Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie. Yannick dook weer eens de keuken in om te experimenteren met lekkere gerechten en zo ook dit recept. Een variatie op de bekende Mexicaanse Quesadilla’s, maar dan een beetje Hollandser met spinazie en geitenkaas. Een heerlijke maaltijd gecombineerd met bijvoorbeeld een salade, of maak ‘m als partyhapje. Wij vonden het in ieder geval voor herhaling vatbaar! Benieuwd hoe je deze quesadilla’s in een mum van tijd op tafel zet?
Recept: Quesadilla’s met spinazie en geitenkaas
Wat heb je nodig voor ongeveer 2-3 personen:
– 4 wraps
– 250 gram spinazie (vers of diepvries)
– 2 (rode) uien
– 2 teentjes knoflook
– Klein stukje geitenkaas.
Hoe maak je deze Quesadilla met spinazie en geitenkaas klaar?
Eerst ga je de uien in kleine stukjes snijden en vervolgens de teentjes knoflook persen. Dan ga je het stukje geitenkaas raspen. Doe de geraspte geitenkaas in een schaaltje en zet dit alvast klaar om later te gebruiken. Dan pak je een grote koekenpan waar de wraps in passen. Doe daar wat boter in en fruit daarin de uitjes tot ze een beetje glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe. En dan ga je er de spinazie in bakken tot dit een fijn mengsel wordt. Haal dit mengsel dan uit de koekenpan en houd dit apart. Dan gebruik je de koekenpan om er de wrap in te bakken. Als deze een beetje bruin wordt, dan doe je hier het spinazie/ui/knoflook mengsel op als vulling van je quesadilla. Doe er dan wat geraspte geitenkaas op zodat dit kan smelten. Wanneer dit gesmolten is, doe je hier een nieuwe wrap op en dit laat je even opstaan tot deze goed ‘plakt’. Dan kun je je quessadilla omdraaien door deze te ‘flippen’ met een grote spatel. Als deze aan beide kanten mooi bruin is, dan is je quesadilla klaar. Dien deze op en snij deze in punten, net als een pizza.
Als avondeten kun je de quesadilla’s serveren met een lekkere salade, als partyhapje kun je deze in kleine puntjes serveren op een leuke serveerschaal. Eet smakelijk!
Heb jij weleens quesadilla’s gemaakt? Ik ben benieuwd hoe jij ze het liefste maakt! Laat je reactie op dit recept weten bij de comments.
Heb ze nog nooit gemaakt, dus ik ga het sowieso eens proberen, want ziet er echt lekker uit.
Patricia onlangs geplaatst…TwijfelMoeder als kersverse moeder geïnterviewd door Telegraaf
Dat ziet er heerlijk uit Kelly! Ik heb weleens tortilla’s met bladspinazue gemaakt maar mijn dochter vond het maar niks helaas. Ze houdt namelijk niet van spinazie.
Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Te vroeg geboren: Tessa’s kindje werd geboren bij 24 weken zwangerschap
Ik vind quesedillas echt heerlijk maar nog nooit zelf gemaakt. Stom he!
Nicole onlangs geplaatst…Borstvoeding – waarom ik het graag wil geven maar niet ga doen
Ik heb er nog nooit van gehoord. Het ziet er wel heel erg lekker uit.
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Moestuin 2017 : nieuwe potjes gezaaid en even wat proberen.
In mijn jaar in amerika heb ik iets te veel quesedillas op. Zo onwijs lekker dat het een grote bijdrage heeft geleverd aan mijn extra kilo’s. Ze zijn er gelukkig weer af en ik durf ze weer te eten. Dit recept lijkt me heerlijk!
Rachel onlangs geplaatst…Kamperen met een baby
Ik heb ze nog nooit gemaakt, maar het ziet er erg lekker uit dus ik denk dat ik het maar een keer ga maken!
Stefanie onlangs geplaatst…Het is bijna Pasen tag
Ziet er heerlijk uit. Hier alleen geen fan van geitenkaas.
Channa onlangs geplaatst…Nu is het klaar, we gaan weer sporten!
Dat ziet er lekker uit zeg!
Sjoukje – meergeldminderstress onlangs geplaatst…En toen ging de knop om – Anieke en Miquel hypotheekvrij!
Ziet er heerlijk uit! Heb ze weleens op in een restaurant, die waren ook zo lekker. Volgens mij met tomatensaus en kaas.
Merel onlangs geplaatst…Mommy tag: over miskopen, datenights en mijn droomvakantie
Dat ziet erg lekker uit! Ik heb ze een keer met een pakje gemaakt, tijd dat ik het zelf eens ga proberen!
Kelly onlangs geplaatst…Bullet journal update + handlettering
Dat ziet er echt heerlijk uit!
Sandra onlangs geplaatst…P2 LIPSTICK SWATCHES: APPEAL TO ME, GIVE A CLUE & KNOW IT ALL
Heb het nog nooit gemaakt, maar het ziet er heerlijk uit. De kans is groot dat ik dit snel een keer ga maken!! ?
Frank onlangs geplaatst…That’s how the love story began.
Jeetje. Wat lijkt me dit lekker. Dit ga ik binnenkort eens maken!
Leonie onlangs geplaatst…Kyra’s voedingsschema – Afbouwen borstvoeding
Dat ziet er eigenlijk echt lekker uit. Ga ik zeker eens maken!
Nathalie onlangs geplaatst…Tripp Trapp, de stoel die meegroeit! + WIN
Dat ziet er eigenlijk echt lekker uit. Ga ik zeker eens maken!
Nathalie onlangs geplaatst…Tripp Trapp, de stoel die meegroeit! + WIN
zo simpel maar oh zo lekker!!
rachel onlangs geplaatst…Weer een nieuwe…
klinkt erg lekker.
Sabrina onlangs geplaatst…Play-Doh neemt je mini mee naar de digitale wereld
Lekker! Typisch iets voor het weekend! Jammie! Ga ik ook eens maken!
Essma onlangs geplaatst…Pigmentvlekken na de zwangerschap
Ah, zo’n man wil ik ook! Ehh zo’n pan, bedoel ik natuurlijk. Pan. Met lekker eten.
Lisette onlangs geplaatst…Zwangerschapsdagboek deel 16: drie bevallingen
Ik ben gek op quesedilla’s maar niet op geitenkaas! Dus ik denk dat ik dat zou vervangen voor gewone kaas. Verder wil ik ook zo’n keukenprins maar mijn vriend kan alleen ei en biefstuk bakken 😛
Karin onlangs geplaatst…Review: Basil Boheme City Fietstas
Ik maak ze ook meestal met spinazie en geitenkaas. Wel met zachte geitenkaas. Heerlijk wanneer dot een beetje smelt.
Lekker! Ik maak ze graag met rauw ham, salsasaus, ui en jalepenos pepers en geraspte kaas. Spicy! En dan als hapje, en niet kind-proef. Deze zijn stuk gezonder voor keertje avondeten. Ga her onthouden.
Lisette onlangs geplaatst…Het huishouden