Ik heb vandaag een heerlijk kerstrecept voor jullie! Namelijk een recept voor kerstcake, een heerlijke cake om te serveren tijdens de feestdagen. Ik ben zelf geen enorme fan van de bekende kerststollen (het spijs lust ik niet) dus ik was op zoek naar een alternatief. Ik combineerde wat ingrediënten uit andere cakes die ik wel eens maakte en ik bedacht welke ingrediënten ik echt bij kerst vind horen. De gingerbread mannetjes als topping mochten wat mij betreft niet ontbreken. Een cake met heerlijke kruiden, kersen, rozijnen, cream cheese topping en meer. En hij is lekker! Let’s bake a cake!
Wat heb je nodig voor deze kerstcake?
– 200 gram zelfrijzend bakmeel
– 200 gram roomboter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 1 theelepel kaneel
– 2 theelepels rum aroma (dit is alcoholvrij)
– snufje zout
– 75 gram rozijnen
– 1 pot kersen op siroop (350 gram)
Voor het glazuur van cream cheese:
– 1 pakje Mon Chou
– 200 gram poedersuiker
– Gingerbread mannetjes of andere kerstkransjes naar keuze
Aan de slag met dit recept voor kerstcake!
– Verwarm de oven voor op 175 graden.
– Mix in een beslagkom de roomboter, eieren, het zelfrijzend bakmeel en klop dit tot een fijn beslag. Voeg vervolgens de suiker toe. Daarna voeg je kaneel, rum aroma en een snufje zout toe. Als je beslag er goed uitziet kun je er als laatst de rozijnen aan toevoegen en als laatst de kersen. Ik vind het lekker als de kersen fijn gemalen worden, maar wil je ze groot houden dan kun je ze er het beste doorheen lepelen. Let op dat je de kersen vooraf goed laat uitlekken, het vocht uit de pot heb je niet nodig en maakt je cake ook te ‘nat’.
Als het cakebeslag klaar is doe je dit in een ingevette cakevorm. Bak de cake zo’n 45 minuten af in de oven. Na die tijd prik je met een sateprikker in de cake, als er geen beslag meer afkomt is je cake klaar. Anders mag je ‘m nog eens 10 minuten bakken.
Laat de cake een tijdje afkoelen, haal hem dan uit de cakevorm. Dan gaan we de topping maken. In een beslagkom mix je een pakje Mon Chou met 200 gram poedersuiker. Als je dit luchtig hebt opgeklopt, kun je dit gaan besprenkelen op je cake. Smeer het mooi uit met een spatel of bakkwast.
Als je dit gedaan hebt, dan kun je de gingerbread mannetjes of kerstkransjes gebruiken als versiering op je kerstcake. Breng ze aan zoals jij dat wilt, ik besloot ze er gewoon willekeurig op te leggen, sommige door midden te snijden om alles passend te maken. Dit is tevens erg leuk om samen met kinderen te doen, houd er rekening mee dat die de koekjes wel in hun mond stoppen (en dit doe jij ook 😉 haha). Vervolgens laat je de cake een half uurtje opstijven in de koelkast. En klaar is je kerstcake! Bewaren kun het beste koel doen zodat de cream cheese stevig blijft.
Smakelijk eten en hele fijne kerstdagen gewenst!
Hij ziet er heerlijk uit! Die koekjes heb ik toevallig vrijdag bij mijn moeder zitten eten! Die blijf je eten! Zo’n lekkere aparte smaak… Ik heb zo’n hekel aan banketstaven en kerstbroden.. Dit is toch kerstachtig en heel iets anders! Zo’n topping kun je eigenlijk op alle soorten cake gebruiken, die tip ga ik onthouden!
Kim_xazoe onlangs geplaatst…DIY : tekeningen ophangen en een nieuwe ‘schoolse’ kapstok!
Oh wat ziet dit er weer heerlijk uit Kelly. Onwijs schattig met de gingerbread cookies!
Marlotte onlangs geplaatst…What’s for breakfast? #16 – Chocolate pancakes
Die gingerbread mannetjes zijn te leuk en ze maken je cake helemaal af! Het recept klinkt goed, ik houd zelf alleen niet van kersen maar die kan je volgens mij prima vervangen voor wat anders!
Dorien onlangs geplaatst…FIVE THINGS – WITH LOVE D.
Klinkt goed dit recept en ziet er lekker uit. ik ben ook niet zo’n hele grote fan van spijs in kerststollen en eet het dan ook vrijwel niet. Ik moet deze misschien eens proberen :-)!
Femke onlangs geplaatst…Swarovski Crystals Oorbellen
Ziet er heerlijk uit! En klinkt ook zo moeilijk niet om te maken, die kan ik wel eens gaan proberen!
Channa onlangs geplaatst…Opmerkingen over je kinderen die je niet wilt horen!
Lijkt me heerlijk en wat ziet het er feestelijk uit! Ik was juist aan het bedenken wat voor baksel ik zal gaan maken voor de kerst (is traditie). Denk dat het deze wordt. Super leuk!
Angela onlangs geplaatst…Let me introduce to you: Hey BB
Ah wat een lekker recept. Ziet er super leuk uit.
