Dit heerlijke pasta recept van Tagliatelle met kip en een roomsaus van pesto, zongedroogde tomaatjes en meer lekkers is een recept naar de hand van mijn man Yannick. Hij had dit recept via een collega ontdekt, hier en daar wat aangepast en ik vond het zo lekker dat ik het natuurlijk graag met jullie wil delen. Deze romige pasta is heerlijk van smaak en ook nog eens makkelijk in elkaar gezet. Zoek je nog een lekkere maaltijd voor je weekmenu? Dan vind ik dit zeker een aanrader.
Recept : Tagliatelle met pesto en zongedroogde tomaatjes
Wat heb je voor dit pasta recept nodig voor 4 personen?
– Een zak tagliatelle
– 500 gram kipfilet
– Kip kruiden
– 300 ml (magere) melk (mag ook sojamelk zijn)
– Een pot pesto (dit kun je overigens ook zelf maken)
– 2 witte uien en 1 rood ui
– 2 rode paprika’s
– 2-3 teentjes knoflook
– Een half bakje pijnboompitten
– Grote zak rucola sla
– Zo’n 12 zongedroogde tomaten uit een potje
– Geraspte kaas voor de
– Olijfolie
– Sambal (naar eigen smaak)
Aan de slag met deze heerlijke pasta pesto!
– Begin met het snijden van de uien en paprika. Snij deze in grove stukken. Snijd de knoflookteentjes fijn of pers ze met een knoflookpers.
– Zet een pan met water op zodat je de tagliatelle kunt koken zoals op de verpakking vermeld staat.
– Snij de kipfilet in dunne reepjes van ongeveer 3 a 4 cm. De zongedroogde tomaten snijd je ook in reepjes.
– Rooster eerst de pijnboompitten in de koekenpan zonder boter of olie, totdat deze lekker bruin zijn. Zet ze apart zodat niemand er van kan snoepen?!
– Bak nu de kipfilet in dezelfde pan met een scheut olijfolie en doe de knoflook en kip kruiden er bij. Zorg dat de kipfilet mals blijft en toch gaar is van binnen. Als de kipfilet gaar is doe je deze in een grotere pan waar je de saus in gaat maken. Deze pan ga je later op het vuur zetten.
– Nu kunnen de uien, paprika en zongedroogde tomaten in dezelfde koekenpan gebakken worden. Zo neem je de smaken van de gebakken kipfilet mee. Bak dit ongeveer 4/5 minuten op een hoge stand en blijf roeren. Dit mengsel kan daarna in de pan bij de kipfilet erbij. Dan mag je naar wens sambal toevoegen.
– Zet nu de pan met kip op een laag pitje en voeg hierbij de pesto en de melk tot er een saus tot stand komt. Hou de saus op een laag pit en roer goed door. Proef of de saus goed op smaak is, je kunt hier nog extra zout/peper aan toevoegen.
– Giet de tagliatelle af en serveer deze in een aparte pan/schaal. Zet dan de pesto roomsaus met kip en alle ingrediënten ook op tafel of in een serveerschaal en serveer dit los.
– Schep de borden op door eerst een bedje van rucola sla op de borden te serveren. Dan schep je de tagliatelle porties op de borden en vervolgens de saus. Dan kun je dit garneren met de geroosterde pijnboompitten en geraspte kaas (Parmezaanse kaas is ook een aanrader!). Drink er eventueel  een goed glas (rode) wijn bij en eet smakelijk! (geen 18 geen alcohol)
Mmm, dan kun je lekker gaan eten! Wij vinden dit gerecht echt een aanrader, ook erg leuk om te serveren aan gasten. Heb jij dit weleens gegeten? Wat is jouw favoriete pasta recept? Laat je reactie achter bij de comments.
Ik maak ook weleens pasta met kip en groene pesto. Heerlijk. Ik gebruik alleen geen sambal. Veel plezier vandaag met het vieren van Yannick’s verjaardag. En nog/alvast gefeliciteerd!
Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Levenshaast: leven met een hersentumor
Ziet er heerlijk uit. Toevallig een idee hoeveel smartpoints van Ww dit is? Mijn favoriete gerecht is pasta bolognese, heerlijk!
