Recept overnight oats
Ik heb al veel havermout recepten geprobeerd maar de overnight oats had ik nog niet gegeten. Zoals jullie wel weten ben ik dol op havermout wat ook wel oatmeal genoemd wordt. Het liefst ontbijt ik iedere dag met havermout, of gebruik ik havermout door mijn gezonde smoothies, havermout banaan pannenkoekjes, in lekkere baksels en meer. Normaliter maak ik mijn havermoutpap in een pannetje, op de ouderwetse manier. Oats is de engelse benaming voor havermout. Ik had al veel gelezen over overnight oats maar had dit nog nooit uitgeprobeerd. Tot ik in een avond al aan het fantaseren was over mijn ontbijt en bedacht dat ik het wel eens kon proberen. Daarom heb ik voor jullie vandaag mijn basis recept voor overnight oats omdat het stiekem toch wel heel erg lekker is! Benieuwd naar dit heerlijk gezonde, en suikervrije, ontbijt recept? Ik klik dan op lees meer.
Wat heb je nodig voor overnight oats?
- 250 ml (amandel)melk
- 50 gram havermout vlokken, de oats (hoeveelheid is afhankelijk van je eetbehoefte)
- Als topping: Rode vruchten, banaan, kaneel, noten, wat je lekker vindt.
Dit recept bereidt je de avond ervoor al voor. In een bakje doe je de melk en vervolgens de havervlokken (oats. Dit roer je even door zodat de havervlokken gedurende de nacht de melk helemaal kan opnemen. Je kunt er naar wens al wat kaneel aan toevoegen.
De ochtend erop heb je een lekker papje die kant en klaar is om op te eten, een kind kan de was doen met dit lekkere recept. Je voegt er naar wens heerlijke toppings aan toe zoals rode vruchten, banaan, kaneel, honing, allerlei lekkere noten, rozijnen enzovoorts. Je kunt er eindeloos mee variëren.
Ik had bij mijn overnight oats lekker een banaan in stukjes bij gegeten.
Ik vond het verrassend lekker en onwijs makkelijk. Ideaal ook want je maakt geen pannetje vies en dit is natuurlijk fijn voor de afwas. Als je dit de avond ervoor bereidt dan kun je eigenlijk direct aanschuiven voor je ontbijt wat veel tijd kan besparen. Ik vind overnight oats absoluut een succes!
Heb jij wel eens overnight oats gemaakt en gegeten? Wat vind jij ervan? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Ook lekker, zelfgemaakte chia pudding met banaan!
Het traditionele recept voor een havermout ontbijt kun je via deze link vinden.
Liefs Kelly
Volg mij via Bloglovin’ , Twitter , Instagram of Facebook of Youtube.
Ik heb er ook al 100x van gehoord maar nog nooit geprobeerd! Ziet er wel heel smakelijk uit zo met die rode vruchtjes.
Manon onlangs geplaatst…Weight Watchers update #20
Ik vind de kleuren van het fruit waanzinnig mooi en fris, ik krijg zin in lekker fruit nu! 😉
Janneke onlangs geplaatst…Review: Zonnatura zonnestroop
Hé! 🙂
Ik vroeg mij af of je eigenlijk weet hoe slecht / gevaarlijk sojamelk voor je is. Ten eerste bevat sojamelk ontzettend veel plantaardige vrouwelijke hormonen: deze verstoren de functie van je inwendige klieren, en veroorzaken waarschijnlijk ook onvruchtbaarheid en borstkanker.
Daarnaast kan de werking van je alvleesklier (wat mij voor jou al helemaal een gevaar lijkt, gezien je diabetes) vreselijk verstoord worden.
De gevaren van sojamelk zijn eigenlijk te veel om nu op te noemen, maar hier vind je een uitgebreid artikel:
http://www.praktijk-advance.nl/blog/voeding/de-gevaren-van-soja
Ik wil je niet bang maken, maar er zijn gewoon heel veel mensen die denken dat sojamelk een gezond alternatief is, terwijl het eigenlijk enorme rotzooi is (ik ben verpleegkundige in opleiding)..
Ik heb ontdekt dat ik het toch wel lekkerder vind als het warm is! Maar dit is soms wel gewoon makkelijk!
Hoe doe jij het emt dat fruit dat bevroren is? Laat je dat gewoon aan de lucht ontdooien? of magnetron of zo?
Milou | Shimmer-Pie onlangs geplaatst…SEMI HEALTHY HAVERMOUT KOEKJES
Dit recept is inderdaad al best vaak langs gekomen op foodie blogs;) deze is niet helemaal suikervrij want er zitten wel fruitsuikers in. Maar geen toegevoegde suikers;)
Ik vind dit zo smerig! Haha Ik ben echt dol op warme havermout en ik heb sinds kort havermout uit de oven. Maar koud, ik kan er niet aan wennen!
