Recept: Quesadilla met spinazie en geitenkaas

Recept: Quesadilla met spinazie en geitenkaas

Vandaag heb ik weer een heerlijk recept voor jullie. Yannick dook weer eens de keuken in om te experimenteren met lekkere gerechten en zo ook dit recept. Een variatie op de bekende Mexicaanse Quesadilla’s, maar dan een beetje Hollandser met spinazie en geitenkaas. Een heerlijke maaltijd gecombineerd met bijvoorbeeld een salade, of maak ‘m als partyhapje. Wij vonden het in ieder geval voor herhaling vatbaar! Benieuwd hoe je deze quesadilla’s in een mum van tijd op tafel zet?

Recept: Quesadilla’s met spinazie en geitenkaas
Recept: Quesadilla met spinazie en geitenkaas

Wat heb je nodig voor ongeveer 2-3 personen:
– 4 wraps
– 250 gram spinazie (vers of diepvries)
– 2 (rode) uien
– 2 teentjes knoflook
– Klein stukje geitenkaas.

Hoe maak je deze Quesadilla met spinazie en geitenkaas klaar?
Eerst ga je de uien in kleine stukjes snijden en vervolgens de teentjes knoflook persen. Dan ga je het stukje geitenkaas raspen. Doe de geraspte geitenkaas in een schaaltje en zet dit alvast klaar om later te gebruiken. Dan pak je een grote koekenpan waar de wraps in passen. Doe daar wat boter in en fruit daarin de uitjes tot ze een beetje glazig zijn. Voeg dan de knoflook toe. En dan ga je er de spinazie in bakken tot dit een fijn mengsel wordt. Haal dit mengsel dan uit de koekenpan en houd dit apart. Dan gebruik je de koekenpan om er de wrap in te bakken. Als deze een beetje bruin wordt, dan doe je hier het spinazie/ui/knoflook mengsel op als vulling van je quesadilla. Doe er dan wat geraspte geitenkaas op zodat dit kan smelten. Wanneer dit gesmolten is, doe je hier een nieuwe wrap op en dit laat je even opstaan tot deze goed ‘plakt’. Dan kun je je quessadilla omdraaien door deze te ‘flippen’ met een grote spatel. Als deze aan beide kanten mooi bruin is, dan is je quesadilla klaar. Dien deze op en snij deze in punten, net als een pizza.

Recept: Quesadilla met spinazie en geitenkaas

Als avondeten kun je de quesadilla’s serveren met een lekkere salade, als partyhapje kun je deze in kleine puntjes serveren op een leuke serveerschaal. Eet smakelijk!

Heb jij weleens quesadilla’s gemaakt? Ik ben benieuwd hoe jij ze het liefste maakt! Laat je reactie op dit recept weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

22 gedachten over “Recept: Quesadilla met spinazie en geitenkaas”

  1. In mijn jaar in amerika heb ik iets te veel quesedillas op. Zo onwijs lekker dat het een grote bijdrage heeft geleverd aan mijn extra kilo’s. Ze zijn er gelukkig weer af en ik durf ze weer te eten. Dit recept lijkt me heerlijk!
    Rachel onlangs geplaatst…Kamperen met een babyMy Profile

  2. Ik maak ze ook meestal met spinazie en geitenkaas. Wel met zachte geitenkaas. Heerlijk wanneer dot een beetje smelt.

  3. Lekker! Ik maak ze graag met rauw ham, salsasaus, ui en jalepenos pepers en geraspte kaas. Spicy! En dan als hapje, en niet kind-proef. Deze zijn stuk gezonder voor keertje avondeten. Ga her onthouden.
    Lisette onlangs geplaatst…Het huishoudenMy Profile

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.