Josan onlangs geplaatst…De jaar in vogelvlucht TAG
Oehhh dit lijkt me lekkerrrr!!!! Super schattig ook die gingerbreadmannetjes erop!
Manon onlangs geplaatst…Samen aan tafel met de Tripp Trapp + WINACTIE
Ohhh Kelly wat doe je me aan! Nu wil ik die maken! Ziet er echt heerlijk uit!
Nicole onlangs geplaatst…Hoe vieren wij Kerstmis?
Wat ziet die er geweldig uit! Heel leuk gedaan Kelly!
Annemijn onlangs geplaatst…Mijn herfstbucketlist – Daten, feestjes en winacties. Kan ik alles afvinken?
Heerlijk!!! Kan je ipv kersen ook ander fruit gebruiken, ivm allergie?
Karlien onlangs geplaatst…Museum: Verzetsmuseum (junior) Amsterdam
Ziet er onwijs leuk uit met die ginger bread mannetjes. Erg leuke variant op de kerststol!
Saskia onlangs geplaatst…Draaipoging bij stuitligging (versie)
Lijkt me echt heerlijk! Wat een geluk heeft jouw man dat je zo goed kunt koken en bakken! ?
Sophie onlangs geplaatst…Outfit – Lekker in je vel
Dat ziet er lekker uit!!
Dita onlangs geplaatst…My Life – December 2015 #2
Ohhhh ik dacht dat dat witte witte chocolade was! Hahaha! Maar deze lijkt me ook erg lekker!
Tamara onlangs geplaatst…Waarom wist ik dit niet voordat ik zwanger werd?
Ooo dit klinkt lekker zeg! Wat heb je lekkere dingen bij elkaar gecombineerd!
Marijke I easydailyfood onlangs geplaatst…Gourmetten met Kerst? Zo kan het ook!
Wow witte chocolade is ook een top idee haha
Oke wij rennen straks met je lijstje naar de winkel want ik moet deze maken. Echt….wat doe je ons aan.
Lifesabout onlangs geplaatst…Recept duivelse kipspiesjes.
Je kunt ze helemaal weglaten of vervangen voor stukjes banaan, abrikoos, perzik, aardbei of een andere lekkere zoete fruitsoort 🙂
Wat een heerlijk recept!
Echt leuk versierd ook zo met die gingermanbread poppetjes 🙂
Rosanne onlangs geplaatst…De ‘jaar in vogelvlucht’ tag
I van feel the love in my tummy. Dit ziet er onwijs lekker uit. Die gingerman koekjes maken het af en de topping lijkt mij goddelijk.
Nesrin onlangs geplaatst…Mijn nieuwe blog gaat morgen LIVE!
Mmm lijkt me lekker! En ik ben jaloers op je Kitchenaid!
Leonie onlangs geplaatst…Mamakookt: Pasta zalm met spinazie!
Ohhh wat een heerlijk idee ! Mjam!
Kelly onlangs geplaatst…365 days of Kelly| verandering
Mmm ziet er lekker uit! Al denk ik wel dat ik de kersen ga vervangen voor aardbeien..!
Myrthe onlangs geplaatst…Favorite Foodmagazines
Dat ziet er heerlijk uit! Ik hou ook niet van de spijs in kerstbrood, maar het brood vind ik heerlijk. Goed alternatief. Ga ik zeker een keertje maken. Dank je wel!
Simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…#12 days of Christmas/ Dag 6. Mijn mooiste kerstfoto!
Wow! Dat ziet er super feestelijk en lekker uit!
Danielle@Mamaonderneemt onlangs geplaatst…Champignonsoep
Ik vind gewone kerststollen heerlijk maar dit ziet er ook erg lekker uit! Grappig ook met die mannetjes erop! 😀
Susanne onlangs geplaatst…Weekoverzicht 12 – 18 dec
Deze koekjes zien er zo lief uit! En zowel het recept voor de cake als de frosting lijken me heerlijk 😀
Mariska onlangs geplaatst…Tips voor een geslaagde taart
Dat ziet er erg lekker uit! Ik lust ook geen spijs dus de meeste typische kerst ‘lekkernijen’ gaan ook aan mij voorbij. Dit kan ik ook wel een keer proberen. En met witte chocolade klinkt ook wel erg goed!
Drie onlangs geplaatst…It’s my birthday
Ow.. heerlijk! Ik vind die koekjes altijd zo schattig!
Babs onlangs geplaatst…Keek op de Week 10- Utrecht: Oog In Al , kindertijd, kerk, school en van Basten
ziet er heerlijk uit en misschien wel leuk voor de meiden om te maken 😀 ik pas want hij is niet rach proof helaas maar het is wel een leuk werkje
rachel onlangs geplaatst…Kerstvakantie en kerstdiner
Die ga ok vast en seeker maken lekker
Ziet er erg lekker uit, Kelly! E ziet er nog eens feestelijk uit ook! 🙂
Anneleen onlangs geplaatst…Wanneer het even niet zo lekker gaat…
Echt weer een cake om jaloers op te zijn. Ik moet nog iets verzinnen voor kerst, maar dit ziet er echt superlekker uit!