Tapas recept. Dit recept voor een kleine maaltijd/snack maakte ik in een middag dat ik wat trek had, toe was aan een kleine maaltijd. Ik had zin in iets hartigs maar ik wilde niet grijpen naar een makkelijke snack zoals chips of andere zoutjes. Ik had behoefte aan wat lekkers, hartigs maar ook wel iets gezonds. Zo maakte ik deze side salad. Dit bevat ingredienten die nog in mijn koelkast lagen van het Pasta Proscuito gerecht dat ik laatst kookte. Deze snack bevat vitamines, gezonde vetten en eiwitten. Ik deel graag vandaag met jullie hoe je dit ook kunt maken.
Wat heb je nodig?
- Twee flinke handen rucola sla (of een andere sla die je nog als leftover in de koelkast hebt liggen)
- Een plak proscuito ham (of een andere ham)
- Een flinke hand olijven zonder pit
- Eventueel een dressing. Ik gebruikte een eetlepel honing-mosterd dressing.
Je mixt de ingedrienten bij elkaar in een schaaltje en je kunt deze lekker opsmikkelen. Dit tussendoortje zou je ook in een bakje mee kunnen nemen als healthy snack op je werk of op school. Deze side salad is ook heerlijk bij het diner als bijgerecht, zoals bij je pasta, risotto of bij je pizza.
Ik heb er in ieder geval lekker van genoten, lijkt dit gerecht jullie wat of hebben jullie een andere lekkere healthy snack tip? Laat het me weten in de comments van dit artikel.
Lekker en gemakkelijk te maken!
Ziet er lekker uit, maar voor mij dan zonder de proscuito. Ik eet vaak tomaatjes met mozarella en een beetje balsamico en verse basilicum. 🙂 Heerlijk.
Heerlijk, maar ik laat persoonlijk de ham eruit vanwege mijn zwangerschap omdat je deze bij dit recept niet verhit.
Niet zo mijn ding, maar zeker de moeite als je ervan houdt om te proberen.
Oh dat ziet er echt lekker uit, joh!
Oeee ziet er super uit! Lekker en niet ingewikkeld!
Op zich ziet het er super lekker uit, ik hou alleen niet van olijven ;p