Dit recept is toch wel echt een recept om van te watertanden en ik ben dan ook erg blij dat ik dit ontdekte dankzij mijn man. Op zijn werk bij de brandweer moeten zij altijd koken voor grote groepen collega’s en zo wisselen ze ook recepten uit. Zo ontdekten wij dus dit recept, een echt snackbrood wat lekker is als makkelijk recept om te maken in het weekend. Een Turks brood (of ander brood) gevuld met gekruid gehakt, maar ook met lekker veel groente erbij voor meer bite en smaak. Hoe je dit maakt vertel ik je vandaag. Dit recept wil je niet missen 😉
Snackbrood recept: Turks brood gevuld met gekruid gehakt
Wat heb je nodig voor 3-4 personen:
– 1 Turks brood (of stokbrood)
– 500 gram gehakt
– 1 prei
– 1 courgette
– 2 uien, teentje knoflook
– 2 zoete puntpaprika’s
– Geraspte kaas
Het gehakt kruiden we met: 1 el paprika poeder, 1 el gehaktkruiden, 1 tl chilipoeder, 1 tl knoflookpoeder. Deze kruiden doe je bij het gehakt en kneed je met de hand door om de kruiden goed te vermengen in het gehakt.
– Je begint met alle groente heel klein en fijn te snijden. Vooral als er (kleine) kinderen mee eten, is het verstandig de groente klein te snijden zodat ze het makkelijker kunnen eten  en ook liever opeten (zo werkt dit bij Lana wel tenminste).
– Dan ga je het gehakt kruiden met bovenstaande mengsel. Je mag zelf ook nog sambal of chilisaus  toevoegen als je het pittiger wil maken. Ik doe dit niet in verband met de smaak van de kinderen.
– Daarna ga je de uien en knoflook in de pan lichtjes bakken en vervolgens het gehakt toevoegen. Dit bak je helemaal gaar en dan voeg je  de overige groentes toe.
– Dan snijd je het Turks Brood open en hol je het uit waar je vervolgens het gekruide gehakt met het groentemengsel aan toevoegt.
– Dit top je af met wat geraspte kaas. Je kunt oude kaas pakken, magere kaas of een andere kaas naar keuze.
– Bak het Turks brood gevuld met het gekruide gehakt mengsel nog even in een 175 graden voorverwarmde oven af voor 10 minuutjes zodat het brood weer knapperig wordt en de kaas kan smelten.
Serveer Turks brood gevuld met gekruid gehakt met wat rauwkost, een salade voor on the side en je kunt aanvallen! Smakelijk eten! Wij vonden het heerlijk en gaan dit zeker vaker maken. Het is een heerlijke snack maaltijd voor in het weekend waarmee je toch wat groentes binnenkrijgt maar wel lekker snel aan tafel kunt.
Maak jij weleens gevuld (stok)brood met gekruid gehakt? Hoe maak jij dit het liefst? Ik ben benieuwd naar jullie variatie recepten. Laat je reactie achter bij de comments.
Nog nooit gemaakt maar ziet er echt super lekker uit!
Channa onlangs geplaatst…Week in foto’s #29 – Geocaching, dierentuin & vakantie
Dit ziet er lekker uit! Ik heb vroeger gehaktbrood gegeten, maar dat was niet met Turks brood. Lekker makkelijk en smakelijk gerecht ook voor in de zomer, salade erbij en klaar ?
Danielle | Mama Lifestyle Blog onlangs geplaatst…Bespaartips: 45 tips om te besparen op gas/water/elektra
Voor mij ook nieuw, maar ziet er lekker uit. Op de to cook lijst.
Patricia onlangs geplaatst…Couveuse kinderen en ouders in zonnetje: Parents of Preemies Day
Ik heb nog nooit gevuld brood gemaakt, maar dit lijkt me wel super lekker!
Leonie onlangs geplaatst…Help! Die gebroken nachten…
Ik heb het nog nooit gemaakt maar ga het zeker doen! Ziet er erg lekker uit !
Kelly onlangs geplaatst…Mijn favoriete gerechten van de afgelopen 8 maanden
Ziet er heerlijk uit! Goed te doen! Ga ik zeker eens proberen! ??
