Lekker recept Stroopwafelcake

stroopwafelcake

Recept voor de lekkerste stroopwafelcake
Ben je dol op stroopwafels? *Check!*. Ben je dol opzelfgebakken cake? *Check* Dan is dit recept voor stroopwafelcake helemaal wat voor jou! Een recept met stroopwafel dat ik eigenlijk per toeval in elkaar heb gezet.ย Een normale cake vond ik wat saai en we hadden nog stroopwafels in huis die beter maar kunnen opgaan want anders dan komen we in de verleiding zo’n pakje in een keer op te eten. Deze variatie op een normale cake is wat kruidiger, een tikkeltje zoeter en toen deze de oven uitkwam rook het in onze keuken naar suikerspin. Benieuwd hoe je zelf zo’n stroopwafelcake bakt? Lees dan verder.

Wat heb je nodig voor het bakken van een stroopwafelcake?

– 200 gram tarwebloem
– 200 gram suiker
– 200 gram boter
– 3 eieren
– 1 eetlepel bakpoeder
– Scheutje citroensap
– 2 stroopwafels

Aan de slag!

Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in met boter.

In een beslagkom of keukenmachine doe je eerst de boter die je vooraf wat zacht hebt laten worden. Dit mix je tot de boter wat luchtiger is geworden. Vervolgens voeg je hier de eieren aan toe, daarna het tarwebloem, de suiker, bakpoeder en uiteindelijk een scheutje citroensap. Het citroensap zorgt voor een wat frissere smaak. Daarna maak je een stroopwafel fijn door deze in kleine stukjes te breken en aan je keukenmachine of beslagkom toe te voegen. De stukjes stroopwafel mag je chunky houden maar mogen ook heel fijn gemixt worden. Doe dit naar eigen wens.

Doe het beslag in je cakevorm. Pak de tweede stroopwafel en breek deze in kleine stukjes, deze doe je op je cakebeslag zoals je kunt zien op de foto hierboven. Daarna zet je deze in de oven voor 30 minuten. Houd de oven goed in de gaten om zeker te weten dat je cake niet aanbrand, de stukjes stroopwafel op de bovenkant die smelten als het ware mee in het beslag.

mmm stroopwafelcake!

Stroopwafelcake

En klaar is je zelfgemaakte stroopwafelcake! ;). Deze cake is heerlijk voor bij de koffie, op een verjaardag of als speciale snack. Het is natuurlijk wel een suikerbommetje maar voor af en toe mag dat zeker. Ik kreeg hele goede reacties op de smaak van de cake dus ik denk dat dit een succesrecept is!
Wat vinden jullie van dit recept? Zitten jullie ook al te watertanden bij het idee? Laat je reactie achter in de comments.

Liefs Kelly

Ook lekker:

Recept voor carrotcake
Recept voor bananenbrood gezond
Recept voor kwarkbrood met yoghurt
Recept voor overnight oats
Recept voor oreo cupcakes
Recept voor een havermout ontbijt

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meldย je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

ย 

dit veld niet invullen s.v.p.

39 gedachten over “Lekker recept Stroopwafelcake”

  1. Klinkt heel erg lekker! Alleen inderdaad wel een suikerbommetje, dus denk dat ik ‘m niet zo snel zal maken, aangezien ik er dan waarschijnlijk niet vanaf kan blijven haha

  2. Ah die had ik al eens gemaakt van ohmyfoodness.nl maar je herinnert me er weer aan hoe lekker die is en dat ik ‘m snel weer eens moet maken, thanks! Zou er zelf nog wat meer stroopwafels doorheen doen, als je niet in de verleiding komt om ze al op te eten. ๐Ÿ˜‰

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.