrij!
Ooh dit ga ik zeker maken!
Bedankt voor het leuke idee, love chocolate en ook lekker puur. Dankje!
Ciao,
Janneke
Janneke onlangs geplaatst…Motivatiecadeaus: BLOND Amsterdam
Oh dát is ideaal! Dank je voor de tip!
Cindy onlangs geplaatst…Outfit of the day: Pastel met Pasen
Ooh dit ziet er heerlijk uit! En nog makkelijk te maken ook nog.
Stephanie onlangs geplaatst…LIFE: Easter diary 2014
Ziet er leuk uit!
Kelly onlangs geplaatst…Dr.Hauschka Eyeshadow Palette.
Yum, ziet er heerlijk uit!
Hoi Kelly! Waar blijf je deze receptjes toch halen? :-)Klinkt echt heerlijk! Ik ben vooral benieuwd om te proeven wat je bedoelt met “romiger dan chocolade”… 🙂
Heb ze zojuist gemaakt, maar volgens mij is het geen succes :-(. Heb gekozen om ze in een vorm voor ijsblokjes te gieten, maar vond het mengel erg dun. De pasta bleef een beetje op de bodem zitten, terwijl ik wel lang geroerd heb. Staan ondertussen al ruim een half uur in de vriezer, maar toen ik net keek waren ze nog vloeibaar :-(.
Als je het met honing maakt is het geen suikervrij recept…
mmmm… lekker!
Eline onlangs geplaatst…Daguitstap met de familie – Planckendael 2014!
Ik loop zo meteen langs de appie!
awesuuum!
Danai | DanaiVorgia.nl onlangs geplaatst…Weekly #Pins!
Mmm, het water loopt me al in de mond.
Kim onlangs geplaatst…Kleine Hoekjes ~ Diner in Rome
Zou ik zelf niet zo snel maken, liever dan gewoon een chocoladereep kopen in de supermarkt, suikervrij of niet, veel minder werk. 🙂
Ilse onlangs geplaatst…Foto’s: Laugher is brighest where food is best
Ik heb het net gemaakt, moest wel wat langer dan 10min in de vriezer maar het is super lekker! Zelfs vriendlief heeft het goedgekeurd 🙂
Mmm yummie volgens mij lust ik dat ook wel 😀
Jorien onlangs geplaatst…Lovely Wax Melts
Veel te lekker!
Xandra onlangs geplaatst…INSTALIFE: CRAZY DAYS
Mmm, dit klinkt echt heerlijk Kelly! En supermakkelijk ook nog. Ik ben gek op alles met pindakaas of chocola, dus dit moet wel goed zijn! 😀
Emilia onlangs geplaatst…OUTFIT / Converse and bleached denim
Dat klinkt erg lekker, ga ik meteen maar eens aan beginnen. Kan ik het vanmiddag menemen als ik op visite ga.
Heb je ook enig idee hoe lang je deze snoepjes kunt bewaren.
Zou het ook lukken om ze met caramelsmaak te maken.
wowwwwwwww, dit is lekker!!!!
Gebruik je nu kokosboter of kokosolie (of is dat hetzelfde)? In het recept heb je het nl. over olie en bij de ingrediëntenlijst heb je het over boter … Wil het graag een keer uitproberen!
Ik heb me aan het recept gehouden nu staat het ruim 20 minuten in de vriezer en nog hartstikke vloeibaar 😉 ik hoop dat ze nog gaan harden want ik kreeg er helemaal trek in. Al moet ik zeggen dat het echt niet lekker rook door de Pindapasta (denk ik)
Ik vind dit zo’n leuk recept! Moet het echt eens proberen!
Talitha onlangs geplaatst…4x ontbijten met havermout
Super receptje! ✿
Ga ik zeker onthouden! X Liefs
Ik maak dit recept wekelijks, ook de kids zijn er dol op. Ik maak het in ijsblok vormpjes, dan is het een mooi snoepje. Soms met rozijnen of noten heerlijk.
Ik heb 1 vraag;
Vaak zit er op de bonbon een laagje cocosolie, niet vies maar ziet er niet zo mooi uit. Hoe kan ik dit voorkomen????
10 minuten in de vriezer lukt bij mij ook niet. Ik laat ze minimaal een uur in de vriezer
Wat leuk dat je dit wekelijks maakt Claudia! Wat een eer 🙂
Dat laagje dat hou ik ook altijd, meestal ga ik er met een keukenrolpapiertje even overheen maar ik krijg het nooit heel mooi weg helaas.
Hoi! Kan diT ook in de koelkast? Ik ben student en heb geen vriezer…
Ziet er erg lekker uit! En zo makkelijk te maken! Als het net zoiets is als fudge dan lijkt het mij erg verslavend haha! Een puntje…helemaal zonder suiker is het niet, honing bevat nogal veel suiker 😉
Ik heb het vandaag ook gemaakt. Maar helaas toch geen succes.. Duurde byna een uur tot ze hard waren.. En ze smelten gauw in hand als je wilt eten.. Over de smaak wat zal ik zeggen.. Je moet er van houden..Voor mij niet voor herhaling vatbaar.. Jammer.. Ben zo gek op chocolade..
Ben benieuwd ook hier in Australie gemaakt
Ik ga het uitproberen met wat palmsuiker. glycemische index daarvan is lager dan van honing en het maakt het recept gelijk vegan.
Het is wel aan te bevelen de opalmsuiker biologisch te kopen