Essma onlangs geplaatst…Update | Ophelia op een internationale school
Oh dat ziet er goed uit! Gaan we hier van ‘t weekend eens proberen 🙂
Anouk onlangs geplaatst…Frankrijk in Foto’s
Zo dat ziet er lekker uit.. Krijg nu al zin om het te maken! Dankjewel voor het recept!
Sylvia onlangs geplaatst…About last week.. #18
Dat ga ik een keer proberen! Zonder paprika dan. Ziet er heerlijk uit!
Nicole onlangs geplaatst…Over hoe het moederschap écht is! – Mumlife Raw Tag
Ik mis de slasaus!?
Lisette onlangs geplaatst…Hoe lang doe jij met je telefoon? Ik ben wel toe aan een nieuwe!!
Dat ziet er lekker uit!
simpel, met een snufje liefde onlangs geplaatst…Goedkoop boeken kopen: de afgeschreven boeken.
Dat ziet er heerlijk uit! Wij maken wel eens brood met gekruid gehakt, maar dan met een vleugje shaorma of gyros kruiden. Ook heerlijk!
Frank onlangs geplaatst…Terugblik naar een bijzonder moment; vrienden het babynieuws vertellen!
Lijkt mij heel lekker!!
Leonie van Mil onlangs geplaatst…De meest ondankbare taken als ouder
Ooit gemaakt met spinazie en gehakt. Erg lekker. Maar ik ben niet zo een brood liefhebber. Zeker niet als avond eten.
Melanie onlangs geplaatst…Mijn kind is anders. Het verhaal van Gerda.
Lijkt me heerlijk! Doe je het brood met het kapje erop in de oven? Of leg je die naast het brood in de oven?
Had t al eens voorbij zien komen maar zelf nog nooit gemaakt. Toch maar eens doen!
Nicole onlangs geplaatst…8x leukste wolkjes voor in de babykamer
oh zo lekker he!!wij maakte dat toen we nog brood aten maar nu eigenlijk niet meer
rachel onlangs geplaatst…Favoriete highlighter
Ooh lekker zeg! Wij maken wel eens zoiets maar dan doen wij het met stokbrood, maar met een Turks brood is het denk ik nog veel lekkerder!
MetMirjam onlangs geplaatst…Moederdag | WIN een verwenpakket met DM producten
Ik ga dit zeker eens proberen!
Lekker! Ik heb dit vaker gemaakt en ook de variatie stokbrood door midden, uithollen en vullen maar. Mijn kinderen vinden het heel lekker en noemen ze “big american’s” naar de dikke pizza’s.
Lijkt ons super lekker! Mijn mannetje gaat het morgen maken bij de brandweer ??
Ben benieuwd wat de mannen er daar van vinden!
Liefs Tamara
Tamara onlangs geplaatst…Snackbrood recept: Turks brood gevuld met gekruid gehakt
Oh wat heerlijk! Ik ga deze proberen!
Gevuld stokbrood vind ik lekker bij de lunch of borrel, meestal een simpele variant met gehakt, paprika, kaas en ui. Dit ziet er ook lekker uit.
Lianne onlangs geplaatst…Pizza roosjes met chorizo
Hmm het ziet er echt heerlijk uit. Ik heb zojuist alle ingrediënten in huis gehaald. Ben ontzettend benieuwd!
Larissa onlangs geplaatst…Hoera! Daily Struggles is online!
Lijkt me heerlijk. Ik zag een vergelijkbaar recept waar ze de ‘deksel’ er ook nog weer op doen en gratineren met kaas. Makkelijk en ook eventueel leuk als een voorgerecht. Ik ga het zeker proberen.
Herma onlangs geplaatst…Engelbert; rondje Harkstede op de fiets
Lekker! Hier maak ik hem vaak met een liefde&passie brood van ah. En vul hem met gehakt, ui, Italiaanse kruiden, pijnboompitten, geraspte gruyère, champignons en paprika. Ook goed te doen 😉
Net gemaakt, ontzettend lekker! We hebben echt gesmuld en een idee dat we ook vrij gezond gegeten hebben. Ik heb wat knoflooksaus erbij gemaakt wat een extra toevoeging was.