Recept voor een heerlijke pumkin spice latte die je thuis heerlijk kunt maken. Vandaag heb ik een heerlijk herfstreceptje voor jullie! Ik ontving van Fair Trade Original heerlijke koffie thuis en dacht, het is tijd voor een receptje met koffie! Ik ben dol op pumpkin spice latte van Starbucks maar ik kan er niet zo goed tegen door de vele suikers die zijn toegevoegd. Aan deze zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte (PSP) heb ik geen suikers toegevoegd, je kunt daarna wel naar wens een klontje rietsuiker toevoegen als je wilt. Benieuwd hoe je zelf een Pumpkin Spice latte (zoals van Starbucks) heel makkelijk kunt maken? Bekijk dan nu mijn receptje (en ik geef je een tip hoe je gratis een pakje koffie kunt bestellen!)
Recept: Wat heb je nodig voor een zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte?
– Een dubbele espresso (gemaakt met cups of verse bonen)
– 200 ml halfvolle melk
– 1 eetlepel vanille extract (dr. Oetker)
– 2 theelepels Pumpkin spice kruiden (eigenlijk zijn dit gewoon Koek-speculaaskruiden)
– 2-3 blokjes pompoen (die kun je ook in de diepvries kopen in de supermarkt, ideaal)
– Extra topping: Slagroom en een snufje cacaopoeder
Aan de slag met dit recept voor Pumpkin spice latte !
– Doe in een pannetje de melk, de pumpkin spice kruiden, het vanille extract en de blokjes pompoen. Zet dit op het vuur en laat dit staan tot de pompoen wat zachter wordt.
– Verwijder de pompoen uit je pannetje. En zet ondertussen je dubbele espresso.
– Op je melk komt een soort ‘vettig’ laagje, ik haal dit er graag uit zodat er een egaal melkmengsel overblijft.
– Doe de espresso in een mooi groot glas en doe hier de gekruide melk bij.
– Garneer dit met een toefje slagroom en een beetje cacaopoeder (ik gebruikte die van Fair Trade Original) en klaar is je zelfgemaakte Pumpkin Spice Latte a la Starbucks.
Vind je hem niet zoet genoeg? Voeg naar wens wat suiker toe.
En klaar is je (h)eerlijke Pumpkin spice latte. Het ideale verwenmomentje voor jezelf. Voor mij is koffie dat echt: in de ochtend wakker worden en genieten van een oppeppertje, lekker warm en van een fijne smaak.
Ga jij deze Pumpkin Spice Latte thuis maken? Laat het me zeker weten bij de comments.
Leuk receptje!
Ilse onlangs geplaatst…De not so happy single
Als ik uitgekozen word voor het proeven van de cacaopoeder, dan bak ik onmiddellijk heerlijke chocolademuffins! Bedankt voor de tip!
Joke | Studiomam onlangs geplaatst…Drie tips om de verleiding te weerstaan
Mmm dit klinkt zo lekker! Ik ben dol op PSL van Starbucks, dit ga ik eens zelf proberen
Dit klinkt zo lekker, echt typisch iets voor de herfst. Vraagje, je hebt zo’n leuk vestje/jasje aan, waar is die van?
Leuk receptje! Vorig jaar was ik gek op de PSL van Starbucks, maar dit jaar merk ik dat ik ‘m eigenlijk toch iets te zoet vind. Goed idee om ‘m zelf te maken, dan kun je ook zelf bepalen hoe zoet je ‘m maakt! Binnenkort maar eens uitproberen 🙂
Megan onlangs geplaatst…Frisse cheesecake met Bastogne
Dankjewel Annabel! Die is van Loavies 🙂
Ziet er super lekker uit, wel bizar, ik lust geen koffie, maar ik vind de geur echt zalig…
Inge onlangs geplaatst…En toen was ons Pistache er niet meer…
mmm dat lijkt me erg lekker!
Klinkt goed! Ik moest even glimlachen bij de ” eigenlijk zijn dit gewoon Koek-speculaaskruiden”, kant en klare pompoen vind ik echt een uitvinding.
Het welbekende drankje van Starbucks vind ik te zoet.
Nesrin onlangs geplaatst…Hoe en waarom ik blog
Ik maak altijd de versie van Serena!
Bij welke winkel hebben ze pompoenblokjes uit de diepvries?
Nicole onlangs geplaatst…Winactie: muursticker van stickerkamer.nl
Albert Heijn, jumbo
Kim onlangs geplaatst…Uit huis gaan
Oehh, lekker receptje! Ik ga ‘m een x proberen!
Leonie onlangs geplaatst…Mamakraamt: Zwanger willen worden, update!
Klinkt goed! Lekker nu het buiten wat kouder en donkerder wordt.
Maike onlangs geplaatst…DIY scrabble letters
Ik had het bij Albert Heijn gekocht 🙂
Ik ben nu zo benieuwd naar die pumpkin spice latte, hoor er zoveel goeds over maar heb het zelf nog nooit gedronken… Misschien volgende keer toch eens proberen bij Starbucks… Of zelf maken! 🙂
Kim | Kimsbloglife onlangs geplaatst…Taboes doorbreken: Marieke vindt geen job en botst regelmatig op vooroordelen rond werkloosheid
Klinkt erg lekker!!
Dita onlangs geplaatst…Zwangerschapsupdate #5 Week 22 t/m 24
Ik maak hem de laatste tijd erg vaak. Net eens iets versimpelde variant: een theelepeltje koekkruiden + half theelepeltje suiker in een glas dan zet ik een latte macchiato. Toef slagroom er bovenop en nog wat extra kruiden en dan ben ik klaar 🙂
Marjoleinee onlangs geplaatst…LA Girl | Pro Conceal | High-Definition Concealer
Dat klinkt erg lekker!
Paola onlangs geplaatst…Het kraampakket (Menzis)
ohh dit moet ik maken, ziet er goddelijk uit
Ik hou helemaal niet van koffie en toch ziet dit er te lekker uit haha lekker voor de herfst al heb ik liever warme chocomel met slagroom
Lekker, dit moet ik zeker een keer uitproberen
Tamara onlangs geplaatst…Indofair 2015
Lekker, dit moet ik zeker een keer uitproberen
Tamara onlangs geplaatst…Indofair 2015
Heeeeeeerlijk recept, thanks!
Suus onlangs geplaatst…They see me rollin…
Dus eigenlijk laat je alleen de pompoen in de melk opwarmen en gooi je hem daarna weg ofzo?
Inderdaad, je gebruikt zo dus het sap uit de verwarmde pompoen, maar hoeft ‘m vervolgens niet te pureren 🙂