Ellen onlangs geplaatst…Kijk in de week #18
Heerlijk! Eten wij ook regelmatig 🙂
Channa onlangs geplaatst…Action Shoplog Juli
Ziet er erg lekker uit, ga ik ook eens maken!
Stefanie onlangs geplaatst…Kindermigraine
Alleen al aan de hoeveelheid pesto te zien erg veel maar misschien als je deze zelf maakt of wat gedoseerd gebruikt dat het dan meevalt..
Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #10 | Mijlpaal!
Slim om magere melk te gebruiken! Ik doe het altijd met room maar dat is natuurlijk een stuk ongezonder ook. Klinkt lekker hoor!
Nicole onlangs geplaatst…Eigenwijs de week door #10 | Mijlpaal!
Mmhh lekker!
Dita onlangs geplaatst…Instagram Favorieten #9
Hmm jammie, voor dinsdag heb ik nog niks op het menu staan, denk dat ik dit maar ga maken. Ik zou alleen de parika weglaten, dat vind ik echt niet lekker!
Lilian onlangs geplaatst…Shoplog Jay 4#
Oeh lekker! Zonder paprika dan 😉
Nicole onlangs geplaatst…Genomineerd voor een Liebster Award!
Hoi Kelly, ik maak ook weleens pasta met kip en groene pesto. Heerlijk! Ik gebruik alleen geen sambal. Veel plezier met het vieren van Yannick’s verjaardag en nog/alvast gefeliciteerd!
Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Levenshaast: leven met een hersentumor
Het lijkt me erg lekker 🙂
Malou onlangs geplaatst…Babykamer room tour
Yum! Ziet er lekker uit!
Dionne onlangs geplaatst…Vier interieur trends die je niet mag missen
Ik hou normaal gesproken niet zo van roomsaus, maar ik moet zeggen dit zier er goed uit en klinkt lekker. Misschien dat ik het (met wat aanpassingen hier en daar) ook een keer ga maken :-).
Femke onlangs geplaatst…What I did – Week 27 2016: vrije dagen, Suikerfeest & beugel eruit!
Wat klinkt dat lekker, ga ik zeker deze week even proberen!
Eline onlangs geplaatst…LuMee Light
Sinds mijn zwangerschap ben ik niet echt meer van de pasta, heel vreemd want we aten het zeker wekelijks!
Deze lijkt me echt super lekker, dit ga ik binnenkort eens maken:)
Leonie onlangs geplaatst…Mamashowt: Verlof in foto’s #3
Ziet er heerlijk uit, denk dat ik deze dinsdag ga maken! Ben dol op pasta.
2momzs onlangs geplaatst…Sara OOTD || Suikerfeest
Ben gek op pasta! Denk dat een half potje pesto wel genoeg is hoor. Scheelt weer in de calorieën 🙂
Marijke onlangs geplaatst…EETDAGBOEK I Healthy foodie Manon
Ik heb dit nog niet gegeten maar het ziet er lekker uit. Ik ben gek op pasta!
Vanessa onlangs geplaatst…Spam je blog en social media
Heerlijk! Net weer even anders dan mijn eigen pasta pesto, dus leuk om een keer te proberen.
Maike onlangs geplaatst…Zo kies je een persoonlijk huwelijkscadeau + WIN
ik neem het recept mee 😀 ik ga alleen rode pesto gebruiken want groene ben ik niet zo fan van Yannick bedankt!!!
eet toevallig vanavond pasta maar heb al alles in huis daar voor maar volgende keer staat hij op het menu
rachel onlangs geplaatst…#Vlog 9 juli ’16
Oh klinkt heerlijk!! Dol op pasta en altijd op zoek naar nieuwe varianten. Deze waardeloze kok zal dit recept eens uitproberen. Thanks!
Suus / Babyisthenewblack.nl onlangs geplaatst…Een week niet vloeken? Dat is verdomme niet te doen!
ziet er echt delish uit 😀
femketje onlangs geplaatst…Look – Gold Tears.
Vanavond uitgeprobeerd en het was heerlijk!!!
Lijkt mij heel erg lekker !!
Ga het receptje opslaan en binnenkort een keertje uitproberen:)
MamaIssues onlangs geplaatst…Stichting babyspullen, ieder kindje verdient een goede start