Recept: Romige pasta met citroen en parmezaanse kaas

Romige pasta met citroen en parmezaanse kaas

Mmm, ik heb weer een heerlijk pasta recept om met jullie te delen. Wederom uit de handen van Yannick, want op zijn werk bij de brandweer koken ze gezamenlijk de maaltijden en daar heeft hij al veel lekkere recepten leren kennen. Deze romige pasta is een verwenmaaltijd door de hoeveelheid room en het gebrek aan groente, maar het is wel echt een gerecht om van te smullen. Heerlijk met een goed glas wijn bijvoorbeeld. Hoe je deze romige pasta met citroen en parmezaanse kaas maakt, deel ik vandaag.

Recept: Romige pasta met citroen en parmezaanse kaas
Romige pasta met citroen en parmezaanse kaas

Wat heb je nodig voor deze romige pasta met citroensap en parmezaanse kaas?
– Spaghetti of macaroni (hoeveelheid naar aantal personen, wij deden 400 gram)
– 200 ml kookroom
– 2 uien (rood en wit)
– 2 teentjes knoflook
– 2 eetlepels peterselie (wij gebruikte gedroogde peterselie, je kunt ook verse nemen)
– 1 citroen
– 1 rode peper
– Olijfolie
– Peper (optioneel: Zout)
– Een stukje verse parmezaanse kaas die je in kleine stukjes snippert.

Hoe maak je dit heerlijke romige pasta gerecht klaar?
Eerst ga je de pasta koken in een pan met water. Dan ga je de uitjes snijden, knoflook persen, rode pepertje fijn snijden (zonder de pitjes). Dit mengsel bak je in een koekenpan met wat olijfolie. Zorg ervoor dat de uitjes glazig worden. Rasp dan de schil van de citroen en pers vervolgens de citroen uit. Zo gebruik je zowel het citroensap als de rasp van de citroen schil. Doe dit allebei in de pan bij de ui/knoflook/rode peper. Dan voeg je kookroom toe en laat je dit even verwarmen. Voeg hier vervolgens peterselie en een snufje peper aan toe. Als de spaghetti gekookt is dan kun je deze afgieten en dan meng je de pasta bij de roomsaus. Dan kun je de pasta serveren en doe hier dan wat van de gesnipperde parmezaanse kaas bij. Vind je de pasta niet zout genoeg? Dan kun je wat zout toevoegen.

Ondanks de rode peper, is de smaak niet heel pittig. Mijn dochtertjes van 3 jaar en 1 jaar hebben er heerlijk van gesmuld, ik heb voor hen het zout weggelaten. 

Romige pasta met citroen en parmezaanse kaas

Eet deze pasta met een goed glas wijn (#Geen18GeenAlcohol) en je maaltijd is een groot feestje hihi. Ook lekker om er een salade bij te eten voor je portie groente 😉
Ken jij deze pasta al? Maak jij ook weleens ‘witte’ pasta zoals deze of cabonara? Wat is jouw favoriete pastarecept? Ik ben benieuwd naar jullie reacties bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

12 gedachten over “Recept: Romige pasta met citroen en parmezaanse kaas”

  1. Lekker hoor! En ik denk zeker met een goed gevulde salade dat je aan je vitamines komt. Ik geniet van jullie recepten. De rode pasta saus word hier niet meer anders gemaakt 🙂 Deze ga ik zeker proberen…… nu nog het gefinetunde hete boontjes recept 😉

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.