Budget recept: Roerbakgerecht met zoetzure komkommer

croma roerbakfoto

Budget recept: Roerbakgerecht met zoetzure komkommer
Vandaag heb ik een heerlijk recept voor jullie voor een super simpel en snel te maken roerbakgerecht. Ik denk dat je dit in maximaal 15 minuten op de tafel hebt staan en daarmee een heleboel gasten blij kunt maken. Een roerbakgerecht met heerlijke groente, roerbakmie en een sate sausje wat je helemaal zelf kunt maken. Geen zakjes of pakjes dus, en lekker goedkoop! Ik maakte een side salade van zoetzure komkommer om de maaltijd af te maken. Voor maximaal €1,50 per persoon eet je een heerlijke maaltijd.

Croma1

Wat heb je nodig voor ongeveer 4 personen van dit roerbakgerecht?

  • 500 gram rundergehakt (ik kocht deze voor €2,10 met 35% korting)
  • Chinese roerbakmix €2,00
  •  Roerbakmie €0,75 ct
  • 2 grote eetlepels pindakaas
  •  1 eetlepel sambal
  • kroepoek als bijgerecht : €0,40 ct.
  • 1 komkommer €0,45 ct
  • Zout, peper, azijn als smaakversterkers
  • Croma roerbak oliemelange – Je vindt het in het olieschap in de supermarkt

Per persoon ben je rond de €1,50 kwijt en dan heb je natuurlijk nog wat ingrediënten over die je vaker kunt gebruiken.

Croma2

Zet een grote wokpan of braadpan op het vuur en doe hier een scheutje Croma roerbak melange bij. Dit is een melange van verschillende oliën. De Olijf variant bestaat uit zonnebloem-, koolzaad- en olijfolie en ze hebben ook een milde variant met zonnebloem-, koolzaad en lijnzaadolie. Het voordeel van de roerbak oliemelange is dat het bijna niet spettert. Dit houdt je keuken dus lekker schoon en voorkomt nare brandplekken op je handen. Ook kan deze oliemelange tot hoge temperaturen verhit worden waarbij de groente lekker knapperig blijven. Ideaal dus!

Croma3

In de roerbak oliemelange bak je het gehakt heerlijk mals, voeg eventueel wat zout en peper naar wens toe.

Croma4Als het gehakt gaar is kun je de roerbakgroente toevoegen.

Croma5

Voeg 2 eetlepels pindakaas toe en vervolgens een eetlepel (of meer of minder, naar smaak) van de sambal toe. Ik gebruikte een hele lekkere Ananas sambal (gekocht bij Xenos). Vervolgens doe je er 100 ml water bij en roerbak je dit goed door tot het een heerlijk mengsel wordt.

Croma6

Dan ga je de roerbakmie toevoegen. Dit is echt ideaal je hoeft dit niet vooraf te koken en het is zo klaar. Als de roerbakmie ook gaar is dan is je gerecht klaar.

Croma7

 

Croma8Ik maak er een zoetzure komkommersalade bij. Dit doe ik door de komkommer met een kaasschaaf in fijne plakken te snijden. De dressing maak ik van 50 ml natuurazijn en daarbij 1 theelepel suiker. Mix dit goed door elkaar en voeg dit toe bij komkommerplakjes. Dit zorgt voor een frisse afwisseling bij je spicy roerbakgerecht.

Croma9

Serveren met wat komkommersalade, kroepoek en je snelle roerbakgerecht is klaar! Eet smakelijk. Maken jullie ook weleens van dit soort snelle roerbakgerechten? Wat is jouw favoriete combinatie? Laat het me weten bij de comments.

Volg mij via Bloglovin', Instagram of Facebook of Youtube.


Meld je gratis aan voor de Kel-E-Mail en ontvang toffe bonussen, exclusieve content en elke twee weken een feestje in je mailbox

 

dit veld niet invullen s.v.p.

28 gedachten over “Budget recept: Roerbakgerecht met zoetzure komkommer”

  1. Ben benieuwd naar die oliemelange, had er ook al een reclame van op tv gezien. Ik gebruik standaard croma voor het bakken van biefstuk en ander vlees maar voor roerbakken ken ik het niet

  2. Ik doe zoiets meestal met pasta of aardappeltjes kip en groente hoppa alles in een pan en lekker laten staan hahaha sausje erdoor en klaar. Dit ga ik ook is proberen liefs Lisanne
    Lisanne onlangs geplaatst…Trolley opruimenMy Profile

  3. Ziet er lekker uit! Alleen je weet vast wel hoe ik denk over zout als ‘smaakmaker’ 😉 zout is meer een smaakverdoezelaar en dat is jammer als je je best hebt gedaan met koken. Zoetzure komkommer vind ik wel een goed idee! Ik maak ook regelmatig snelle nasi of bami en dan ook zonder pakje en ipv sambal (ook veel te zout voor mij) gebruik ik chillivlokken. Die komkommer ga ik er een keer bij maken!
    Lifesabout onlangs geplaatst…Photodiary. Memory Lane 6-12 september.My Profile

  4. Croma en roerbakmie kennen ze in Frankrijk helaas niet, maar de komkommersalade klinkt best lekker en gaat denk ik wel goed samen met andere Aziatische/Oosterse gerechten!

  5. Klinkt heerlijk! Ik ben niet zo’n sambalfan maar met iets minder zal het best lekker zijn denk ik. Vraagje: eet Lana dit ook mee? Hoewel ik een makkelijke eter heb twijfel ik hier toch mee om het aan mijn dochter te geven!

  6. Kelly Caresse

    Dankjewel, met minder sambal net zo lekker 🙂 Lana geef ik dit ook en smult dit goed op, ze is dit al lang gewend om mee te eten 🙂

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.