Recept: Zuurkoolschotel met ananas, rookworst en kaas

Recept: Zuurkoolschotel met ananas, rookworst en kaas

Ik heb vandaag een heerlijk recept om de traditionele zuurkoolstamppot om te zetten naar een wat specialer gerecht, namelijk voor een zuurkoolschotel met ananas, rookworst en kaas uit de oven. We hebben het geprobeerd en zijn heel enthousiast, het smaakt gewoon een stuk lekkerder en is een goede variatie op de normale zuurkool. Makkelijk te maken (ook belangrijk) dus laten we naar het recept gaan.

Recept: Zuurkoolschotel met ananas, rookworst en kaas
Wat hebben we nodig voor deze zuurkoolschotel uit de oven:

– 1 kilo aardappelen
– 1 pakje zuurkool
– Glaasje melk
– Klontje roomboter
– Klein blikje ananas
– Kerriepoeder
– 1 rookworst
– 2 uitjes
– 100 gram gerapste kaas

Aan de slag!

  • We beginnen met het schillen van de aardappelen en deze te koken in een pan met water. Vervolgens gaan we de zuurkool koken in een kleiner pannetje en dit doe je in wat water en het vocht uit je blikje ananas, dit geeft de zuurkool een wat minder scherpere smaak.
  • Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
  • Dan ga je ondertussen de uitjes snijden en de rookworst in kleine stukjes. Je doet wat boter in de pan en daar fruit je dan de uien in en even later ook de helft van de rookworst. Kruid dit met wat kerriepoeder. Als laatst voeg je hier de ananasblokjes uit blik aan toe om nog even kort mee te laten verwarmen.
  • Als de aardappelen gekookt zijn, giet je deze af en stamp je deze tot puree door er een klontje boter en een klein beetje melk aan toe te voegen. Ook hier voeg je een paar theelepeltjes kerriepoeder aan toe. Wat zout en peper mag je naar smaak toevoegen. Stamp dit lekker fijn tot een zachte massa. De zuurkool giet je ook af.
  • Dan pak je de ovenschaal en deze vet je even in, vervolgens doe je als eerst de zuurkool erin en daarna het gebakken ui/rookworst mengsel. Daarna top je hier het aardappelpuree op en hier doe je de andere helft van de rookworst bij en dit maak je af met een laagje geraspte kaas. Een beetje kerriepoeder er op voor wat extra smaak en je ovenschaal kan de oven in.
  • Laat de oven zo’n 25 minuten in de oven staan, daarna is je zuurkoolschotel klaar om geserveerd te worden.

Recept: Zuurkoolschotel met ananas, rookworst en kaas

Eetsmakelijk!
Ook lekker: Rucolastamppot met spekjes, of wat dacht je van een pompoenstamppot uit de oven

Ik ben dol op stamppot en ook blij dat dit seizoen weer helemaal begonnen is. Door te variëren met stamppotrecepten vind ik het extra leuk en lekker om dit klaar te maken. Hebben jullie al eens een zuurkoolstamppot gemaakt? Ik ben benieuwd wat jullie van dit recept vinden, laat je reactie achter bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

10 gedachten over “Recept: Zuurkoolschotel met ananas, rookworst en kaas”

  1. Lijkt me heerlijk! Ga ik van de week uit proberen!
    Ik hou ook van variëren met stamppotten.
    Die pompoen uit de oven is ook zo lekker!
    Zo hebben wij gister pittige boerenkool stampot gegeten recept van de Ah ook aanrader!
    Liefs

  2. Zuurkool krijg ik er hier thuis bij vriendlief helaas echt niet doorheen. Je overige recepten (zoals de pompoenstamppot, hollands stoofpotje, roti) zijn echt to die for, dus ik kijk nu alweer uit naar je volgende recept-post 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.