Suzanne onlangs geplaatst…Hotspot | Wereldburgers Groningen
Gewoon lekker met water een avond van te voren in de ijskast zetten. Net zo heerlijk. Beter dan die gemanipuleerde soya;)
Het ziet er heerlijk uit maar ik kan havermout maar niet lekker gaan vinden! 🙁
Lauriëtte onlangs geplaatst…Reformation
lijkt me heerlijk! zelf neem ik altijd warme havermout als ontbijt.
Gea onlangs geplaatst…Beautifull and Inspiring + blog update
Ik heb er al zó vaak over gehoord maar het nog nooit gegeten.
Ik ben niet zo gek op melk(producten) dus ik denk dat dat me tegen houdt.
Heel af en toe eet ik wel melk met cornflakes maar dan eet ik eigenlijk cornflakes met een heel klein beetje melk;)
Dus ik twijfel of dit iets voor mij is haha!
Miranda onlangs geplaatst…Favorite Friday: speeltje van Puck
Overnight oats heb ik nog nooit geprobeerd. Binnenkort eens proberen 🙂
Saskia onlangs geplaatst…Essence Colour & Go #138 L.O.L en #109 Off To Miami!
Dank je voor de tip! Ik ben iemand die in de ochtend nooit zin heeft om wat te maken, maar ja… als het al klaar staat! Ideaal!
Marion onlangs geplaatst…Beveiligd: Shocking discovery
Ik heb het al vaker langs zien komen en ik zou het best graag willen proberen! Ik vind je foto’s in dit artikel erg mooi, complimenten! 🙂
Kayleigh onlangs geplaatst…Tip | Victoria’s secret bodysplashes en meer in NL!
Ziet er heerlijk uit!
Nina onlangs geplaatst…Lookbook: Isabel Marant Pre-Fall 2014
Heb het echt al super vaak voor bij zien komen, maar nog nooit geprobeerd.. Zonde he. Binnenkort maar snel doen!
Babette onlangs geplaatst…Spring with Sperry Coral Jersey
Ik maak havermout gewoon in de magnetron, geen gedoe met pannetjes. Eet je het dan koud ‘s ochtends of warm je het even op? Ik ga het zeker is proberen.
Lijkt me een fijn en makkelijk recept maar ik kan maar niet wennen aan havermout. Vrees dus dat het niet aan mij besteed is. Maar het ziet er wel erg lekker uit dus je brengt me aan het twijfelen.
Jess onlangs geplaatst…Do it your (fucking) self: scrub maken
Ik ga het snel een keertje uitproberen, ik hoor zoveel lekkere dingen over havermout! 🙂
Tessa onlangs geplaatst…mijn 10 favoriete diy’s
Jammie! Overnight oats vind ik toch het aller lekkerst!
Marloes onlangs geplaatst…Hoera! Happy 1st Blog Anniversary!
Ik vergeet het altijd in de avond te maken. Ik kan ook niet goed beslissen of ik nu wel of niet van koude havermout houd haha. Blijft toch een beetje vreemd. Maar havermout is wel super lekker. Ik eet het altijd met gewone melk. 🙂
Marije onlangs geplaatst…Koningsdag kleding: Orange is the message!
Ik maak dit heel vaak, maar gewoon zodra ik opsta ipv de dag ervoor. Ik neem 50 g havermout op 175 ml amandelmelk en zet dat in de koelkast voor ik ga douchen, aankleden, opmaken etc. Bijna een half uur later is het ‘klaar’ en echt jammie, met kokos en frambozen.
Barbara onlangs geplaatst…34 weken zwanger: paasei!
ziet er heerlijk uit!
Eline onlangs geplaatst…Daguitstap met de familie – Planckendael 2014!
Ik ben dol op overnight oats! Vind het zelfs nog iets lekkerder dan de warme havermoutpap. Al is in de winter een warm ontbijtje toch net iets aangenamer. 🙂 Ik maak het eigenlijk altijd met een combinatie van (soja)yoghurt en sojamelk. Op die manier wordt het nog iets dikker, wat ik graag heb. En dan maar variëren met toppings… Mmmm!
aMuse Rouge onlangs geplaatst…Weekmenu 17: aMuse Rouge wil niet naar de winkel
Ik eet bijna elke ochtend overnight pats. Ik maak ze met havermout, water, ongezoete sojamelk (of amandelmelk), rozijnen, kaneel en appel. ‘s Ochtends warm ik het dan nog even op en doe ik er wat lijnzaad en macapoeder bij, heerlijk en voedzaam!
Pingback: Kelly Caresse | Foodie friday : Mijn gezonde eetdagboek